עצה בבקשה

עצה בבקשה

עקב פניות מצוקה חוזרות ונשנות של הגננת, התחלנו לפני כחודשיים בתהליך של בקשה לאיבחון לבננו בן ה-4.5 בקופ"ח מכבי בנתניה. קבעו לנו תור לשיחה ראשונית (ללא הילד) לעוד חודש, ואנו מודאגים מאד שזמן יקר עובר ללא איבחון וטיפול. היינו מאוד רוצים לקדם את העניין, ושוקלים לפנות לאיבחון באופן פרטי. האם זה אפשרי? האם זה מומלץ? אודה לכם על המלצה ספציפית למאבחן מומלץ באיזור השרון/גוש דן. כל עצה תתקבל בברכה. תודה רבה.

השאלה הנשאלת..

האם הילד ראה פעם נוירולוג ילדים? כשבני היה בגיל בנך הגננת הפנתה אותנו לנוירולוג ילדים, הגענו לראשונה לנוירולוג שבדק אותו בדיקה נוירולוגית רגילה ושלח אותנו עם טפסים לגננת, מה שכן עוד בבדיקה הנוירולוגית הנוירולוג הבחין כבר בתסמינים של ADHD הילד לא היה קשוב אפילו אצל הנוירולוג, הוא כול הזמן חיפש תעסוקה, הפריע, נע מדבר לדבר, הפסיכולוגית של המועצה שלנו גם בחנה אותו בגן ולפי זה הוחלט על המשך טיפול, לעניות דעתי את יכולה לפנות לאיבחון פרטי אבל דעי שהדברים האלו עולים המון כסף, אם יש לך את האמצעים הנדרשים אז לכי על אבחון פרטי וכך תחסכי כסף, אני עשיתי הכול במסגרת קופ"ח, אומנם לקח לי קצת זמן אבל בסוף זה השתלם..הילד אובחון כ ADHD ונוטל רייטלין חודש לפני הגיעו לגיל 5 בהצלחה!!

zivadina

New member
אבחון בגיל הגן

בגלל גילו הצעיר של הילד, הייתי ממליצה לכם לפנות למכון להתפתחות הילד. שם יש להם הכלים לאבחן בגיל כה צעיר, וזה שרות שאתם זכאים לו. בגיל זה לא ממהרים לקבוע הפרעת קשב, כי יש בעיות התפתחותיות שעלולות להיראות כמו הפרעת קשב ולעבור בהמשך. לכן צריך מומחה לגילאים הצעירים. כדאי לך לקרוא כאן:

בני אובחן בגיל זה ע"י נוירולוג..

לעניות דעתי ניתן לאבחן גם בגיל זה כי בני אובחן בגיל זה, הוא נוטל רייטלין חודש לפני הגיעו לגיל 5 אולי ישנם יוצאים מין הכלל עדיף לבדוק זאת טוב לפני שפונים לבדיקות..

zivadina

New member
הבדיקות במכון התפתחות הילד

הן רב תחומיות, ורופא התפתחותי מוסמך לאבחן הפרעת קשב ורכוז. יש מקרים שבהם מנסים ריטלין, ויש מקרים שבהם נוכחים שהריטלין איננו משפיע (כנראה בגלל חוסר בשלות של המוח), ואז מנסים בגיל מאוחר יותר. אגב, גם לפי המלצת חברת "נוברטיס", יצרנית הריטלין, אין לתת ריטלין לפני גיל 6. כאמור, אכן יש ילדים שמקבלים ריטלין מוקדם יותר כי זה עוזר להם. כאמור, אין רע בטיפול תרופתי בגיל צעיר, אבל לא כדאי לרוץ לקביעה שמדובר בהפרעת קשב, כאשר בדרך מאבדים את הסיבה האמיתית להתנהגות שדומה לה אבל נובעת מסיבות אחרות. את מוזמנת לקרוא את המאמר הבא, שמסביר את כל שיקולי האבחון בגיל הצעיר.

למעלה