עצה בבקשה !

עצה בבקשה !

אני גרושה מזה 7 שנים יש לי בן בן 8.5 מנשואיי. אני עומדת להנשא בשנית בחודש הבא והבעיה כזו. אני נושאת את שם משפחתו של הגרוש שלי בשביל הילד ואילו עתה אני עומדת לשנות את השם לשם משפחתו של בן זוגי אני בתחילת הריון ומה שאומר שאני בעלי והילד העתידי נישא את אותו שם משפחה ובני ישאר עם שם אביו. ביקשתי את הגרוש שלי להוסיף את שם משפחתי החדש לילד והוא לא מסכים, בני שמע את השיחה ביננו ואמר : "אני רוצה להשאר "בחוץ" בשם משפחה שיש לי עכשיו ורק בבית אני אהיה גם וגם" כשהשכבתי אותו לישון הוא אמר לי "אם את דוד והילד השני תהיו כולכם באותו שם משפחה ואני לא! אז אני ירגיש בודד" מה עושים? אין לי שום רצון לשאת את שם משפחתו של הגרוש שלי יותר. למי יש עצה עבורי ?

../images/Emo91.gif

אני לא יודע מה החוק אומר לגבי זה. שווה לבדוק במשרד הפנים. ואם אין פתרון מבחינת החוק,הייתי ממליץ לך להשאר עם השם הישן ולהוסיף את השם החדש,בכדי שהילד לא ירגיש ניכור.

החוק

החוק אומר שהילד חייב לשאת את שם אביו עד גיל 18 להוסיף לו שם צריך אישור של בית משפט כאשר אביו ואני מופיעים ומבקשים הוספה לשם הקיים. כפי שכבר אמרתי אבא שלו לא מסכים ! אני לא רוצה להמשיך לשאת את שם המשפחה של הגרוש שלי כבר מזמן רציתי לשנות אותו. והבעיה היא שבעלי לעתיד הוא כהן ואנחנו משנים לגמרי לשם משפחה חדש שבחרנו

../images/Emo50.gif

נראה לי שהפתרון הוא כמו שכתבתי לך, תשארי עם שם המשפחה הישן ותוסיפי את החדש.

אייך?

מסבירים לבן שלי ואייך מתנהגים הכי טוב כדי שידע ששם המשפחה לא משנה כל כך אנחנו כולנו משפחה אחת. הוא עם השם של אבא שלו ואנחנו עם החדש אבל כולנו משפחה אחת זו השאלה. אני לא רוצה להמשיך לשאת את שם משפחתו של הגרוש שלי עד כה זה לא עשה לי טוב מכל הבחינות.

nutmeg

New member
באמת שאלה

לא ידעתי שבארץ חייבים לשאת את שם האב עד גיל 18. את בטוחה?? בארה"ב ניתן לשנות את שם האב אם האב החדש מאמץ אותו באופן חוקי לאחר הנישואין. אין לי מושג מה קורה בארץ. אני גם לא בטוחה שאביו הביולוגי יכול להתנגד להוספת שם. הרי אינך מורידה את שמו אלא מוסיפה שם שני. נראה לך הגיוני שאפשר להתנגד להוספת שם? לי לא. זה דבר שטעון ברור. כלומר, הוא יכול להביע את אי שביעות רצונו אבל כל עוד לא מחליפים או מורידים את שמו - על מה בדיוק הוא מתווכח? גם את העניין הזה הייתי בודקת.

שאלתי במשרד הפנים

הם ביקשו אישור מבית משפט זה החוק! ואין אפשרות לאמץ אותו או לתת אפוטרופוסות לגבר אחד אם אבא שלו לא מסכים בבית משפט. אדיוטי

../images/Emo82.gif

עצם העובדה שבנך העלה את הנושא,סימן שזה מפריע לו. את צריכה לחשוב על טובתו של בנך מול טובתך את ,למרות העובדה שאת רוצה להתנתק מהעבר.

מנורה

New member
השם והבדידיות

לדעתי קודם כל צריך להסביר לילד שהוא לעולם לא יהיה בודד כי יש לו אתכם וגם את אבא שלו שאת שמו הוא נושא האהבה שלכם אילו צריך לשים עליה את הדגש וגם להסביר לו עד כמה חשוב לאביו שהוא ימשיך לשאת את שמו כי הוא האבא שלו ואוהב אותו.

גרא.

New member
יש מקרים רבים כאלה, כאשר הילד,

או הילדים מנישואים קודמים, ממשיכים לשאת את שם משפחת האב, או האם האקסים.הבעייה היא לא מה אתמרגישה, אלא מהם הצרכים של הילד. ואם הוא רוצה להמשיך להקרא בשם משפחת אביו,עלייך לכבד את רצונו.כדאי שתביני, שאולי הקשר שלך עם גרושך נגמר סופית. אבל גבי בנך, הוא ישאר תמיד האבא שלו.וכל נסיון להעלים את זה, על ידי מחיקת שם משפחת האב, עלול להסית את רגשותיו של בנך נגדך..גם אם לא בעוצמה חזקה כעת חיה, זה יחזור ויעלה שוב ושוב כאשר הוויכוח עלול להעכיר את האווירה ביניכם..להבנתי, כדאי לך לוותר ולהתמקד הן בטיפוח בנך שלך, והן בבניית משפחתך החדשה.

למעלה