עצה בקשר לידיד

עצה בקשר לידיד

זה כמה חודשים שיש לי ידיד מאד טוב בעבודה שאיתו באופן די קבוע משוחחת כמעט על הכל בין אם זה בזמני קפה או צהריים.
יחסים חבריים לחלוטין, שום דבר/עניין רומנטי.
בפעמים שיוצא לנו להיות לחלוטין לבד, אנחנו מדברים גם על חיי הזוגיות שיש לשנינו ופה מתחילה הדילמה שלי.
מצד אחד אני לא מתערבת אף פעם בחיים הזוגיים של אחרים דווקא בגלל שאני מכירה את המורכבות שבהם מחוויה אישית, מצד שני אני אומרת - זה ידיד שלי,איכפת לי ממנו, אני רוצה שיהיה לו טוב.

כשאנחנו מדברים, אני מבחינה בחוסר הדדיות ביניהם ומאד צורמת לי.
אני מבחינה בכמה היא דואגת לו ואוהבת אותו, הוא מצדו לוקח את הדברים כמובן מאליו ולא רק זאת, הוא אפילו מזלזל פעמים בהוויה שלה. לא משקיע בה ואפילו מזניח את כל מה שקשור בה רגשית. "נו, לקחתי אותה שמה כמה דקות, אני לא משקיע, נראה לך?!".
בקיצור, ככל שזה נוגע אליה - הוא מוציא מעצמו משפטים והתנהגויות של שייח' סעודי שרואה בכל אישה אובייקט/עוזרת/משרתת מה שזה לא יהיה.
לפעמים ממש ברמה של צחוק עליה.
כשהוא מעלה את הדברים בצורה הזו אני מבהירה לו שזה מכעיס אותי לשמוע את זה, שזה לא הוגן כלפיה ודי מאכזב אותי לשמוע את זה דווקא ממנו. (כשאנחנו לבד, בלי אנשים לידנו כמובן).
הוא מקבל את הביקורת בהבנה ומודה בפניי לפעמים שיצא לא בסדר, רק שהוא לא מתקן את עצמו, כאילו שזה יותר חזק ממנו.
ליד אנשים הדברים לא מקבלים ביקורת חריפה כזו כי אני מקפידה לשמור על החברות בינינו ולא להציב אותו בעמדה מביכה (בדיוק כמו שהוא לא מעמיד אותי) ולכן, אם מדברים על הדברים אז אני יש יותר הומור ועצה קלילה, בדיוק כמו אתמול שאמרתי לו :"למה שלא תקח אותה ל...X, זה יסב לה הרבה אושר, אתה תראה", ואז הוא עונה לי "כן, זה רעיון".

בכל אופן, ככל שהזמן עובר, מבחינה חברית אמנם הדברים זורמים ויפים אבל כשאני שומעת ורואה איך הוא תופס אותה מנטאלית ושומעת פידבקים לאיך הוא מתנהל מולה, אני מזדעזעת וכואבת עד לרמות שאני מסוגלת לקום ולא להמשיך לדבר איתו בכלל.
לא מגיע לה אדם כזה! וכאישה בעצמה, אני יכולה להבין מה היא מרגישה עם גבר כזה.(אני אקסטרא-רגישה לנושא כי אני בעצמי עוברת תקופה לא סימפטית במישור הזה, אז יוצא שאני מזדהה עם האישה שבה או באופן כללי יותר מדי קופצת כשזה נוגע ליחסים/רגשות בין אנשים).

הוא מאוד חשוב לי ואני כן מעוניינת שהשיחות שלנו יתרמו לו באמת בנושא. נכון, זכותו להכל ומתפקידי לא להתערב,
אבל אכפת לי ממנו ואני יודעת שאם הוא ימשיך בדרך הזו, הוא ישאר לבד! וגם ככה עצובה לו כל ההוויה האישית שלו.

איך אני ניגשת אליו בשיחות שלנו כדי שהוא באמת יפנים שהדרך שלו מחסלת לו את הזוגיות?

שלום

יחסיו עם אנשים עניינו, ולא תוכלי להתערב בהם ולהכריח אותו לשנות אותם. הסבירי לו בברור את טעויותיו, בלי לתקוף ובלי להיות חלשה מדי, פשוט להסביר בהגיון. דברי אתו בעדינות על מה שאת חושבת על הקשר שלו, ואולי יבין.

Megie

New member
היי יקירתי

מבינה אותך, גם אותי זה היה מרתיע ומכעיס.. אבל אני חושבת שהבחורה שאיתו יודעת עם מה יש לה עסק ואם היא נשארת שם, זאת החלטה שלה..אני מניחה שהיא לא קשורה בבית והזוגיות הזאת היא בחירה.. אנשים שנשארים במקום ממורמר וסובלים-מקובעים מבחירה, יש להם את הבחירה ללכת והם בוחרים להשאר(כמו שאני בזמנו בחרתי להשאר וסבלתי) הוא לא ישתנה ועדיף לך גם לא להמשיך לדבר איתו על זה...עדיף שגם יספר פחות כדי שלא תסבלי ממה שהוא מספר..כי זה בהחלט מתסכל ומייאש לשמוע, את נתת את הזוויות שלך, הוא מיישם וימשיך ליישם רק את מה שנראה לו וכנראה שכלום לא יעזור, חבל שתמשיכי לנסות כי זה עלול להרחיק אותו.
את יכולה להעריך את העובדה שהוא רק ידיד שלך ושאת לא במקומה (והעובדה שאת מכירה את זה מהצד השני רק מחזקת את הערכתך לסיטואציה).

שיהיה סופ"ש מדהים!

היי דארלינג,

תראי, ברור לי שהיא איתו מבחירה חופשית כמו שברור לי שאין לי מקום בכלל לדבר על מה שקורה ביניהם.
אבל לפעמים דרך ההתייחסות שלו אליה, כשהוא מספר לי, "כביכול מאחורי גבה", צורמת לי.
למה צורמת לי ברמות כאלה?! כי הוא מראה ומספר לי מה היא עושה בשבילו ואיך הוא מתייחס לזה.
אין פה חלילה משבר ביניהם אלא ככה הוא מסתכל על זוגיות.
וכן, תשמעי, אם הוא ידיד טוב שלי וזו הזוגיות שלו, ולכאורה מקובל על שניהם - אז סבבה. אבל אני יודעת שרוב הסיכויים שהיא לא תשאר איתו. וגם אם כן, הוא עובר את הגבול לפעמים ברמות כאלה שאת יודעת שהיא נעלבת וכאישה ואדם- זה מפריע.
אני יודעת שהוא אוהב אות בדרכו, הוא גם אדם טוב, אחרת לא הייתי ידידה שלו. אבל אני חושבת שלפעמים אם ידיד הוא טוב, הוא גם יודע לומר לך ביקורת בונה, כדי שיהיה לך טוב.
אבל את צודקת, אני צריכה לשתוק.

Megie

New member
מסכימה..

גם לי זה צורם..אבל לא באמת תוכלי לעשות משהו אז עדיף להתעלם..מה שכן, יש הרבה אנשים שמשחקים אותה חזקים וגיבורים ליד אחרים בכך שהם הופכים את מי שלצידם לקטן..קחי בחשבון שייתכן מאוד והמציאות רחוקה ממה שידוע לך-גם אם הוא אכן מתנהג כפי ששמעת ממנו, יכולה להיות לזה פרשנות שונה בעיני בת זוגו בזמן אמת.

למעלה