עצה בבקשה!!!

deboraa

New member
עצה בבקשה!!!

היי!!! היום ביקרתישנית אצל הנוירולוג בבי"ח שניידר התוצאה:מבקש לקחת את הילד לאיבחון דידקטי ופסיכולוגי ולחזור עם תוצאות הנורולוג ממליץ על ניצן כי הוא אומר שמשרד החינוך מכיר בתוצאות השאלה למי שיש ניסיון היכן כדאי לעשות את האיבחון הדידקטי?אני ממש מבולבלת מכל הבירורים שלא העלו עד כה מאומה תודה מרש! דבי

Diana M

New member
לצאת מהסבך

שלום דבורה, א. היה עוזר לדעת מדוע פנית לנוירולוג, (אולי כבר פרטת בהודעה אחרת). בדרך כלל פניה לנוירולוג נעשית בהמלצת גורם או צוות מבית הספר/גן. ב.אם אכן כך, עליך לשוב אל הגורם המפנה עם המכתב של הנוירולוג המבקש איבחון דידקטי. וגם אם לא הופנית על ידי בית הספר, עדיין הייתי ממליצה לשוב אל בית הספר להיפגש לשיחה עם היועצת או הפסיכולוג , לספר על הביקור אצל הנוירולוג ולברר האם בבית הספר קיימת אפשרות לאיבחון דידקטי. בכל בית ספר (שבתחום חינוך חובה) יש פסיכולוג חינוכי, חלקם מתמחים בלקויות למידה. וכך אולי תרויחי איבחון פסיכולוגי משולב, הכולל גם איבחון לקויות למידה. בחלק מבתי הספר ישנן מורות שילוב שהוכשרו כמאבחנות דידקטיות , באחרים ישנו שרות של המתי"א המספק איבחון דידקטי. בקיצור מדוע לא למצות את האפשרויות הקיימות בבית הספר טרם פנייתך לאיבחון פרטי? (גם ניצן זה גוף הגובה אי אלו מאות שקלים עבור איבחון) ג. אני מבינה כי את חשה מאוד מבולבלת. זה לא פשוט ולא קל, אבל גם לא נורא כל כך בכל הקשור לאיתור ואיבחון. בדרך כלל הליך איתור של ילד מתבצע בשלבים הבאים: 1. איתור על ידי מחנכת הכתה שמתלוננת על הפרעות קשב וריכוז, לעיתים עם בעיות התנהגות ולעיתים ניתוקים, ללא בעיות התנהגות. בשלב זה היא בדרך כלל תפנה ליועצת בית הספר או לפסיכולוג. 2. בשלב זה יכולה להתבצע תצפית של אותו גורם אליו היא פנתה ובמקביל היא תתבקש למלא שאלון ע"ש קונורס לאיתור תלמיד עם הפרעות קשב וריכוז. אם יתקבל הרושם כי אכן קיימת בעיה תעברו לשלב השלישי. 3 אבחון פסיכולוגי שמטרתו לבדוק את הסיבות למצב שתואר. אם מתקבלים ממצאים המרמזים על הפרעת ריכוז וקשב על רקע נוירולוגי. יש להניח כי תופנו לנוירולוג. 4. ההפניה לנוירולוג אמורה להיות מלווה במכתב מבית הספר הכולל את שאלון קונורס אותו מלאה המחנכת לאחר תצפיות מובנות במשך שבוע ימים לפחות. אם ישנו אבחון פסיכולוגי מומלץ לצרף ממצאים מאיבחון זה וכך אם קיים איבחון דידקטי. מנסיוני למדתי כי אין טעם לפנות לנוירולג ללא מידע מבית הספר. הוא אינו יכול להתרשם מתפקודו של הילד על פי מה שקורה בחדר רק במהלך הביקור. אלא עם כן נערך אבחון T.O.V.A וגם אז חשוב להסתמך גם על דוחות בית הספר. כל הנ"ל פלוס מידע, מכם ההורים, אמורים לסייע לנוירולוג להחליט האם מדובר בילד עם הפרעת ריכוז וקשב ולהחליט על מתן טיפול. לעיתים ינתן טיפול תרופתי ולעיתים לא. בכל מקרה יש לחזור עם הממצאים לבית הספר. גם ילד מטופל תרופתית הוא זקוק לתוכנית חינוכית, טיפולית משולבת. אין די בטיפול תרופתי בלבד. וגם ילד שאינו מקבל טיפול תרופתי זקוק להמשך טיפול חינוכי-ריגשי. ילדים רבים המאובחנים כסובלים מ-adhd הם גם ליקויי למידה בתחומים נוספים. לכן רצוי לבצע איבחון דידקטי כחלק מתוכנית הטיפול, על מנת לתת מענה לקשיים האקדמיים של אותם ילדים. החלטה בנושא מתבצעת על סמך ההישגים הלימודיים בתחומים השונים. כל ההליך שתארתי מתקיים בשיתוף פעולה מלא עם ההורים, אשר אמורים להיות מיודעים ושותפים לקבלת ההחלטות בכל שלב. מקווה כי עזרתי במשהו.

דליה.ד

New member
שלום דבי

דיאנה סיכמה את כל התהליך המתיש שעלינו ההורים לעבור. מכיון שאני קיבוצניקית, הקיבוץ מפנה ישירות למאבחנים פסיכו דידקטיים שהוא קשור עימם והמלצותיהם קבילות במערכת החינוך. האבחון הפסיכו-דידקטי, כשמו, מורכב שמשני חלקים: חלק דידקטי שבו בודקים את הקריאה, הבנת הנקרא, ידע עולם, לשון, מתמטיקה (ואם נחוץ אז יש אבחון נפרד לאנגלית). האבחון ה]פסיכולוגי נועד לבדוק תהליכי חשיבה, אסטרטגיות לפתרון בעיות, התמודדות עם בעיות תוך לחץ זמן וכו´ איפיוניים הקשורים ללמידה. זה אינו מבחן אישיותי ולא ינתחו את אישיות הילד אלא אם כן יתבקשו מפורשות לעשות זאת על ידי הגורם המפנה. לגבי שאלון קונורס, הבהרה קצרה: ישנם שני שאלוני קונורס, האחד מקוצר. זהו שאלון התנהגותי בו מתוארות התנהגויות מסויימות של הילד. צריך לרשום וי בעמודה המאפיינת ביותר את התנהגות הילד. לפי זה ניתן לקבוע האם לילד יש איפיונים מובהקים של הפרעות קשב וריכוז עם וללא פעילות יתר. שאלון זה הוא אחד המדדים המובהקים לכך והוא ניתן פעמים מספר לאורך הטיפול, עם וללא ריטלין.

deboraa

New member
היי דיאנה

תודה על העצות, אבל את השלבים האלה עברתי, לנורולוג הגעתי בעקבות תלונות חוזרות ונישנות מביה"ס בפעם הראשונה לפני 5 חודשים הגעתי עם דו"ח מפורט ותשובתו של הנורולוג לביה"ס היה -בקשה לאיבחון דידקטי וליווי פסיכולוגי ישבתי עם פסיכולוגית ביה"ס שמגיע אחת לשבוע ועם היועצת החינוכית,לגבי האיבחון הדידקטי נאמר לי ע"י היועצת שלא עורכים את זה בביה"ס ושאצטרך לעשות זאת פרטי ולגבי הפסיכולוגית הוחלט שהיא תצפה בבני במהלך השיעור ובהמשך ניפגש ותאמר דעתה לצערי לאח נידנודים ניפגשתי איתה שוב לפני שבוע וביקשתי שתעלה בכתב לנורולוג מה מסקנתה מסתבר לצערי שהיא לא צפתה עדיין בבני מאד כעסתי וכעת אני מנסה לבדוק מה זכויותיו של בני בתחום ביה"ס. מהיועצת ביקשתי שיכתבו שוב לנורולוג מה קרה במשך התקופה הזו ונכתב בפירוט דו"ח התנהגותי אלים וקושי בחשבון ובכתיבה,ועל ימים שהילד מחליט לא להוציא מחברת וללמוד וכשהמורה פונה אליו הוא פשוט ננעל ולא מגיב, היום כשהגעתי לקחתו לרופא המורה סיפרה לי שאתמול הוא החליט לשבור שמשה בביה"ס אלה דברים שאני לא רואה אצל בני בשעות אחה"צ ולצערי אני לא יודעת איך לאכול את המצב אני מרגישה שחיקה נפשית ולצערי ייאוש לא יכולה לשתף את בעלי כיוון שהוא אטום לבעיה מנסה למצוא תשובות לא עינייניות העיקר לא מוכן להבין שיש בעיה. תודה על ההקשבה האמא שכמעט קורסת

דליה.ד

New member
היי דבי, אל תקרסי! אנחנו כאן!

כדי לעזור לך.... נורא קשה לי לקרוא על יחס בית הספר. ואני ממש לא מבינה את זה! אני, כמורה, מאוד מעריכה הורים שמטפלים בילדים ויודעים לבקש סיוע ושיתוף פעולה. בשביל הורים כאלה אני אזיז הרים. כן, אני מכירה גם את הצד השני של המטבע, הורים שאינם רוצים להבין את הבעיה של הילד, מתכחשים ומשאירים לנו לשבור את הראש (ולא רק בעניין adhd . בכיתתי ילד שמתכווץ....ההורים סירבו להכיר בכך, אנחנו נאלצנו להזעיק רופא ואחות מידי פעם כי הילד גלגל עיניים, יצא לו קצף ופעם הוא איבד הכרה. כשקראנו להורים הם סירבו לבוא לקחת את הילד ונאלצנו לשלוח אותו למיון....אני ליויתי אותו ולא אמא שלו. היית מאמינה?!) אני מבינה את הפער בהתנהגות הילד בבית הספר לעומת הבית. בהרבה מקרים זה כך (ולכן אולי יש הורים שבטוחים שמשהו דפוק בבית הספר...). אל תתיאשי! פני למנהלת ואפילו למפקחת אם צריך! זו זכותך המלאה! אפשר להתיעץ עם זהבה בנוגע לכך - היא מאוד מבינה בתחום. לקראת שנה הבאה: עשי אבחון, בקשי שיחה עם הצוות החינוכי לפני הראשון בספטמבר. החתימי את הצוות על מסמך שאומר איך הם מטפלים בילד (כמו שקיבלנו מעמותת "ביחד") ואל תוותרי לרגע!

deboraa

New member
תודה על החיזוקים

עדיין לא הבנתי לאן מומלץ ללכת לאיבחון דידקטי ופסיכולוגי. הייתי רוצה לקבל את המסמך מעמותת "ביחד"

Diana M

New member
שלום דבורה

אני מבינה מתוך דבריך כי את במצוקה קשה. ואכן המצב שאת מתארת בהחלט מעורר דאגה. בנך עלה בבית הספר על מסלול מעגלי לא בריא. מחד ההתנהגויות שלו מעוררות כעס וגוררות תגובות קשות של הצוות החינוכי. הוא חווה חוויות קשות של תסכול, האשמות,כשלונות, עונשים ויחס שלילי מצד המורים בבית הספר (ואולי גם מהילדים?), ומאידך,מצב זה מעורר בו תסכול וכעסים מחודשים הגוררים התנהגויות שליליות וחוזר חלילה. במידה ובנך אכן סובל מהפרעת ריכוז וקשב המלווה בפעילות יתר, מרבית הסיכויים כי אינו מסוגל לשלוט באותן התנהגויות אשר מכעיסות כל כך את המורים ולכן כעסם גם מתפרש כמאוד לא מוצדק על ידו. מצב המחמיר עוד יותר את מצבו הריגשי. ומכאן יתכנו גם התקפי זעם כפי שתארה היועצת, או תגובות נגד של התכנסות בתוך עצמו ואי נכונות לשתף פעולה. זעם מול ניתוק מגע, שתיהן תגובות אגרסיות, אחת מוחצנת והשניה מופנמת. עליך להבין כי בנך נמצא במצוקה וחייבים לסייע לו לשבור את מעגל הקסמים אליו נכנס. 1. בקשי פגישה מיידית עם מנהלת בית הספר. שתפי אותה בבעיה באופן גלוי ובקשי את ההתערבות והסיוע שלה. דאגי לצאת ממפגישה זו עם תאריך לפגישה נוספת בה ישתתפו כל המעורבים: יועצת, פסיכולוגית, מחנכת. דאגי כי בהזמנה לפגישה זו היא תציין שעל שני ההורים להגיע. אין מה לעשות, בעלך צריך לשמוע מבית הספר מה קורה ולהיות שותף בהתמודדות. פגישה זו צריכה להתקיים בהקדם (ואל תקבלי דחיות בגלל ארועי סוף השנה והלחץ בתקופה זו, בנך חשוב לא פחות . אפילו יותר.) 2.במקביל, נסי לקבל הפניה מקופ"ח לנוירולוג אשר מבצע בדיקת T.O.V.A בדיקה זו יכולה לשלול או לאתר adhd גם ללא דיווחים מוקדמים. (אם כי עדיף תמיד להצליב את כל הנתונים). 3. לא בטוח כי בנך סובל מ-adhd, אם כי זו אפשרות סבירה. בכל מקרה בית הספר מחוייב לסייע לכם ובעיקר לו לצאת ממצוקה זו. על המורה לקבל הדרכה כיצד מתמודדים איתו באופן חיובי. להכניס אתכם למצוקה זה לא הפתרון. ויש פתרונות רבים. 4. אתם חייבים לקבל הדרכה מגורם טיפולי שיסייע לכם (גם לך וגם לבעלך להמודד עם הקשיים ואולי לשנות התנהגויות וגישות. לצערי הרב אין פתרונות קסם, אך אני בהחלט יכולה להעיד כי טיפול משולב ושיתוף פעולה בין צוות בית הספר לבין ההורים מוכיח את עצמו. דיאנה

deboraa

New member
רום פילת

האם שמעתם על המכון הנ"ל, כללית מושלם משתתף במבחן דידקטי במכון רום פילת או קרן מהניסיון שלכם מה מומלץ והיכן כדאי לאבחן את בני תודה דבי

deboraa

New member
רום פילת

האם שמעתם על המכון הנ"ל, כללית מושלם משתתף במבחן דידקטי במכון רום פילת או קרן מהניסיון שלכם מה מומלץ והיכן כדאי לאבחן את בני תודה דבי

למעלה