עצבני על השד

kanarit

New member
עצבני על השד

בני בן חודש, יונק בעיקר ומקבל חלב שאוב וסימילאק מספר פעמים בשבוע. ביניקה בהתחלה מלקק את הפטמה, משחק איתה עד שתופס את השד ומוצץ, אחרי בקבוק לעתים מוצץ חלש יותר. הבעיה שלאחר כמה דקות הוא מתחיל למשוך את הפטמה בכוח ולבכות. לעתים מושך אותה אחורה בחוזקה ומוציא אותה מהפה. יש לו אגב לעתים בעיה לנשום מהאף, אני שמה לו מי מלח. הבכי שלו מדאיג אותי ואני ישר מניחה שאין לי חלב אבל בלחיצה על השד אני רואה שיש. כמו כן עד עכשיו ינק חצי שעה 15 דקות על כל צד ועכשיו עם הבכי נראה שמגדיל את זמן ההנקה. מה ניתן לעשות כדי להרגיע אותו על השד?

מינימי2

New member
שאלה...

אני מבינה שהוא מקבל גם בקבוקים...? אם כן כמה ? מתי? למה? אם הבנתי נכון ואת אכן מוסיפה לו תחליף בבקבוק, סביר להניח שזה מקור הצרות... מה משקל הלידה שלו, כמה הוא שוקל היום? האםיש 3-4 טיטולי קקי? 5-6 טיטולי פיפי? האם רגוע לאחר ההנקה? האם את חשה שלאחר ההנקה השד רך יותר משהיה לפניה?

kanarit

New member
תשובה

הוא מקבל בדר"כ כלל פעמיים בשבוע חלב שאוב בבקבוק אבל בשבועיים האחרונים קיבל גם פעמיים סימילאק בשבוע. הבקבוקים זה לא כתוספת אלא במקום ציצי כשאני בלימודים או בסידורים. בדר"כ בערב אחד או שניים בשבוע ואחד בצהריים פעם בשבוע. הוא נולד 3.1 ק"ג היום הוא בן 4 שבועות שוקל 4.250 ק"ג. יש חיתולי פיפי לגבי קקי היו עד לפני שבוע ואז הרופאה נתנה לו בייביזים כי הרגישה גזים ומאז לא היו יציאות רק אחרי סימילאק היה לו שלשול מאז יום רביעי היו לו שלוש שלשולים מקווה שיחזור למסלול. ההנקה מסתיימת בבכי וצריך להרגיע אותו או שנרדם על הציצי בהנקה. לאחר ההנקה השד רך יותר. אני לא מבינה למה הוא עצבני ובוכה.

מינימי2

New member
כמה דברים

קודם כל, בשלב כה מוקדם לא מומלץ להציע לתינוק יונק בקבוק. המעבר מטכניקת היניקה לטכניקת המציצה מן הבקבוק עלולה לגרום לבלבול אצל התינוק ולגרום לו לינוק פחות ביעילות (את בעצמך שמה לב שלאחר שהוא מקבל בקבוק הוא יונק פחות טוב...). אם כבר נותנים בקבוק - רק אדם אחר נותן אותו ולא אמא, ומשתמשים בבקבוק בעל זרימה איטית (אוונט מס. 0 למשל) כדי שהתינוק לא יקבל את החלב יותר מדי בקלות והמאמץ שיצטרך להשקיע יהיה דומה למאמץ היניקה מן השד. זה יקטין את הסיכון לכך שיעדיף את הבקבוק על פני השד. כשאת מוסיפה תחליף ולא שואבת את ארוחת התינוק במקביל, קורה דבר פשוט - התינוק מקבל מזון בבקבוק, אך מכיון שהחלב הזה לא יצא מגופך, הגוף אינו יודע שצריך לייצר את כמות החלב הזו עבור התינוק. אם את מוסיפה בקבוקים מספר פעמים בשבוע בלי לשאוב את עלולה לפגוע בייצור החלב שלך. בנוסף, התחליפים הינם מזון קשה יותר לעיכול ופחות מתאים לתינוקות שלנו. בייחוד אם את שמה לב שסימילאק עושה לו לא טוב, הייתי משתדלת לשאוב עבורו חלב ולא לתת לו תחליף. התחליפים פוגעים במאזן החיידקים בקיבה, ולגוף התינוק לוקח בערך שבועיים להתנקות מהם... המלצתי החמה - עזבי את הבקבוקים, ואם אין ברירה הקפידי על כללי בקבוק נכונים והשתדלי מאוד להשתמש בחלב שאוב. גם אם נתת תחליף כדאי לשאוב את החלב מן השד כדי שהגוף ייצר גם את כמות החלב שהתינוק קיבל בבקבוק. נשמע שהעליה במשקל נהדרת, את כותבת שיש מספיק פיפי קקי עד לפני שבוע.... זה אומר גיל 3 שבועות. עקרונית, עד סביבות גיל 4-6 שבועות מצפים מתינוק לתת לפחות 3-4 חיתולי קקי ביממה.לאחר מכן תינוק יכול לעשות גם קקי אחד פעם בשבועיים ואם זו הטענה היחידה אז זה לא מדאיג. האם העצבנות שלו אופיינית לכל ההנקות או רק להנקות מסויימות, בערב למשל? כל כמה זמן הוא מבקש לינוק במשך היום? האם את מניקה אותו לפי דרישה? האם את מציעה את שני הצדדים בכל הנקה?

למעלה