עצה בבקשה

nuganuga

New member
עצה בבקשה

שלום, אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים להתייעץ, אבל לא מצאתי שום פורום אחר. בעלי גרוש. הילדה גרה אצל האמא, אבל כל סוף שבוע היא אצלינו וברוב החופשות היא אצלינו (בואו נגיד חצי חצי, כך זה לפי הסכם בפועל רוב החופשות)- לא יודעת האם זה נקרא משמורת משותפת. בעלי משלם לה מזונות, 1000 ש"ח לפי הסכם גירושים ועוד 500 ש"ח בנוסף. עכשיו יש לנו חשש שהיא מתכוונת ללכת לתבוע הגדלת מזונות. במשך כל השנים היא לא הייתה קונה לילדה שום דבר(אנחנו היינו קונים הכל - בגדים, צעצועים, דברים לביה"ס, תחפושות בפורים וכו'), ופתאום לאחרונה התחילה לקנות לילדה דברים בהגזמה - לא בכמויות הגיוניות ולא בכמויות שילדה צריכה באמת. לדעתי היא שומרת חשבוניות.פתאום היא גם התחילה לתת לילדה דמי כיס כמו שאנחנו נותנים לה כבר שנים. אנחנו אף פעם לא שמרנו חשבוניות של שום דבר שקנינו, כי לא עשינו את זה בשביל לשים V, אלא מכל הלב. השאלה שלי: מה עלינו לעשות? זה לא נראה לי הגיוני שנתחיל עכשיו לקנות לילדה דברים שהיא לא באמת צריכה כדי שגם לנו יהיו חשבוניות?! בכלל איזה סיכויים נראה לכם שיש לה בבית משפט? יש לציין שלבעלי ולי יש עוד ילדים תאומים בני שנה וחצי. האם בית משפט מתחשב בזה בהחלטתו? זה מאוד לא הוגן אם היא תקבל הגדלת מזונות כי היא שנים לא הייתה משתמשת בכסף של מזונות בשביל הילדה ואם יגדילו לה היא רק תרוויח מזה באופן אישי - כי זה ברור לגמרי שברגע שהסיפור יגמר היא שוב פעם תפסיק לקנות לילדה דברים.

נעם34

New member
לא מגדילים מזונות כל כך מהר

היא צריכה להוכיח שינוי נסיבות מהותי שמצדיק את הגדלת המזונות ומאחר שהסכום ניתן בהסכמה (ככה הבנתי) היא הסכימה עליו ואין סיבה לשנות אותו אלא אם כן הילדה צריכה איזשהם טיפולים מיוחדים וכו' שלא ממונים ע"י הקופה. 1500 ש"ח זה סכום סביר לילד אחד. מה שכן אם היא תגיש תביעה אל תתמודדו איתה לבד קחו עו"ד כי זה יותר מסובך מבקשות אחרות.

nuganuga

New member
תודה רבה על התשובה

טוב בינתיים היא עוד לא טבעה, זה רק חשד שלי.

1,500 ש"ח מזונות?

תמהתני, יש לך מושג כמה עולה לגדל ילדה? אני מניחה שהעלות היא בין פי 3 לפי 4 מהסכום הזה. בעלך אינו עומד בחובותיו ההוריות הבסיסיות ביותר עם סכום כזה. היא זכאית למזונות ריאליים בדיוק כמו ילדייך שלך. עיצה קטנה מפרספקטיבה ארוכה בזנים - תגבי את אי עמידתו בחובת פרנסת ביתו, וזה מה שאת עלולה לקבל אם וחו"ח יתפרקו נישואייך. אני גם לא חושבת שמוסרית ואתית יש לאשת הגרוש זכות להתערב בשיקול הדעת של האם לגבי על מה להוציא וכמה. ההתערבות הזו תחזור בבומרנג לאבי הילדה, שאני מניחה שגם אם אינו "אב השנה" - חשוב לו מה הבת שלו חושבת עליו. אני מציעה לא להץתערב ולר להיכנס ביניהם, ואף לעודד הגדלת המזונות לסכום ריאלי. שיעבוד יותר. יש לו ילדים - זו חובתו כמו גם חובת אימו וחובתך.

נט5

New member
אני מסכים עם חנה בית הלחמי

לגדל ילד ברעננה עולה כ-6000 ש"ח, ולגדל 3 ילדים עולה כ-18000 ש"ח. תמהני איך משפחה באור יהודה, שנמצאת במרחק נגיעה מרעננה, חיה מ-5100 ש"ח לחודש. המשפחה המדוברת מורכבת מאב מפרנס, ואמא לא עובדת שמגדלת שלושה ילדים בביתה. חמש נפשות שמחלקות ביניהן 5100 ש"ח מידי חודש, שהם 1020 ש"ח בממוצע לנפש. אך הדברים אינם פשוטים, שהרי צרכי מחיה של מבוגר הם בשיעור לא פחות מכפול מצרכי מחיה של ילד, ועל כן 5100 ש"ח מתחלקים בין 7 "ילדים". במילים אחרות כל אחד משלושת הילדים חי ממקסימום-728.6 ש"ח לחודש. עכשו נבדוק אם דמו של ילד ברעננה סמיך יותר מדמו של ילד באור יהודה ביחס 6000 מול 728.6, כלומר פי 8.25. בעצם למה לבדוק, זה לא שייך ללימודי מגדר.

דמם של אנשים

שאינם פועלים מתוך תסכול עמוק ורגשי נחיתות מול העולם - תמיד סמוק יותר. שמור על בריאותך, לפני הכל. סיבה טובה לשפר גישה לחיים.

נט5

New member
זה לא פורום בענייני בריאות

ולענייננו, בחיי היום יום אני מגדיר את עצמי כמיני יאנוש קורצ'אק, וטובתם של הילדים לנגד עיני בכל רגע נתון. טובתם של הילדים היינו ללא הבדל דת, צבע, ארץ מוצא, עני ועשיר, וכו', ואוסיף לכאן מעולמי הפנימי- ללא הבדל בין ילד להורים שחיים ביחד לבין ילד שהוריו פרודים. בתוך עמי אני יושב ולדאבון ליבי לא שמעתי מישהו, פוליטיקאי, או איש מקצוע, או כל איש ואשה, שיוצאים נגד אפליה מושרשת בין ילדים בעלי רקע משפחתי שונה. אולי חנה בית הלחמי תגלה לנו את מחשבותיה בעניין זה, כצעד ראשון לקראת שיפור גישה לחיים. סוף דבר, ראוי לפורום שנושאו משמורת הוגנת שיגדיר את הבסיס של עצמו. משמורת הוגנת מראייה של טובת הילד, כעקרון על וכעקרון בפני עצמו, או שמא משמורת הוגנת מתוך חלוקה מגדרית.

תפתח רדיו, טלויזיה, אינטרנט ועיתון

ותשמע את כל מה שאתה טוען שלא שמעת. כנס לאתר הכנסת וקרא נאומים והצעות חוק. כנס לאתרים של ח"כים. אני מציעה, כדי שאוכל לקחת את דבריך ברצינות, שתקיים בדיקת רקע קטנה לפני שאתה מפזר אמירות חסרות שחר. יש אגב כמה ח"כים, אישי ציבור ואנשי תרבות ומדיה, שכל מה שאתה טוען שאיננו הוא משימת חייהם המאוד מתוקשרת. מעניין איך איינת אותם במחי הודעה באינטרנט. לא רציני, תשתדל יותר. בהצלחה.

נט5

New member
נזכרתי, ואת צודקת

המפלגות החרדיות ביקשו תוספת 500 שקלים לחודש למשפחה עם ארבעה ילדים ויותר. הבקשה נדחתה. ואולם בהסכם הקואליציוני האחרון זה עבר, והכל בזכות קוניוקטורה פוליטית. כולה 125 שקלים חדשים לילד, דא עקא שאמא שלו לא סיימה לימודי מגדר. לימדו אותי שמשפחה יכולה להיות בתצורת שלושה מעגלים משיקים זה לזה בתוך משולש חוסם, שלושת המעגלים מדמים אב, אם, וילדים. תצורה אחרת של משפחה הינה שלושה מעגלים בטור, מעגל הילדים באמצע ומשיק לאב מכאן ולאם מכאן. ילדים לא מתגרשים לא מאב ולא מאם. טוב, גם זה לא שייך ללימודי מגדר. אין צורך להשיב, אין צורך להשיב... בהצלחה בהמשך הקורסים.

nuganuga

New member
את כנראה לא קראת טוב

התגובה שלך היא כמינימום מגעילה אם לא להגיד יותר מזה. אם היית קוראת טוב טוב מה כתבתי אז היית מבינה, שהסכום שבעלי משלם הוא הוגן ביותר בהתחשב בעובדה שאנחנו גם קונים לילדה את כל הבגדים, נעליים, צעצועים, משלמים קייטנות, את רב התרופות כשצריך וכו' וכו'. אז מה בדיוק נשאר לאמא שלה לשלם? ולגבי ההתערבות שלי - אני אוהבת מאד את הילדה הזאת, ויש לנו יחסים מדהימים. ואני זאת שדואגת לה מגיל 3 כי למרות שהיא גרה רב הזמן אצל אמא שלה - לאמא שלה לא היה כל כך זמן או כל כך חשוב להשקיעה בילדה. וזה עוד יותר מעצבן אותי - שהיא התחילה לבזבז כסף על הילדה רק עכשיו אחרי כל כך הרבה שנים זה בוודאות בשביל לשמור קבלות וללכת איתן לבימ"ש. זה מעצבן עד מאד שהיא לא עושה את זה בשביל הילדה אלא בשביל עצמה!!!! אז אולי תחשבי שוב פעם לפני שאת מעבירה ביקורת על מישהו.

מדברייך עולה

שהאמא קונה לה לא מעט דברים - שהיא אינה מקבלת מהאב את מחצית ערכם, ולכן נאלצת לאסוף קבלות. אין לי הרבה אמפטיה או סימפטיה לאשה שמנסה להדיח אם אם ביתו של בעלה ואת הבת עצמה מזכויותיהן הריבוניות. אני מניחה שאת ילדייך שלך אינך מגדלת ב- 1500 ש"ח לחודש, או אף כפול מזה.

GalOry

New member
אני בטוחה שהאם לא מגדלת את הילדה ב- 1500 ש"ח

היא אמורה לעבוד ולפרנס אף היא את הילדה, לא?

GalOry

New member
נכון, אבל היא ציינה שחלק מהדברים הנ"ל

האב קונה, בנוסף למזונות שהוא משלם.

nuganuga

New member
תודה על קצת תמיכה

חנה פשוט מלכתחילה תפסה עמדה נגדי ולא מעניין אותה התוכן. היא לא מבינה שמה שהיא כותבת במקרה הזה חסר היגיון. ו א. אם להערכתה הוצאות על הילדה הם 4000 ש"ח (למרות שזה לדעתי קצת פחות, זה לא ילדה בגיל הגן שהגן זה ההוצאה הכבדה), אז האב משלם כמעט חצי מהסכום הזה - ומי אמר שהאב צריך ב-100% לפרנס את הילדה. למה איפה אמא בסיפור הזה? אמא לא צריכה לקחת חלק בהוצאות על הילדה? ב. אני כבר ציינתי כמה וכמה פעמים וחנה בוחרת להתעלם מזה - שאת רוב ההוצאות שהיא פירטה: ביגוד, פנאי, צעצועים, בילויים, נעליים וכו' וכו' האב משלם. האמא לא הייתה קונה במשך שנים כמעט שום דבר לילדה. התאים לה שאנחנו קונים הכל. היא בחיים לא הלכה עם הילדה שלה לקנות דברים לביה"ס לפני תחילת שנת הלימודים ואף פעם לא בחרה עם הילדה תחפושת לפורים (זה חוויות שאני לא ממש מבינה איך אמא מוותרת עליהן) - אבל זה התאים לה כלכלית שאנחנו נקנה. ג. כל מה שחנה כותבת שהאמא קונה - היא התחילה לקנות אך ורק עכשיו בחודשיים האחרונים - וזה בוודאות בשביל לצבור כמה שיותר קבלות. מה גם, היא קונה דברים שהילדה בכלל לא צריכה - הילדה בעצמה מפתלא ולא ממש מבינה בשביל מה כל זה? אז אני זאת שלא בסדר? האמא היא זאת שלא בסדר בסיפור הזה - זאת אמא שמנסה לעשות כסף על חשבון הבת שלה, ולא האינטרס של טובת הילדה זה מה שמוביל אותה אלא רק האינטרס הפרטי שלה!!!!

חנה אל תיעלבי אבל את עושה פה שוד לאור היום

4000 ש" ח זה מזונות ל3 ילדים אני מבקש לא למחוק הודעתי זו

4000 זה מזונות סבירים לשני ילדים לכל היותר

יש לשקלל את כל ההוצאות ואת פערי השכר (בממוצע 30%) בין נשים לגברים, כשמשקללים את חלקו/ה של כל הורה בפרנסת ילדיו. בית המשפט מתייחס למקרים פרטניים של חוסר יכולת. לצערי, רוב המקרים שנתקלתי בהם אישית, בהם הוכיח לכאורה האב חוסר יכולת - מדובר היה בחוסר רצון. לתפיסתי - אב שאינו משלם את מירב יכולתו, אינו נושא בנטל גידול ילדיו ואינו ראוי לכן כאב. המזונות אינם "לאשה" אלא לילדים. בין השאר, הם מאפשרים לאם, במקרה של משמורת אם, לחלק את זמנה ומירצה בין עבודה, מימוש עצמי ואמהות. המציאות היא שבגלל גישה כמו זו שאתה מציג - נשים נופלות ב- 3-5 עשירונים לאחר גירושין וגברים בעשירון אחד עד שניים בלבד. אין לכך הצדקה. כ"כ, ככל ששוחחתי וקראתי יותר את דברי אגודות הגברים המצדדים בביטול חוק חזקת הגיל הרך, התבהר לי יותר שמדובר פשוט בניסיון להשתמט מתשלום מזונות, כלומר בהסרת אחריות הורית. יש לך ילדים? תשלם, כ- 30% יותר מעלות גידול, טיפוח וחינוך ילדיך, כפי שהיא משולמת ע"י המשמורנית העיקרית בכסף, זמן ועבודה. יש מחיר להשתמטות מהורות שוויונית, וכל החלופות הסבירות עולות כסף.

stam120

New member
אנשים אתם חיים בסרט!!!!

לא עולה לגדל ילדה 4000 ש"ח אני גדלתי והנני כאן בהרבה פחות מ4000 ש"ח למעשה גדלתי לאם מובטלת ולאב שהרוויח שכר מינמום אני ועוד 3 אחיי! כן גדלנו נהדר גדלנו מעולה אנחנו מלומדים ומוצלחים אז נכון הזמנים שונים אך זה אותו עיקרון - ניתן לגדל משכר מינמום 3 ילדים ילדה באופקים גדלה בפחות מ4000 ש"ח לחודש, בכל הכבוד האם דמה של בתך סמוק משלה??? חיים בסרט אתם אנשים. הרצון לינוק ולעשוק את אבי ילדכם במזונות - מעוור את עינכם אני נכלמת.

את רק מחזקת את דבריי

ואם הייתי נשוי לך או חלילה גרוש ממך אני בטוח שלא ניית מנסה לעשוק אותי אני מאוד מעריך את דברייך ואני מחזק אותך ואני מקווה שיהיה לך עתיד טוב יותר ואגב אני עצמי ותשאלו את מישלי אני מכין אוכל הרבה יותר טוב מהגורמה ובכיף הייתי הולך לאכול אוכל אוטנתי באופקים אני מכור לאוכל מזרחי אסלי

למעלה