עצה בבחירת קטנוע 250

12noa34

New member
עצה בבחירת קטנוע 250

שלום לכל המומחים
ברשותי כבר שנתיים XCITY 250 2008 ,מאחר ונמאס לי ,אני רוצה לשדרג ל2011-2012, אבל קשה לי להחליט איזה מהכלים הרבים שיש בשוק יתאים לדרישותי, ואני אפרט ,ובאם למישהו יש הצעה/המלצה אשמח (המחיר כרגע לא קובע)
250-300 סמ"ק
שיהיה קל ונוח בנהיגה בתוך הפקקים (מתקרב ברוחב ל XCITY)
רך על הכביש (יש הרבה כבישים משובשים) משקלי כ 90 ק"ג
מגן רוח יעיל חובה
תא מטען מספיק לקסדה+
רעש מנוע שקט כמו ל T-MAX

תודה מראש לכולם על עזרתכם

פרארי1

New member
למה לא לעלות כבר ל-400?

אתה אומר ש-300 בא בחשבון, כלומר אתה מודע לעלייה במדרגת הביטוח, אז אם כבר, למה לא ללכת על 400, שבאמת יהיה שדרוג משמעותי?

אתה יכול להישאר בקטגוריית ה-250 וללכת על הג'וימקס החדש או ה-XEVO, שני הטובים בקטגוריה.
אתה יכול לעלות ל-300 ושם, לדעתי, הבוורלי של פיאג'ו יענה על הדרישות שלך ואתה יכול לשדרג בצורה יותר משמעותית ולהגיע לקטגוריית ה-400.
אם יש לך רשיון A בלתי מוגבל, הסילברווינג של הונדה אידאלי עבורך, אם אתה בעל רשיון A1, המג'סטי של ימאהה או הבורגמן של סוזוקי יתנו לך את כל מה שאתה מחפש.

12noa34

New member
יעוץ

תודה אנסה ללכת בכיוון בוורלי
האם אתה יודע מה הסיבה של TMAX יש רעש מנוע שונה ושקט מאוד?

פרארי1

New member
לטימקס מנוע 2 צילינדרים

יש להם אופי וצליל שונה מסינגלים.
הרבה מבעלי הטימקסים מוסיפים להם אגזוזים שהופכים אותם למאד לא שקטים.

1cohen

New member
לפי מה שכתבת אתה לא פוסל >250

אם כך תנסה פיאג'ו בוורלי 300, 2011 ומעלה.
278 סמ"ק
נוח מאד בפקקים, יחסית צר וגבוה, ללא "אף" מגושם קבוע, הכידון+פנס+שעונים מסתובבים ביחד.
קדמי "16 לנוחות, אחורי "14 מאפשר תא מטען גדול יחסית (קסדה XL + מעיל קיץ + כפפות נכנסים).
הדבר היחידי שאני לא מכיר מנסיון זה מגן רוח, יש מקוריים וחליפיים בכמה גדלים, אני רוכב בלי.
אתה יכול "למדוד" על בוורלי 125, לא נראה לי שיש 300 לנסיעות מבחן, רק המנוע שונה.
מינוסים עיקריים - כנראה לא סחיר יותר מדי (בגלל ה"קנס" בביטוח), אין מקום לשלוח רגליים קדימה
פלוסים לטעמי - מעבר לנוחות, הוא בין היותר יפים על הכביש (תרגעו, עניין של טעם) ואין עוד עשרות/מאות/אלפים מסביב.

בהצלחה

12noa34

New member
פיאג'ו בוורלי 300

תודה על התשובה המהירה
כאשר אני מסתכל עליו חוץ מהפנס הקידמי אין שום הבדל,אבל במבחן רכב שנעשה ע"י וואלה רכב טענו שם "קסדה מלאה בטח שלא תיכנס שם, גם לא מעיל רכיבה, רק אולי שתי קסדות חצי ומנעול דיסק" ,מה שאומר שאני שוב צריך ארגז
אבל אנסה עליו מבחן נסיעה ואדווח לאחר מכן
תודה

פרארי1

New member
בדגם הקודם לא נכנסה קסדה

בחדש, כמו שכתב 1cohen, הוקן הגלגל האחורי ל-14 אינץ' בדיוק לצורך הזה וקסדה בהחלט נכנסת מתחת למושב.

גם לטעמי זה כלי נהדר, הוא לא הרבה יותר חזק מהסיטי שלך ולכן הצעתי עלייה נוספת בנפח לכיוון ה-400.

12noa34

New member
בוורלי 300

תודה על ההבהרה זה עוד מקדם אותי לכלי.
האם ידוע לך האם המנוע שקט למשל כמו ה T MAX

1cohen

New member
מנסיון יום יומי נכנסים...

קסדה מלאה XL
מעיל קיץ מקופל יפה
כפפות קיץ
מיכל תיקון פנצ'רים
ובתקופה הזו בנוסף גם כפפות חורף ומכנס חלפ"ס

דבר אחד ששכחתי ואולי חשוב לך, בגלל עיצוב הגלגלים באחורי לא נכנסת שום שרשרת ובקדמי שרשרת דקה בלבד.

12noa34

New member
שרשרת

איזה באסה,אז מה עושים
דרך אגב האם המנוע שלך יותר שקט מהימהה שלי XCITY למשל מתקרב ל T-MAX
או שב T MAX המנוע שונה ולכן שקט

1cohen

New member
שרשרת ורעש מנוע

לגבי שרשרת אין לי יותר מדי עצות, אני חונה בד"כ במקומות סגורים ומשתמש בשרשרת דקה + מנעול דיסק על האחורי
אולי אפשר לקשור דרך המזלג הקדמי בלי לעבור דרך הגלגל.
לגבי רעש, אין לי מושג להשוות. זה צילינדר בודד 278 סמ"ק, קירור מים, הזרקת דלק מנוהלת מחשב, נשמע די שקט.
אבל, אין כמו מראה עיניים/משמע אזניים, כנס לסוכנות עופר אבניר...

Duo Fun

New member
נראה שיש לך סנטימנטים ל-T-MAX

אתה מזכיר אותו די הרבה...
למה שלא תשדרג ותלך על זה? :)

12noa34

New member
סנטימנטים לT-MAX ? לא

היי
אני מזכיר אותו הרבה בעקבות שני דברים שמוצאים חן בעיני וזאת ללא ניסיון נהיגה עליו
1 הגלגלים הגדולים שלבטח עוזרים ברכות הנהיגה
2 רעש המנוע מאוד מוצא חן בעיני,שקט לא כמו האחרים שתמיד נדמה לי שאיזה שסתום דופק

מאחר ואני גר בקריות והנסיעות שלי 80% בקריות מסביב ,ובחיפה ההררית .ובפקקים הארורים שלא נגמרים בשום שעה,לא נראה שזה הכלי הכי מתאים
חבל שאי אפשר למצוא את כל מה שאני רוצה בכלי אחד
ישיבה טובה,רכות,יציבות,עוצמה(גג 250 לעליות) ,מארז יפה,מנוע שקט,מגן רוח יעיל,צר (להשתחל בין מכוניות בפקקים הארורים).
אה.שכחתי לציין כי אני כבר לא צעיר,עברתי 62
בכל מקרה תודה

mnakash

New member
אני לא יודע איך זה בעיר

אבל אם הייתי גר על ההר והייתי יכול להנות מנסיעה בפיתולים עם ה TMAX הייתי עושה זאת עם חיוך גדול.

12noa34

New member
נסיעה בהר

היי
אם חיפה היתה רק הר,אתה צודק,אבל חיפה זו עיר צפופה ופקוקה,אז אומנם לעליות צריך כח,אבל נראה לי כי T-MAX זו עוצמה וגודל שמופרז למקום עירוני

אם פי 3

New member
לא נראה לי שיש בעיה עם TMAX בעיר

אמנם לא ממש מכירה את הכלי הזה (רק מרחוק), אבל הוא נראה לי דווקא צר יחסית, ובהחלט מתאים גם לתנועה פקוקה. אמנם, בגלל החלמטרונית, יש מצבים שגם מחט אי אפשר להשחיל, אבל נראה לי שכל מקום שעובר בו XCITY, גם T-MAX יכול - ומצד שני, בקטעים הפתוחים יותר (יש איזה שניים, בין 10:35 ל-10:37
), נראה שאפשר מאד להינות איתו (דרכים מומלצות:העליה מנשר לדניה, כביש 22, וטיולים ברחבי הארץ).

אם לא מתאים לך - ג'וימקס 250 או 300 החדש, גם הם מאד מתאימים:
שטח אחסון ממש גדול, עבירות טובה (אני טוענת שהעבירות שלו יותר טובה משל האמר: כשההאמר עומד בפקק כמו כולם, אני עוברת אותו בלי למצמץ...), יציבות, מסתדר טוב גם בעליות של הכרמל.

שאר הפרמטרים שלך הם הרבה מאד עניין של תחושה אישית, ולכן אין מנוס מנסיעת מבחן.

12noa34

New member
mp3

תודה
בכוונתי להתכנס למס' קטנועים ולקחת אותם לנסיעה
אגה צרוף מקרים אני כרגע בחיפוש MP3 לשחיה באינטרנט ,והנה עונה לי אחת בכינוי MP3!!!!

12noa34

New member
ספידו

לא ציפיתי לתגובה דווקא על המכשיר
אבל אשמח לקבל הסבר לשאלתי .
האם יש סיכוי שהפלאג של האוזניות ישלף מהשקע ,והאם כן ,מים יחדרו לתוך המכשיר?

למעלה