עצה באהבה

pumiki11

New member
עצה באהבה

שלום לכולם ותודה על פורום שכזה. לא יודעת מאיפה להתחיל, ואולי מההתחלה. אני בת 26 ובן זוגי מזה כשנתיים גם בן גילי. אני גרה מחוץ לבית ההורים כבר 8 שנים, 5 שנים עם בן זוג קודם ושלוש שנים לבד, החבר הנוכחי אינו גר איתי, גם משום שלאחר 5 שנים עם בן זוג אחר הייתי צריכה את השקט והפינה שלי וגם משום שזה התאים לשנינו. אך בחצי השנה האחרונה זה כבר לא מתאים לי ואני רוצה שבן זוגי יעבור לגור איתי, הוא מסרב בטענה שהוא לא יכול והסיבות הן: אביו ז"ל נפטר לפני כשמונה חודשים, הוא בן יחיד לאחר 5 בנות והיחיד שנשאר בבית עם אימו, הוא טוען שאינו רוצה ולא יכול לעזוב את אימו להתגורר לבד, הסכמנו שנחכה עד לאחר תום שנת האבל על אביו, לפני זמן מה הוא שוחח עם אחיותיי והן ביקשו ממנו לחכות עד אפריל הבא. אני מרגישה שהוא "מושך" את הזמן ולא יעבור לגור איתי בסופו של דבר, אין לי שום בטחון ואין בי כבר אמון להבטחותיו מסוג זה משום שהוא הפר אותם כבר יותר מפעם אחת, איני יודעת מה לעשות, זה משגע אותי ואנו רבים המון על כך, הירידה אליה ירנו כל כך קשה בעליה חזרה, אני אוהבת אותו ושנינו מדברים על עתיד משותף ביחד כאשר הוא יודע שאני לא מתחתנת עם אף אחד לפני שאני גרה איתו, איני יודעת מה לעשות, האם להמתין עד כלות או לגדוע את האהבה הגדולה הזו? אשמח לדעה חיצונית

די דנסר

New member
היי PUMIKI11

אני די מבינה את חברך, המנסה להקל במידת מה על אימו. אני חושבת שהעובדה שהוא הגביל זאת עד אפריל די מעודדת. לא סתם קיימים ביהדות מנהגי אבלות כמו "שבעה" "חודש" "שנת אבל", אלו מעין סיומים הבאים להקל על האבלים, אחרת הם ימשיכו להתאבל כל השנים ולא ידעו מתי ואיך להפסיק. מכיון שאהבתכם באמת גדולה, אני מציעה לך לקבל את הדחייה באהבה ולהמתין עד אפריל ללא מריבות וללא עימותים עם חברך ומשפחתו. לאחר התקופה, אם תביני שהוא לא מתכוון לקיים את הבטחתו, אז תוכלי לשקול שנית את צעדייך. חג שמח די דנסר

להבון

New member
הי

שלום אך איזה כף לך שיש לך אהבה גדולה כמו שאת מתארת היתי מציע לך לשמור אותה ולא ללחוץ בנשא חכי עד אפריל ואז תראי להיכן נושבת הרוח להבון

Democritous

New member
אם צריך

אז תחכי גם יותר מאפריל. אין תאריכים מקודשים. אם את לא יכולה לחכות אז שניכם ניצבים בפני בעיה. עוצמה של מערכת יחסים תלויה במידת האמון ההדדי וההבנה לצרכי בן/בת הזוג. כמובן שהיינו מעדיפים שהכל יתחבר באופן חלק אבל מה לעשות שלכל אחד יש את הנסיבות האישיות שלו והן לעיתים עשויות להיות נוקשות ביותר. אני חושב שחוסר הנעימות שהוא מרגיש כלפיך לנוכח אי יכולתו לרצות אותך גורמת לו להתחייב לדברים שהוא אינו יכול לעמוד בהם וכך נוצר בינכם חוסר אמון וזה מן מעגל קסמים שרק יוצר מריבות וחיכוכים. שורש הבעיה היא בתקשורת בינכם ובאי היכולת למפות את המצב תוך התייחסות לכל הפרמטרים שנמצאים במשוואה, ולהגיע לנוסחא שמשלבת את הצרכים של שניכם. זה לא הזמן שנמצא בעכריכם אלא אי היכולת להפתח אחד לשני באופן מוחלט ולהבין את צרכי האחר ואת מגבלותיו ומתוך כך לבנות תכנית עבודה משותפת. דברו דברו ודברו עוד ואל תשאירו חורים שחורים. חבל שאי הוודאות והפחדים הם אלה שיכתיבו את חייכם. והערה קטנה נוספת: מנהגי אבלות מטרתם היא לאפשר לאדם להתאושש ולכן קבעו פרק זמן מסויים שנחשב מבחינה נורמטיבית פרק הזמן שאדם זקוק לו על מנת לקום מחדש על רגליו. אין הכוונה לקביעת פרקי זמן על מנת שאנשים לא יאריכו במנהגי האבלות. היהדות טיבה ללכת בהתאם לצורך האנושי ומתוך הבנה לנפשו של האדם ולא כדי להטיל עליו מגבלות וכבלים.

pumiki11

New member
תודה ../images/Emo24.gif

אחרי סוף שבוע מלא מריבות וכעסים, כשאני קוראת את הדברים שכתבתם (ובאמת תודה גדולה לכל אחד ואחד מכם) זה נשמע כל כך פשוט וקל אבל כמובן שזה לא. הלוואי והדברים היו פשוטים יותר, בדיוק כמו שכתבתם, אבל הם לא ואלו הם חיי ועם זה אני מתמודדת יום ולילה. אני כן מוכנה לחכות ומוכנה לחכות מעבר למה שצריך אבל הוא לא מנסה להקל על הדברים כדי להעביר את הזמן ולהעביר אותו בדרך הנכונה. אין שום יכולת להעלות את הדברים על הכתב, זה מתסכל מידי. מוקירה ומעריכה את עזרתכם.

mg12345

New member
עצה באהבה

שלום לך חמודה אני חושבת שאת נימצאת בסיטואציה מורכבת אך לא קשה במיוחד, אני דבר ראשון רואה דווקא בחיוב את התנהגותו של חברך הרי זה לא נעים להשאיר אמא לבד , אמא זה אמא ואין תחליף דווקא ככל שתעודדי אותו לבוא לגור איתך הוא כל הזמן יהיה בהתנגדויות , תני לו את הזמן שלו ואל תעלי את הנושא הזה יותר אני מאמינה שאם הוא אוהב אותך מאוד , אז באיזה שהוא שלב הוא יעשה זאת , הזמן זה תרופה לכל דבר בחיים, חבל שתאבדי אותו בגלל דבר שולי אז הוא לא גר איתך ביג דיל , יש לך את כל הפרטיות שבעולם, תאמיני לי כשתתחתנו יהיה לכם הרבה זמן לגור ביחד , לא ללחוץ ותיראי שזה יגיע מהר מכפי שתיארת לעצמך , בסך הכל עושה רושם שהוא בחור מסור למשפחה שזה דווקא מעיד על אחריות ורצינות , אז תהי סובלנית זה יבוא, שלום לך m.g

למעלה