עצבנית

מישהי177

New member
עצבנית

אני בימים האחרונים ממש מוטרדת מהעבודה. התחלתי לפני כחודש לעבוד בעירייה בתור סייעת בכיתת חינוך מיוחד ואחרי שקיבלתי את תלוש המשכורת הסתבר לי שהשכר שאני מקבלת הוא אינו שעתי אלא לפי אחוזי משרה ושאחוז המשרה שלי הוא 36% שזה ממש נמוך. כשנקלטתי בעירייה אמרו לי מראש כמה פחות או יותר אמור לצאת לי בחודש וכששאלתי מהו השכר לשעה לא ענו לי תשובה ברורה ואמרו לי: " את תראי, את תראי" וגם מסתבר שיש להם חוסר בסייעות בכיתות חינוך מיוחד ועכשיו אני לא מתפלאת למה. זה בגלל המשכורת הזעומה ואחוז המשרה הנמוך. בקיצור, מה שעיצבן אותי יותר הוא שלא רק שהמשכורת על הפנים, אלא גם שהם לא משלמים על שעות נוספות (והיו ימים שנשארתי קצת אחרי הזמן כי היה צורך ועברתי את השעות השבועיות -15 שעות שבועיות שנקבעו לי) וכשישבתי עם המפקחת והסגן מנהלת להסדיר את כל העניין הזה כי נהיה לי בלאגן בראש מכל התלוש המוזר הזה שקיבלתי שאי אפשר להבין בו כלום ( לא רשום כמה שעות עבדתי, כמה ימים, כמה לשעה וכ'ו) המפקחת אמרה לי שאצלם צריך להיות גמישים, כלומר, לא להתחשבן על שעות נוספות- בשורה התחתונה, לא לדרוש כסף על שעות נוספות ולהישאר לחינם. והמוזר זה, שגם הסייעת הכיתתית השנייה שעובדת איתי אומרת לי: "אל תהיי מרובעת, אין מה לעשות ככה המערכת הזאת עובדת ואם לא תהיה גמישה לא תסתדרי בה". זה ממש מעצבן כי אני לא מוכנה לעבוד לחינם אפילו לא לרבע שעה. הם ממש חוצפנים. וכל ההתעכבויות שלי כל יום בגלל שאני צריכה ללוות את הילדים להסעה מסתכמים לי בשעה נוספת בשבוע ואם לפי חודש, אז סה"כ ארבע שעות נוספות לחודש.
מה נראה להם?! אני באמת לא מבינה איך אפשר לשתוק על דבר כזה! זה ממש חוצפה ואני לא מבינה את הגישה הזאת של לא לשלם על שעות נוספות, גם שבנוסף המשכורת שלי נמוכה.
אני יודעת, מה חלק ממך הייתם אומרים לי: "אז אל תישארי שם אם זה ככה". ונכון, כשיסתיימו הלימודים אם אני אראה בתלושי משכורת שאקבל שהעניין הזה לא מסתדר ולא משולמים השעות הנוספות אני לא ממשיכה שם בשנה הבאה. אבל עד אז, כל העניין הזה ממש מתסכל אותי ואני לא יודעת איך להתמודד עם זה. כבר לא בא לי לבוא לעבוד שם. זאת האמת.

מישהי177

New member
ודבר נוסף

אני לא סובלת אנשים כמו הסייעת הדפוקה הזאת שדוחפים את האף שלהם ומתערבים לאנשים במשכורת. מה היא בכלל קוראת לי מרובעת?! מה היא יודעת עליי בכלל??! היא יודעת שהתנדבתי כשנה וחצי בלי לקבל כלום?! היא לא יודעת את זה! אז מי היא בכלל שתשפוט!? חוצפנית!

התנהלות לא הוגנת של מעסיקים

שלום לך מישהי 177
מצער לשמוע על אכזבתך ועל המסר שקיבלת שתוסיפי עבודה ללא תשלום. זה נשמע באמת לא הוגן. יש מצבים שבהם בעבודה בחלקיות משרה השכר לשעה הוא נמוך יחסית מכיוון שנותנים יתרונות אחרים: ימי מחלה בתשלום, ימי חופשה בתשלום, צבירה של וותק שמזכה בהמשך בהעלאה במשכורת, הפרשות של המעביד לקרן פנסיה וקרן השתלמות, או בקיצור מה שקרוי "תנאים סוציאליים", וזה מאד חשוב, גם במיידי וגם לטווח ארוך. אני מציעה לך לא להישאר בעצבנות ותסכול אך גם לא לעזוב את העבודה בינתיים. את יכולה לפנות להסתדרות העובדים ולהתלונן על העירייה שמעסיקה אותך ועל הדרישה להוספת זמן ללא תשלום. אני מניחה שייעצו לך מה לעשות ואולי יפנו בעצמם לעירייה באזהרה אם אכן הם מנצלים אותך ללא תשלום הוגן.
ייתכן גם שהעיריה עצמה מוגבלת מראש במספר השעות המוקצב לכל משרה, אם זה המצב ואת נדרשת לתת זמן נוסף- זכותך שזמן זה ייצבר ואולי תוכלי לנצל אותו כימי חופשה בתשלום. נסי לקבוע זמן לשיחה עם הממונה עליך כך שתוכלו לדבר בנחת, נסי לבקש שיסבירו לך את התלוש (הקושי להבין את תלוש המשכורת משותף לרבים, גם משכילים מאד...) נסי להסביר להם עד כמה שניתן בלי להכנס ללחץ ועצבים, שזכותך לתשלום בהתאם להשקעת הזמן, ומה הם מציעים כדי לפתור את הבעיה. כדאי לך מאד בינתיים להיות טובה ככל האפשר בקשר עם הילדים ובביצוע התפקיד, כדי שיהיה למעסיק כדאי להתאמץ ולמצוא פיתרון כדי שתמשיכי לעבוד שם בשביעות רצון.
בהצלחה רבה!!

מישהי177

New member
עשיתי כבר כל מה שאמרת

דיברתי עם הממונים עליי שיסבירו לי את התלוש והלכתי לעירייה עצמה למשאבי אנוש ולמחלקת שכר שיסבירו את התלוש והם לא כ"כ משתפים פעולה. הם רק כל הזמן אומרים לי : "אצלנו זה הולך באחוזי משרה, אנחנו בעצמנו לא יודעים איך זה עובד".
בנוסף, חשוב לי לציין שיש ניגוד אינטרסים בין הדרישות של המפקחת מטעם העירייה שלא אחצה את ה-15 שעות שבועיות שנקבעו לי לבין דרישות התפקיד שלי שאני כן נאלצת לפעמים להישאר אחרי הזמן. אני באמת לא יודעת מה לעשות.זה כ"כ מתסכל ולא הוגן.
ודרך אגב, כל הזכויות הסוציאליות שפירטת לי, זה לא בדיוק פיצוי על העוגמת נפש, זה זכויות שמגיעות לכולם בלי קשר לאחוז המשרה שעובדים בה.

זכויות סוציאליות

שלום לך מישהי177

המצב שאת מתארת שכיח מאוד, ועם זאת בהחלט יכול להכעיס מאוד.
את לגמרי צודקת לגבי חוסר ההוגנות הנובעת מהפער בין דרישת התפקיד לדרישת מנהלת כוח האדם, ואפשר לגמרי להבין את התסכול ואת הכעס הנלוים לכך.

יחד עם זאת, לצערי צודקת גם הסייעת העובדת במקביל אליך: "אין מה לעשות, ככה המערכת הזאת עובדת ואם לא תהיי גמישה לא תסתדרי בה". זה גם מה שאמרו לך המפקחת וסגנית המנהלת.

צודקת גם נעמי שכתבה לך, שאין טעם להשאר בכעס ובתסכול. לא רק שאת תתקשי להינות מן העבודה, אני מניחה שבמוקדם או במאוחר, אם תשארי בכעסך זה (מוצדק ככל שיהיה), גם הקליינטים וגם הקולגות יתקשו להינות ממך, גם אם את תרגישי שאת מסורה וחרוצה. ובאופן מעגלי, גם לך לא יהיה נעים במחיצתם. מה שכבר קורה לך אל מול הסייעת המקבילה.

לעניות דעתי, לא תצליחי להביא לשינוי.
אז או שתתגמשי ותסתגלי, ותמצאי את הדברים הטובים שיש לך בעבודה זו (אולי את אוהבת את העבודה עם הילדים, אולי נעים לך בחברת הצוות, אולי שעות העבודה הנוחות או הקרבה לבית, או התנאים הסוציאליים), או שתמצאי את הדרך החוצה.

רק אל תשארי בכעס ותסכול זמן רב מדי. זה לא מועיל וזה זה לא בריא!
ואת הדברים המועילים שכעס עשוי להוביל אליהם, כבר עשית, ללא הצלחה.

ב-ה-צ-ל-ח-ה!!!

מישהי177

New member
אני כנראה כבר לא אשאר לעבוד שם.

היום הודיעו לי מהעירייה שקלטו אותי בטעות ושבכלל אין תקן לתפקיד שלי (יש תקנים לשעות ומשרות מסוימות) ושלא בטוח שאחרי פסח אשאר לעבוד שם. מה שעוד יותר מוכיח שכל המערכת הזאת פועלת בצורה לא הוגנת ולא תקינה, מקבלים עובדים לעבודה מבלי שיש תקן ואישור לתפקיד ומשלמים להם בכסף שחור שלא יודעת מאיפה הביאו אותו! חשבתי שלעבוד דרך העירייה זאת עבודה מסודרת אבל מסתבר שממש לא ככה!! וגם אם לא היו אומרים לי שכנראה אאלץ לעזוב, הייתי עוזבת לבד, כי אני לא עובדת בחינם שעות נוספות למה מה קרה?!! אין טעם לקבל את המצב הזה ופראייר מי שמקבל אותו!

מזדהה לגמרי עם תגובתך. עובדת צריכה לקבל זכויות, כולל שכר טוב

מקווה בשבילך שעם ההשכלה והאינטליגנציה שלך תמצאי משרה טובה ומתאימה.

מישהי177

New member
תודה לך פנתרית סגולה שאת מבינה מאיפה הכעס שלי נובע

לא סיימתי תואר ראשון בפסיכולוגיה בשביל לעבוד במשרה עם משכורת גלובלית שהיא פחות מהמינימום ובנוסף שגם לא רוצים לשלם לי על שעות נוספות. מגיע לי משהו יותר טוב.
לקחתי את המשרה הזאת כי אמרתי שאני רוצה לקבל ניסיון בתחום אבל אחרי שראיתי שאפילו על שעות נוספות לא מוכנים לשלם לי זה כבר ממש לא מקובל עליי. אף אחד לא עובד לחינם ומי שכן פראייר בריבוע! אין לי מה להוסיף.

מישהי, כל בחירה שהיית בוחרת היא לגיטימית

אבל האמת שמה שאני מרגישה זה שאני שמחה שאת יוצאת משוק העבדים הנוראי הזה.
(יותר משוק השפחות, לא?!)
ברור שמגיע לך הרבה יותר מזה!!!
מה זה לעבוד בפחות משכר מינימום ושלא משלמים לך על שעות נוספות?!!
זה ממש מקומם!!!!
טוב שאת דואגת לעצמך.
חוצפנים!

למעלה