עצה בבקשה!

אנדי 22

New member
עצה בבקשה!

שלום בנות, אני בת 24 נשואה ללא ילדים , לעולם לא ניסיתי להיכנס להריון לבד לאור מצבי גילו אצלי את האנדומטריאוזיס לפני כחצי שנה קצת יותר , אני מאוד רוצה להיכנס להריון, הרופאים טוענים שבמצבי אין טעם לנסות לבד ושולחים אותי מידית לטיפול ivf בבית חולים אסף הרופא , רציתי לשאול מי ממכם בנות קרובה ולו במעט למצבי ויכולה לייעץ לי לגבי הבא, ושאולה נוספת בנות - האם גם לכן נמסר למחזור אינו טוב כלל לאנדו' ויש צורך לקחת גלולות באופן קבוע למשך כול החיים? [ כמובן לא כולל את המצבים בהם אני רוצה להיכנס להריון]. תודה רבה אנדי.

ליאל ד

New member
היי אנדי!

ברוכה הבאה! לגבי טיפולי IVF אני לא יכולה לעזור לך - כי אני ובן זוגי בינתיים לא מתכננים ילדים. אבל לגבי המחזור החודשי -זוהי אמת לאמיתה. מזחור חודשי במצבנו - רק מלבה את המחלה. ואולי בגלל זה המליצו לך לגשת ישר לטיפולי IVF על מנת להגדיל את סיכוייך להרות ולהקטין את מספר המחזורים (באם נסיונות להרות נכשלים). כולנו כאן נמצאות בדיכוי קבוע - ע"י גלולות או זריקות - הכל לפי מצב האנדו. לי אישית הומלץ על טיפול ע"י גלולות למשך 3 חודשים (4 חפיסות) ואז לעשות הפסקה לשבוע מחזור. איך אובחנת? ע"י מי?

טשומפי

New member
שלום וברכה

מצטערת שהגעת אלינו (מהסיבות המובנות), אבל עכשיו כשאת כאן - את מאוד מוזמנת להישאר. חסרה קצת אינפורמציה לגבי המצב שלך לפני האיבחון ולגבי השאלה כיצד אובחנת. גם לא כתבת כמה זמן את נשואה, האם אובחנת מיד לאחר החתונה? מיד כשהתחלת לנסות? מצד אחד זה מאוד קשה (לדעתי קושי נפשי יותר מפיזי) להחליט ללכת על המסלול של IVF בלי לנסות להרות ספונטנית בכלל קודם לכן. מצד שני יש כאן שאלה של המצב הפיזי שלך ומצב המחלה שלך. האם עד עכשיו היית בדיכוי? IVF אינו דבר של מה בכך, זו מעמסה מאוד כבדה על הגוף, הנפש והזוגיות. IVF+אנדומטריוזיס רק מסבך את העניינים כי ההורמונים עוד פחות טובים לנו מהמחזור החודשי (אבל כשאין מה לעשות - אין מה לעשות). ההמלצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא לא לעשות שום דבר כי זה מה שאומרים לך, אלא לבדוק ולחקור ולקבל כל החלטה מעמדה של ידע וכוח ולא כברירת מחדל. אני יודעת בוודאות מוחלטת שהתקופה שניסיתי להרות ספונטנית ובהזרעות הרעה את מצבי. אני יודעת בוודאות שהזרעות לא הייתי עושה שוב בחיים (לגבי ניסיונות ספונטניים - יש מצב שאני כן אנסה בחודשים בהם אני לא בדיכוי). אני גם יודעת בוודאות שאילולא התקופה של שברון הלב של הניסיונות הספונטניים (+ההזרעות) לעולם לא הייתי שלמה עם המעבר ל IVF. אבל זו אני, ואולי זו רק אני. בהצלחה טשומפי.

זואילי

New member
הי אנדי וברוכה הבאה

יש בינינו נשים שעברו / עוברות IVF ויוכלו לייעץ לך ממקור ראשון. יש פה גם הריונות ספונטניים. כמובן - איננו רופאות וכל אחת יכולה לשתף אך ורק מנסיונה. מעניין מי הרופאים שלך, כי מצד אחד יש להם את ההבנה שעדיף לנסות ישר IVF כי הסיכויים גבוהים יותר. מצד שני, את עדיין מאוד צעירה, ואם מעולם לא ניסית להרות בדרך הרגילה והטובה, אז אולי דווקא גיל הביציות שלך הן לטובתך. ואין לדעת את מצב הפוריות שלך, אם מעולם לא ניסית להרות. את בכל מקרה צריכה רופא פריון, ועדיף אחד שמבין באנדו. בד"כ (לנטולות אנדו), ובוודאי בגילך, מציעים לנסות לפחות חצי שנה(עד 8 חודשים) ספונטני כדי להחליט שאתם "לא מוסברים". וכמובן שגם על בעלך לעבור בדיקות שונות כדי לוודא שאין בעיית זרע.(זה מומלץ ביותר ולו כדי למנוע ממך חודשים של נסיונות "מבוזבזים"). אבל את אנדואית... וגם 3 חודשים עם ווסתות, במידה ולא הצלחת, זה לא הכי טוב לנו. יש רופאי פריון שבפרוטוקול שלהם מציעים 3 חודשים ראשונים עם הזרעות מתוזמנות היטב ואח"כ מעבר ל IVF אם גם זה לא הצליח. גם הכל תלוי במצב האנדו שלך בכללי, אם השחלות תקינות, אם החצוצרות פתוחות, אם אין הידבקויות ש"יפריעו" בדרך, אם הפרופיל ההורמונלי תקין, ואם את מרגישה טוב והכל בקונטרול. לדעתי רצוי שתלכי לדעה שנייה אצל מומחה לפריון בכל מקרה. וכן - יש צורך בדיכוי הורמונלי קבוע כזה או אחר לאנדואית.

נועהב1

New member
../images/Emo142.gifהיי אנדי

אני עכשיו עוברת IVF, אבל לאחר לפרו' והמלצה של מספר רופאים שזו כרגע הדרך הכי טובה לי. חות מזה שיש לי סיכוי מטורף ל הריון חוץ רחמי מכל ההידבקויות. מסיכמה עם הבנות שאמרו לפניי שIVF זה משהו קשה, וצריך לשקול היטב לפני שמתחילים. קחי בחשבון שגם IVF לא מבטיח כניסה להריון מהירה, ולפעמים זה גם לוקח המון זמן (אם בכלל). לי למשל אמרו שאני חייבת להכנס מהר, אחרת יהיה עוד ניתוח בדרך... ממליצה לך אכן להתייעץ עם רופא פיריון שמבין באנדו' איזה צעדים כדאי לקחת- יש בשרשור רופאים שמות מומלצים, ואם תגידי מאיפה את בארץ את בטוח תקבלי המלצות מדויקות יותר. בכל החלטה שתעשו שיהיה בהצלחה, בקלות, ורק דברים טובים! שלך, נועה

אנדי 22

New member
לנועה שאלה

היי נועה תודה רבה על העצה , סיפרת שיש לך סיכוי להריון חוץ רחמי בגלל ההידבקויות שאלתי היא , מה ההידבקויות עושות שיש סיכוי לדבר כזה , ומה מצב ההידבקויות שלך? ואיפה את עושה את הivf? תודה רבה אנדי.

נועהב1

New member
הי אנדי

וואוו!! נראה לי שכמות האינפורמציה שאת מקבלת בימים האחרונים מרשימה! לא התעייפת? בכל אופן אצלי אמנם החצוצרות פחות או יותר פתוחות, אבל הן דבוקות ולא משייות כמו שהן צריכות, כך שהן לא מול השחלות, כלומר הקפיהצ מהשחלה לחצוצרה- רק אם הביציות ממש מעולות (ואני לא ספורטיבית במיוחד) הן יגיעו ממול.. אני אישית בחיפה ולכן עושה פה את ה- IVF, אבל בטוחה שיש המון בנות במרכז, לא? אולי כדאי לך להציץ גם בפורום פוריות. נועה

טשומפי

New member
רק עוד כמה מילים

אני ממש חייבת להגיב כי יש כאן התייסות לגיל הצעיר... אני אישית חושבת שבגלל שהתחלתי לנסות בגיל צעיר ניזוקתי קשות בעניין האנדו'. התחלתי לנסות להרות בגיל יותר צעיר מאנדי, ועדיין לקח לי 4 שנים. האנדו' אובחן ממש סמוך לחתונה. די מייד פנינו למומחה פריון. הראשון - שיחק משחקי אגו - או שתעברי אצלי לפרוסקופיה או שתנסי ספונטני. היות והייתי אחרי לפרוסקופיה טראומטית סרבתי בנימוס (לא מצטערת על זה עד היום) והלכתי לנסות ספונטני (הרי הרופא אמר שאפשר). בשלב הזה הריתי ספונטנית וההריון לא שרד. ההריון הזה הוביל את המומחה להגיד לי שוב - או עוד 3 חודשים ספונטנית או ניתוח פרטי אצלו... (דרך אגב - מדובר במומחה עם שם של רופא טוב מאוד) נסיעה של הרופא לחו"ל הובילה אותי למומחה מס' 2 - הוא אמר שהיות ואני צעירה, אז למרות שיש לי אנדו' ולמרות שב4 החודשים מאז האבחנה כבר צמחו לי ציסטות חדשות לתפארת אז ננסה הזרעות ולא פחות אלא עם איקקלומין (הדבר הכי גרוע שניסיתי עד היום מבחינת תרפות פריון). ודרך אגב הרופא הזה הוא בהחלט רופא פוריות מוערך. ניסינו פעמיים איקקלומין, עברנו להזרעות עם גונל - ובעקבות הטיפולים האלו נאלצתי לקחת הפסקה מאוד ארוכה כדי לשקם את הגוף שהיה צריך שיקום מטורף. משם עברנו כבר ל - IVF והרופא הבא היה פשוט מזועזע מהטיפול שעברתי עד אז... ופסק - רק IVF ורק פרוטוקול עם דיכוי ארוך. אחרי מספר IVF ומספר הריונות שלא שרדו החלטנו להתייעץ עם רופא נוסף. המומחה הנוסף חזר למנטרה - אולי כדאי לחזור להזרעות הרי עברת ניתוח וכבר אין אנדו' (?!) ואת צעירה (דגש על "את צעירה"). כאן כבר כמעט התפחלצתי. מדובר ברופא מאוד מוערך גם כאן בפורום. אומנם לא הייתי מבוגרת אבל גם צעירה ממש כבר לא הייתי (עברו 3 שנים בדרך). הוא היה מוכן לנסות IVF רק בגלל שכבר עברתי מס' טיפולים ושהוא "קלט" מאיתנו שמבחינתנו זו נסיגה אחורה (מעניין איך הוא קלט א זה כ"כ מהר) ושהוא לא רוצה שנתאכזב עוד לפני שאנחנו מתחילים... (מתחילים זו מילה מעניינת אחרי שהיינו בסיפור הזה כבר 3 שנים). בסוף חזרנו לרופא עם הפרוטוקול הארוך ומהטיפול האחרון הזה יש לנו את התאומים. אני יודעת שאם הייתי מגיעה בגיל 30+ אף אחד לא היה מעיז לשחק איתי את המשחקים של את צעירה קחי את הזמן. לעצמי אני מודה שכשהגעתי לרופאי הפוריות לא הייתי מוכנה נפשית לטיפולי IVF (בייחוד לאור ההריון הספונטני), אבל המכעיס הוא שהאפשרות לא ממש עלתה אף פעם לשולחן וזה למרות שיש לי אבחנה שאני עם אנדו' (והוא ממש לא בדרגה קלה). ההפך הוא הנכון, למרות כל מה שקראתי וידעתי שבאנדו' עדיף IVF, מהרופאים קיבלתי תחושה שאפשר אחרת והאכזבה מעצמי ומהגוף שלי עם כל הכשלונות היתה רק גדולה יותר. עברתי מספר רופאים. מכולם שמעתי שאני צעירה. רק אחד התייחס ברצינות גם לפרק הזמן שבו ניסיתי להרות ולבעיית האנדו'. אני יכולה להבטיח שכל הרופאים שהייתי אצלם מומחים לפריון ונחשבים רופאים טובים מאוד. עוד אני יכולה להגיד שחלקם אף מוזכרים כאן בפורום בתור רופאים שמבינים באנדו'. עד היום לא אמרתי כלום, האמת - לא יודעת למה. אבל בחורה צעירה צריכה לדעת שהגיל הצעיר אומנם משחק לטובתה בכל הנוגע לפוריות שלה, אבל ממש לא בכל הנוגע למומחי הפוריות. טוב, זו היתה המגילה שלי... טשומפי {שאף רופא כבר לא יגיד לה שהיא ממש צעירה, אבל כן עלול להגיד לה - אבל יש לך כבר שני ילדים בבית}

זואילי

New member
וואו../images/Emo2.gif

טשומפי, אני נפעמת מכל מה שעברת. תמיד סיפורים כמו שלך מדהימים אותי, בטח כשמדובר באנדואית שהצליחה בגדול.
התייחסתי לגיל הצעיר רק כי לא היה לי ברור אם היה נסיון ספונטני הנוגע לשאלת הפוריות.
חשוב מאוד לשמוע את הסיפורים של אלו שהתנסו בטיפולים כדי לדעת שיש כמה דרכים להרות. וגם בכל הקשור לטיפולי פריון - יש הרבה סוגי פרוטוקולים. ומהנסיון שלך אפשר ללמוד הרבה. ובאותה נשימה אני גם מתייחסת לאפשרות להיות אמא ע"י אימוץ. כל האפשרויות פתוחות בפנינו, אנחנו רק צריכות לדעת מה הן. אני לדוגמא לא ידעתי על כלל האפשרויות, וברגע שבמקרה(הלו רומיה..) שמעתי על אופציה שעבורי נראית לעת עתה המתאימה לי ביותר, המשכתי את כל הבירורים שאפשר בכיוון ועדיין כל שנותר לי הוא לחכות למבחן התוצאה. בסופו של דבר, בכל צעד שאנחנו עושות - ברגע שיש בפנינו את כל האפשרויות, שרק אם נשאל את כל השאלות - נקבל תשובה, ההחלטה היא של כל אחת בדרך הנכונה לה ועם הרופא הנכון (שזה, כמובן קושי גדול למצוא את ה"אחד" ולשים את מבטחינו בו). לתחושת הבטן של כל אחת מאיתנו יש משקל ניכר בדרך בה כל אחת בוחרת, ואת זה כל אחת יכולה לדעת עם עצמה. ברור לי, ואני מקווה שגם לכל דיירות ה
, שכל טיפול עם גירוי הורמונלי יכול לגרום לאנדו להגיע למצבים חמורים מאוד, פלוס האפשרויות הכואבות שהטיפולים לא יצליחו ואז גם הווסתות הלא מועילות האלה.. יש מחיר לרצוננו להרות והוא מחיר כבד לדעתי האישית. על כל אחת לקחת את האחריות לגופה ולבחירתה, ולהיות שלמה עם זה. אני באופן אישי מעמידה במקום ראשון את בריאותי - גופנית ונפשית, בגלל הסבל רב השנים שהיה לי עם האנדו - וזו החלטה שקיבלתי עם עצמי (ובתמיכת הוריי, כי אין לי בנזוג שהוא חלק מנושא ההורות) ולכן גם לאחר ששמעתי את דעות הרופאים שמטפלים בי (ורופא הפריון שבכלל לא הבין מדוע איננו מדברים על IVF) - החלטתי אני מה אהיה מוכנה לעשות ומה לא. לפחות דבר אחד, שהזכרתי בתשובתי הקודמת מראה לי שבאמת יכול להיות וסוף סוף גישת הרופאים בנוגע למצבנו השתנתה וכרגע האופציה שהרופאים מדברים עליה היא להתחיל ישר ב IVF וזה שינוי משמעותי בתפיסה שהוא מבורך. חשוב לשמוע את סיפורך, ואני מקווה שאולי בשירשור הזה נשים נוספות יספרו לנו מנסיונן, כי זה נושא שכבר זמן רב לא דנו בו.

זואילי לבקשתך ../images/Emo23.gif

גם אני כמו טשומפי התחלתי יחסית צעירה, התחלתי עוד לפני שאובחנתי כאנדואית,ניסיתי ספונטאני ואחרי מס' חודשים הגעתי לניתוח ראשון (פתיחת בטן) אחרי הניתוח נאמר לי לנסות שוב כי הרי אין כבר אנדו... הוא לא קיים ואני "ככל הנשים".. אז אחרי דיכוי רצןף עם גלולות ניסיתי שוב.... ושוב הגעתי לחדר ניתוח-תוך פחות משנה ושוב פתיחת בטן, מאז העניינים רק הלכו והסתבכו ואין לי כוח וחשק להיזכר בהכל,עוד ניתוחים,סיבוכים,זיהומים וחלק כבר הדחקתי וטוב שכך. וגם לי תמיד אמרו את עוד נורא צעירה..יש לך המון זמן, ואז אף אחד לא השכיל לבצע לפני הכל בדיקת זרע ...שהראתה שהספונטאני מבחינתנו היה מיותר, גם אם הייתי נורמאלית הייתי מגיעה לIVF ואם היו מצבעים ספירה - סביר להניח שלא הייתי עוברת את כל מה שעברתי עד היום, ואם ואם ואם.. בשביל זה הוקם הפורום-כדי שבנות ידעו מה לעשות,מה לבקש ולעיתים אם צריך אף לדרוש.

אוי טשומפי

מסכנה שלי מה שהיית צריכה לעבור, לא נעים בכלל
. לך פותחת השרשור ולכל הבנות שדיברו על הגיל: נכון ש24 הוא גיל צעיר ונכון שאפשר לנסות בספונטני, אבל וזו דעתי האישית: אסור לשכוח שלא תמיד הניסיון הראשון מצליח הרבה פעמים לוקח זמן עד שהרופא לומד את הגוף שלנו ויודע מה טוב ומה לא ומוצא פרוטוקול מתאים וחוץ מזה שאני את הטיפולים שלי התחלתי בגיל 26 וגם לי אמרו כל הזמן "את עדיין צעירה" אבל, השנים עשו את שלהן והיום אני בת 32 עם אנדו' שנמצא שם כל הזמן ולא חושב ללכת ובדרך לתרומת ביצית כי בין השאר ניסינו וניסינו המון זמן וכל פעם אמרו לי "את צעירה". אני מאחלת לך פותחת השרשור שלא תצטרכי הרבה טיפולים ושתצליחי מהר להיכנס להריון ולא התכוונתי לרפות את ידייך או להכניס למתח רק לתת נקודה למחשבה למה כן כדאי לך להתחיל לטפל כבר עכשיו.

טשומפי

New member
יקירתי

חייבת להודות שאחת הסיבות שהחלטתי לחשוף כ"כ הרבה ובפירוט את מה שעברנו היא שחשבתי עליך. אני צריכה להגיד לך עוד משהו אבל זה כבר ישלח במסר. אם לא תקבלי ממני מסר עד מחר, תזכירי לי. לילה טוב טשומפי.

אנדי- מנסיוני האישי ולאור מה שאני עברתי עצתי

לך לגשת ישר להפריות ולא להזרעות. ההזרעה היא בזבוז זמן וכסף משווע כי היא אינה עוקפת את האנדומטריוזיס. אני עשיתי הזרעות בזבזתי זמן וכסף ורק בגלל שהרופא התעקש "שחייבים" שהקופה תראה שעשינו הזרעות, אחרי שאמרתי לו שאני לא מוכנה הוא כתב מכתב שיש לי אנדומ' ושעלי לעבור לIVF אז אישרו לי מיד. עשיתי 7 הפריות במשך 6 שנים אבל עם הגיל ועוד עם האנדומט' הציסטות בשחלות אכלו את הביציות כך שלא נותרו ביציות טובות. בהפריה שמינית אמנם נקלטתי להריון אך הוא נפל לצערי. תודה לאל יש לי ילד בן 18 שהשם ישמור אותו מהריון טבעי וספונאטני. בנקודה האחרונה ולסיכום דעתי היא שאת צריכה להתחיל הפריות וחבל על זמן יקר כי האנדו' אוכל את השחלות וגומר על הביציות וחבל מאד. כל עוד את צעירה הביציות טובות והקליטה יותר טובה כידוע.אם חלילה הביציות כבר נפגעות מהאנדו' אז נזקקים לתרומת ביצית וזה עלות של עשרות אלפי שקלים. גם הזמן בין הפריה להפריה הוא כחודשיים וחוץ מזה אף פעם לא יוצא כל חודשיים אלא איזה 3 - 4 פעמים בשנה. בתקווה שיקלט לך הריון מהר והלוואי שלא תזדקקי להפריה מחזיקה לך אצבעות.

lee E

New member
קראתי את רוב ההודעות

ורוצה גם להוסיף. גם אני אובחנתי בגיל מאוד צעיר יחסית, ולהבדיל מטשומפי, אותי הטיסו ל IVF, למרות ששנינו ממש לא היינו מוכנים להיות הורים. ההבדל אולי שאצלי כבר לא היו חצוצרות והנזק כבר היה בלתי הפיך. המזל שלי היה שהרופא האישי שלי היה מספיק נטול אגו ואמר לי בפירוש שמכיוון שהוא לא מבין בפוריות, הוא מפנה אותי לטוב ביותר שזה פרופ' משיח. הוא היה זה שנאבק עבורי בכל השחצנים במכבי שטענו שיש בסורוקה מח' פוריות מספיק טובה. הוא לא וויתר והתעקש, לאור מה שעברתי, לשלוח אותי לאסותא. היום אני יודעת שאכן הגיל הצעיר וההתעקשות על הפניה ישירה ל IVF, היה מה שגרם להפריות להצליח. בייחוד לאור העובדה שרוב האברים הפנימיים אצלי נפגעו וחלקם נכרתו. ברור שאם היו עושים עליי ניסיונות, לא הייתי מצליחה להיכנס להריון.

טשומפי

New member
טוב לשמוע

טוב לדעת שיש גם רופאים אחרים. אני משערת שהעובדה שאין לך חצוצרות אכן השפיעה משמעותית (בכל זאת קצת קשה להציע ספונטני כשאין חצוצרות...). אני רוצה לקוות שאותו רופא עם אישה צעירה שמגיעה אליו עם אנדו' חמור אבל עם חצוצרות תקינות ומעבר חצוצרות תקין היה נותן את אותה המלצה רפואית ואותו מאבק בקופה. חבל שעל אף הכל עדיין היית צריכה להסתבך עם השד הבירוקרטי. וטוב שהסוף הוא טוב. טשומפי.

אנדי 22

New member
שלום בנות יקרות זאת אנדי!

שלום בנות יקרות! תודה רב שעניתם לי כול כך מהר, פתאום יש לי מישהושממש מבין אותי , חלקכם רשמתם דברים שמאוד "פתחו" לי את הראש אבל אני מבינה שכול עוד אתם לא יודעות את סיפורי המלא לא תוכלו לעזור לי, אז הנה לכן סיפורי בקצרה, אני נשואה כמעט שנה , קצת אחרי החתונה התחילו לי כאבים נוראיים בבטן התחתונה , פניתי מייד לבית חולים וולפסון שם חשבו שמדובר בדלקת באגן מה שהתברר לאחר מכן שזה טעות וזה בעצם אנדומטריוזיס בנוסף ל3 ציסטות שחלתיות, פניתי לד"ר נויימן לביצוע לפרוסקופיה באסותא ת"א להוציא את הציסטות , מה שהתעוררתי מהניתוח התברר שהציסטות עדיין בתוכי , ההסבר שלו היה שיש לי המון הדבקויות והתעסקות במקום מסכנת מאוד , הופנתי לתל השומר [מחלקת אנדו'] שוחחתי עם ד"ר זולטי שלאור כול הבדיקות והעבר הציעה לעבור לפרוסקופיה נוספת להוציא את ההידבקויות, כמובן שפניתי לרופא נוסף כי הרופא המנתח שלי טוען שזה אסור בהחלט ומסוכן , פרו' אנסלר המליץ על ivf וגם הוא חשב שניתוח מאוד מסוכן בשלב זה, כמובן שכול הרופאים ידעו אותי שסיכויי להצליח להיכנס להריון לבד הוא כמעט אפסי וללכת ישר ivf, יש לי תור ראשון שבוע הבא באסף הרופא , אני מאוד מקווה בע"ה שיהיו בשורות טובות. אם תוכלו בנות לספר לי מניסיונכם על הivf מה עברתם ומי הצליחה ובכלל אני ישמח לשמוע על יעוץ וטיפים תודה רבה רבה אנדי.

טשומפי

New member
קצת מעצבן אותי לקרוא את הסיפור שלך

בעצם עברת לפרסקופיה אבחנתית כשהיית צריכה לעבור לפרסקופיה ניתוחית (מה שאומר ניתוח די מיותר שסתם הוסיף לתסבוכת). נראה לי שהמקרה שלך נופל במסגרת המקרים בהם חבל שלא הגעת למנתחים היותר טובים והיותר וירטואוזים... הרי בעצם ביצוע הניתוח היה סיכון של החמרת המצב ואם כבר נכנסים תחת הסכין עדיף שכבר יעשו משהו כדי לעזור... בכל מקרה אין הרבה מה לעשות עכשיו בנוגע לניתוח הזה וצריך לראות מה לעשות הלאה. מה גודל הציסטות שיש לך. האם הן ציסטות שוקולד (עכורות) או ציסטות הורמונליות (צלולות)? במקרה שלך נראה שאכן כדאי לפנות ל - IVF, אבל אולי כדאי לך לבדוק אופציה של דיכוי ארוך לפני כן ולו כדי לצמצם קצת את הציסטות. רומיה מרכזת את כל סיפורי ההצלחה של הפורום שהתרבו מאוד מאז פתיחת הפורום (והם אכן מעודדים). אם את רוצה זריקת עידוד תחפשי אותם בסרגל הכחול (אין לי זמן לעשות קישור כרגע). לגבי התהליך של הטיפולים - נכתב הרבה מאוד על הנושא גם כאן בפורום וגם בפורום פוריות. מדובר באינסוף חוויות אישיות חלקן פשוטות יותר חלקן פחות. זה תהליך מאוד לא קל לא על הגוף ולא על הנפש, וגם מאוד אינטנסיבי. ההצעה שלי היא פשוט לקרוא כמה שיותר כדי להיות כמה שיותר מוכנה. הקושי בזריקות ובבדיקות הוא קושי, אבל לדעתי חלק ניכר יותר מהקשיים כרוך בתהליך שעוברים באינטנסיביות של ההתעסקות, בחוסר הוודאות, בתגובה הלא צפויה של הגוף, בהשפעה ההורמונלית החריפה יותר. זה נשמע אולי מוגזם כי מדובר בכ - 3 שבועות של זריקות (לפעמים יותר לפעמים פחות) ועוד שבועיים של המתנה, אבל כשנכנסים לזה קשה מאוד שלא להיסחף (בטח אם הטיפול לא עובר חלק או שיש תופעות לוואי לא קלות). המלצה - לא מכירה את המחלקה באסף הרופא, אבל אם את מרגישה אפילו קצה קצהו של חשש שלא מתייחסים לחומרת המצב שלך במלוא הרצינות (מכל סיבה שלא תהיה) כבר משלב קביעת הפרוטוקול - תחשבי פעמיים לפני שתתחילי את הטיפול עצמו. תבדקי את הרופאים בשבע עיניים ותשאלי מיליון שאלות (כדאי להכין רשימה מראש), כי יש סיכון בטיפול. עלול להיגרם נזק לגוף מהשילוב של אנדו' וטיפולים הורמונליים. חלק מהסיכון את ככל הנראה מוכנה לקחת על עצמך (כי הרי את פונה לתהליך של טיפולים), אבל המטרה העיקרית היא לצמצם את הסיכון למינימום ההכרחי. אני לא הייתי מתביישת לשאול אם יש להן מטופלות עם אנדו' ומה סיכויי ההצלחה שלהם עם אנדו', ומה המדיניות שלהם בטיפול (במחלקה ציבורית כל יום הרופא התורן מחליט כיצד להמשיך עם הטיפול, אם את רוצה קו מנחה מוביל אז הוא חייב להופיע במפורש בתיק). אם הציסטות הן עכורות תבדקי את האופציה של שאיבת הציסטות תוך כדי הטיפול (יש יתרונות ויש חסרונות), ותקבלי החלטה ביחד עם הרופא מה לעשות איתן (אל תסכימי להצעות בעיניים עצומות. תקבלי החלטות מעמדה של ידע), חשוב לוודא שההחלטה תירשם במפורש בתיק. תשאלי על מדיניות של מתן אנטיביוטיקה לאחר השאיבה במקרים של אנדו (שוב יש יתרונות ויש חסרונות). תוודאי שההחלטה תירשם בתיק, כי לא בטוח שבזמן השאיבה יהיה לך את הראש לזה. עקרונית אני לא חסידה של פניה לרופאים פרטיים בכל דבר ועניין. תמיד נתתי צ'אנס לרפואה הציבורית. אבל את חייבת לבדוק אחריהם (צריך לבדוק גם אחרי רופא פרטי אבל שם זה יותר קל). דווקא בגלל הסיכונים - אין לך אפשרות לתת להם לעשות יותר מדי טעויות איתך. זה מה שהצלחתי לרשום עכשיו, בטח יש עוד המון דברים. אני יכולה להגיד לך שאצלי המאמץ והקושי השתלמו. אני לא מצטערת על מה שעברנו (קצת חבל לי על חלק מהתהליך שיכול היה להיחסך), ואני מאוד מרוצה מהתוצאות (ואני מאוד אובייקטיבית...), אבל חשוב שתדעי שיש נשים שלא הצליחו להרות בדרך הזו ובחרו להגשים את ההורות שלהן בדרכים אחרות וכאן בפורום לומדים לראות עד כמה כל ההחלטות האלו הן מאוד נכונות, כל אחת ומה שנכון ומתאים לה. המון הצלחה טשומפי.

אנדי 22

New member
טשומפי יש כמה דברים שלא הבנתי

רצית לשאול מזה הזריקות האלה שדיברת אליהם? לי אין מושג איך מתחילים בכלל את ה-ivf , ומה עושים , ודיברת גם על אלטרנטיבה אחרת לנשים שלא הצליח להם ה ivf , איזו? ומהם הסיכונים שדיברת אליהם שאני מוכנה לקחת אם אני הולכת לivf? תודה רבה אנדי

טשומפי

New member
על קצה המזלג - ובכל זאת מאוד ארוך

במחזור רגיל שבו אישה נכנסת להריון הגוף מייצר ביצית אחת שמבייצת, עוברת לחצוצרה, פוגשת בזרע, מופרית, נעה לכיוון הרחם ומשתרשת שם. היות וטיפול IVF כרוך בהרדמה מלאה (תיכף נגיע גם לזה) אז לא רוצים להגיע רק עם ביצית אחת ולכן מקבלים טיפול הורמונלי שגורם לכך שיהיו יותר ביציות. במחזור רגיל עם תחילת הדימום הוסתי הגוף מתחיל להפריש אסטרוגן שמצמיח את הזקיק שבתוכו גדלה הביצית (הוא מצמיח יותר מזקיק אחד אבל כל חודש מתפתח רק זקיק אחד שמבשילה בו ביצית), וגם מגדיל את רירית הרחם שבתוכה בסופו של דבר משתרש העובר. כשהביצית מוכנה הגוף מפריש כמות מאוד גדולה של הורמון שנקרא LH. ההפרשה הגדולה של ההורמון הזה גורמת בעצם לביוץ. אחרי הביוץ מתחילה הפרשה של פרוגסטרון שתפקידו לשמור על הרירית ולתמוך בעובר ולספק לו את מה שהוא צריך עד שהשיליה מתחילה לעבוד ולספק את צרכי העובר. היות וישנה אי וודאות גדולה מאוד לגבי תזמון והיות וטיפולי פוריות עולים הרבה מאוד כסף, וגם לא רוצים להגיע להרדמה מלאה ולגלות שהיתה פשלה הרופאים מעדיפים לשלוט על כל התהליך ולכן הם בעצם מבטלים את הציר הטבעי של האישה ומחקים אותו עם תרופות הורמונליות. היתרון שלך הוא שהטיפול הזה שבו מנטרלים את המערכת הטבעית נחשב לבטוח ביותר יחסית לחולות אנדו'. טיפול כזה נקרא בד"כ פרוטוקול ארוך עם דיכוי של דקפפטיל. הסיבה שהוא נקרא ארוך הוא כי הוא בעצם מתחיל מהמחזור שלפני מחזור הטיפול. הזריקה שמאפסת את המערכת (הדיכוי) ניתנת בד"כ ביום ה - 21 למחזור שלפני המחזור בו נעשית השאיבה וההשפעה שלה יכולה להימשך עד 3 חודשים אחרי החודש שבו היא ניתנה. ((כעיקרון אפשר להחליף את הזריקה הזו במתן של זריקות יומיות של דקאפפטיל קצר - זריקה שמקבלים כל 24 שעות ואז ההשפעה שלה פגה אחרי 24 שעות. החיסרון בזריקה הקצרה היא שהדיכוי שלה נחשב פחות עמוק וגם שמדובר בהרבה זריקות יומיות במקום זריקה אחת. היתרון - אין השפעה לתקופה כ"כ ארוכה ופחות תופעות לוואי, אבל לחולות אנדו' מומלץ בכל מקרה לקחת את הזריקה עם ההשפעה לתווך הארוך. יש גם אפשרות של קבלת הדיכוי באמצעות משאף ולא בזריקות. אין לי ניסיון בזה. לא ממש יכולה להרחיב)) אחרי שמוודאים שהציר ההורמונלי בעצם מנוטרל מתחילים בגיוס זקיקים. יש מספר תרופות הורמונליות במספר שמות שונים שתפקידם ליצור יותר מזקיק מוביל אחד. התרופות השונות יכולות להיות או רק הורמון של FSH או גם FSH וגם LH, כל רופא עם השיטה שלו. את הזריקות של ההורמונים האלו מקבלים תוך כדי מעקב צמוד של בדיקות דם ואולטרסאונד כדי לראות את קצב ההתקדמות ומתאימים את המינון (מעלים או מורידים) אם צריך לשנות את הקצב או את כמות הזקיקים. כל אישה מגיבה אחרת לטיפול, החשש הוא מפני ייצור רב מדי של זקיקים דבר שעלול לגרום לגירוי יתר, לעומת ייצור של מעט מדי זקיקים. כשההורמונים ברמה מתאימה והזקיקים בגודל טוב מקבלים זריקה שמתחילה את התהליך של הביוץ. בד"כ במחזור רגיל מדובר בהורמון של LH אבל בטיפולים נותנים HCG שבעצם זה הורמון שמופרש כשהעובר כבר משתרש אבל הוא מחכה את התהליך של הביוץ בצורה מספיק טובה ולכן נותנים אותו. אחרי הביוץ נעשית השאיבה - בשלב הזה בעלך צריך להביא זרע (מקסימום שעתיים לפני שמגיעים למעבדה). בבוקר של השאיבה בעלך מוסר את הזרע ואת מחכה שיגיע תורך להישאב. את נכנסת לחדר ניתוח ועוברת הרדמה מלאה (אבל היא לא הרדמה מאוד עמוקה, משהו יותר עמוק מטשטוש) הרופא באמתעות המתמר של האולטרסאונד מוצא את כל הביציות בזקיקים ושואב אותם. הביציות עוברות למעבדה ששם מנסים להפרות אותן עם הזרע. יש שתי דרכים מרכזיות להפריה - אחת רגילה - נותנים לביציות ולזרעים להיות באותה צלוחית ואז אוספים את העוברים. שניה - ICSI - מזריקים את הזרע לתוך הביצית. הדרך הראשונה נחשבת טובה יותר מהבחינה שיש בה פחות התערבות - הזרע החזק יותר יצליח לחדור לביצית. הדרך השניה נחשבת התערבותית יותר כי הלבורנטית בוחרת בעצם את הזרע וגם כי מבצעים חור בביצית שעלול להזיק לה. אבל הדרך השניה מובילה במרבית המקרים ליותר עוברים (אצלי זה ממש לא היה נכון ובשיטה השניה היו 0 עוברים). הנושא של השיטה בה יבצעו את ההפריה גם מצריכה החלטה משותפת שלכם עם הרופא המטפל והוא צריך להסביר לך ולהגיד לך מה המדיניות של המחלקה. לחולות אנדומטריוזיס מציעים לפעמים לקחת אנטיביוטיקה אחרי השאיבה כדי למנוע זיהומים באגן. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. אחרי ההפריה בודקים כמה עוברים התפתחו וכמה ממשיכים להתפתח. מהיום שאחרי השאיבה את מתחילה לקחת פרוגסטרון. הפרוגסטרון אמור לתמוך ברירית ובעובר עד שהשיליה תתחיל לספק את צרכי העובר. הפרוגסטרון ניתן או באמצעות נרות וגינליים או ג'ל או כדורים (כולם וגינלים) או באמצעות זריקות (רופאים מעדיפים לחסוך את הזריקות האלו כי הן מאוד כואבות). לפעמים נותנים גם תוספת של אסטרוגן כדי לתמוך ברירית - הכל על פי שיקול דעתם וניסיונם של הרופאים המטפלים, ועל פי רצון המטופלת. יומיים עד שלושה ימים אחרי השאיבה מחזירים 2 עוברים ואת היתר (אם יש ואם הם במצב טוב) מקפיאים וניתן להשתמש בהם בשביל הילד הבא. ההחזרה נעשית כמו בבדיקה גניקולוגית. מכניסים צינורית דקה לרחם שבתוכה העוברים ומזריקים את העוברים ישירות לרחם. השלב הבא הוא הכי קשה מנטלית - אחרי כל הזריקות היומיות והבדיקות והמעקבים והשאיבה וההחזרה עכשיו צריך רק לחכות (ולא לשכוח את הפרוגסטרון) ואחרי שבועיים מבצעים בדיקת הריון ואז מחכים לאחות שתתקשר ותבשר בשורות טובות. כל ההורמונים למעט הפרוגסטרון ניתנים בד"כ בזריקות (חלקם לשריר רובם תת עורי בבטן). את הזריקות מציעים למטופלות ללמוד להזריק לעצמן (חוסך טרטורים ובלאגנים) או שהבעל מזריק או שהולכים לאחות בקופה. זה טרטור כי הזריקות צריכות להיעשות פלוס מינוס באותה שעה כל יום כדי שלא לבלגן את הציר ההורמונלי ולשבש את הרמות של ההורמונים.

ha1231

New member
זה על קצה המזגל../images/Emo6.gif כל הכבוד על ההסבר הנירחב

למעלה