עצה בבקשה

ginny me

New member
עצה בבקשה

שלום, אני חדשה פה ויש לי שאלה בבקשה אם תוכלו לענות. ציפורי האהבה שלי הטילו 5 ביצים, 2 ביצים לא נפתחו,2 גוזלים מתו ובינתיים גוזל אחד "עדיין שורד" הוא בן שבועיים וחצי בערך ובינתיים ההורים שלו מאכילים אותו, אני נורא מפחדת שגם הוא ימות, והשאלה שלי היא למה הם מתו בכלל? (סיפקתי מלא אוכל ושתייה להורים) ומה אני צריכה לעשות עפ הגוזל הנותר? בבקשה תענו לי.

רואי

New member
זה קורה

לפעמים אין מה לעשות למרות שיכול להיות שהביצים שלא נפתחו- הן אולי לא נפתחו בגלל שלא היו מופרות מלכתחילה ולכן הן ריקות, או שהיו בהן גוזלים והם מתו בתוך הביצה מסיבה כלשהיא- למשל רעש חזק שהם שמעו כמו טריקת דלת בבית למשל. בכל מקרה, את הגוזלים המתים את יכולה להוציא החוצה, ובאשר לגוזל הנותר בחיים- אין הרבה מה לעשות, צריך לקוות שהוא ימשיך לשרוד ואם הוא שרד עד גיל כזה אין סיבה שיקרה לו משהו כעת. בנוסף, מומלץ מאוד לשים יותר אוכל לתוכים מאשר שאת שמה כרגיל, כי כרגע יש 3 פיות להאכיל...

wein00

New member
סביר להניח...

סביר להניח שזוהי הטלה ראשונה שלהם. בתקופה זו הייתי ממליץ להוסיף הרבה אוכל רק כמו: מזון ביצים, פירות וכו'... אלה דברים שאת יכולה להכין בעצמך או לקנות בעצמך.. הביצים שלא בקעו הם לא היו פוריות, ולא מתו בגלל תקירת דלת.. אני לא מגדל מהיום ולא שמעתי על שום מקרה של גוזל בתוך ביצה שמת מרעם.. אצלי ליד הבית עושים עבודות בינין המון שעות ביום ובחוץ אני מגדל עשרות זוגות פינקים, ובחיים לא קרה מקרה שלא פקעה לי ביצה עקב רעש, שטות גמורה. הפינקים יותר רגילים מתוכים. בכל אופן, אני סמוך ובטוח שהטלה הבאה תהיה יותר מוצלחת. בהצלחה!!

ginny me

New member
תודה על התשובות

אני רוצה להחתים אותו, ושמעתי שבתום 3 שבועות אני אמורה לשים את הגוזל בניפרד בקופסתנעליים ולהאכיל אותו לבד, והשאלה שלי היא כל כמה זמן אני צריכה להאכיל אותו, ומתי להעביר אותו לאוכל הרגיל שלהם?

174M4R

New member
()_()

לא נראה לי בכופסאת נעליים... את אמורה לשים אותו בתוך המכשיר הזה שאני לא יודע איך קוראים לו או יש דרכים להכין אחד לבד... את צריכה להאכיל אותו כל שעתיים (ככה זה אצל קוקטיילים לפחות...)ובקשר למתי שהוא מתחיל לאכול אוכל רגיל - כשאת רואה שהוא מכניס אותו לפה מפצח ולא מוציא את זה אז זה אומר שהוא אוכל... O_O

ginny me

New member
../images/Emo22.gif

נראה לי שבמכשיר הזה שאת לא יודעת איך קוראים לו שמים גוזלים ישר כשהם בקעו או אולי אפילו כשהם עדיין בדמות ביצה ומחממים אותם ומשהו כזה, לא יודעת מישהו אמר שלשים בתוך קופסת נעליים שמרופדת במגבות נייר, ולהאכיל כל שעתים???????? גם בלילה?????? אני אתחרפן!!!!!

174M4R

New member
לא יודע בקשר ללילה...

צריך לקחת אקווריום (אם אני לא טועה) ולשים מיתחתיו שמיכה\סדין חשמלי ולוודא שזה בטמפרטורה הנכונה.. יש על זה איזה מאמר כאן בפורום.. אין לי כוח לחפש

למעלה