עצה בבקשה

Druyanizem

New member
עצה בבקשה ../images/Emo13.gif

אני עושה עבודת ביוטופ (קשור לבגרות בביולוגיה) ואני עושה אותה שטח מסויים שכולל גבעה. אני רוצה לעשות דגם תלת מימדי של האזור (הנה הקשר לתלת מימד) איך אתם מציעים לי לעשות את זה?

Druyanizem

New member
לאיזה קובץ אתה מתכוון?

אני עדין לא התחלתי... אם אתה רוצה תמונות של האזור אין בעיה

ejay

New member
אם יש ברשותך מפה טופולוגית

של השטח אותו אתה רוצה לשכפל בתלת מימד, ניתן לעבור על קווי המפה באמצעות splines וליצור מהם את תוואי השטח באמצעות terrain utility . (רלוונטי רק אם אתה משתמש במקס, כמובן). דרך נוספת (אבל קצת פחות מדוייקת) היא לצייר מפת גבהים (תמונה שבה האיזור הנמוך ביותר הוא שחור והגבוה ביותר לבן) ולהשתמש בה על plane רגיל, כמפת displacement . שתי הדרכים הן פשוטות והתוצאות טובות.

Druyanizem

New member
אני עובד במקס

איך אני בדיוק יכול לעשות עם הספלינס? מכיר טוטוריאל שיכול להסביר לי? או אולי אתה יכול להסביר לי בדיוק מה לעשות... תודה

ejay

New member
אני לא מכיר טוטוריאל, אנסה להסביר.

שלב ראשון- שים את המפה כרקע בחלון ה top . שלב שני- באותו החלון, השתמש במפה שברקע כדי ליצור spline סגור לכל קו גובה במפה. שלב שלישי- חבר (attach) את כל הספליינים כך שייווצר אובייקט אחד שכולל את כל קווי הגובה שלך. שלב רביעי- לפי נתוני המפה המקורית, הזז את הספליינים השונים לגובה המתאים . שלב חמישי ואחרון- הפעל compound objects -terrain על אובייקט הספליינים שלך, ותקבל אובייקט תלת מימדי מתאים. אם אתה מסתבך עם זה, נסה להשתמש בשיטה השנייה (displacement mapping) - היא קצת יותר פשוטה.

Druyanizem

New member
ואו! תודה

ניסיתי את השיטה של ה tarrain וזה ממש טוב עכשיו כל מה שצריך זה למצוא מפה טופו גרפית של האזור אם אני יחליט לעשות את זה אני יעלה את הפרוייקט אחרכך לפורום (אם אין התנגדות כמובן) תודה EJAY

למעלה