עץ תות שחור

alon666

New member
../images/Emo23.gifלא אהבתי את השאמי בכלל

1. למרות שיש שני עצי תות שאמי ליד ביתי, אני לא אוהב את הטעם. הם מתוקים מאוד מאוד אבל חסרה להם החמיצות האופיינית והאהובה של התות השחור הרגיל. בכל מקרה, יש לי שני ייחורים של תות שאמי שהשתרשו..... (לא נראה לי שאשתול אותם בגינתי) 2. מעולם לא קיבלתי קלקול קיבה מאכילת תותים....ואני אוכל אותם כל שנה מילדות. אלון

alon666

New member
אפשר וגם הרכבתי השנה המון

באביב המוקדם הרכבתי על תות זכר ענפים של תות שחור ותות שאמי ועכשיו יש לנו עץ זכר עם ענפים נקביים נושאי פירות של תות שאמי ותות שחור. אין בעיה להרכיב שאמי על שחור. אבל: כבר מאוחר מידי, צריך להמתין לסוף החורף (תחילת פברואר-מרץ) הבא. מצ"ב תמונות של ההרכבה שהצליחה וקישור לאתר שלי שמסביא כיצד מרכיבים בברכה אלון

alon666

New member
מצד שני..יש המעדיפים את התות לבן

שבעיני הוא ממש ממש חסר טעם (אמנם מתוק מאוד, אבל ממש ללא טעם) ולכן: על טעם וריח אין להתווכח" ראה ערך: גויאווה, פיגם, נרקיס.... (יש שאוהבים ויש שממש לא אוהבים)

itu1

New member
לאלון

אשמח ליחור מיותר אם אפשרי עדכן אותי תודה אריה

דובב

New member
הרכבה יפה מאוד אבל ניתן בהחלט

לעשות הרכבה גם בעונה הזו ואפילו מאוחר יותר כל עוד לא חם מידי מניסיוני(אומנם לא בתות)אם לוקחים עלה בוגר ומורידים אותו עם הניצן החייקי ומרכיבים בהרכבת טי הניצן החיקי מתעורר ומתפתח לענף אם רוצים להמריץ את העניין אפשר לחרוץ בקליפת ענץ הכנה כ 1 ס"מ לערך מעל נקודת ההרכבה ולהרוס כמה שיותר ניצנים מקוריים של הכנה ע"י חריצה בקליפה ממש מתחתיהם על מנת שכל אנרגיית הגידול תעמוד לרשותו של הניצן המורכב

24גליתוש

New member
עץ תות שחור

ראיתי באחת מהמשתלות עץ תות שחור, שנראה מאוד מרשים. השאלה שלי כיצד נראה הפרי, מה שמו הלועזי והאם הוא ניתן לאכילה?

alon666

New member
אשמח למסור ברגע שישתרשו ויתחילו

לגדול. עושה רושם ששני ייחורים של שאמי מתחילים להשתרש. השחור עדיין לא הצמיח שורשים (ואני מצפה להם בכליון עיניים). אלון

itu1

New member
ממתין בכליון

ועדיין מחכה לביקור שלך יש צמחים מהממים לצלם אריה

alon666

New member
תות שחור-הפרי הכי טעים בעולם!../images/Emo9.gif

עץ תות זה עץ שהיה נהוד לשתול בגינות לפני שישם שנה.... לדעתי זה הפרי הטעים ביותר שיש ובמ=נוסף: זה עץ מאוד יפה, חזק שעושה צל נהדר. חלק מהעצים מניבים פרי ממש בימים אלו (למאחרים מבין העצים יבשילו הפירות בעוד כשבועיים-חודש). לדעתי זה הפרי בהכי טעים בעולם!!!!!!!! בימים אלו אני מבלה את כל הערבים באכילת תותים מהעצים (של מי שמרשה לי לקטוף מגינתו) יש לשים לב לכמה נקודות חשובות: זה עץ נשיר! יש לו שורשים טיפל'ה אלימים (ולכן יש לשתול רחוק מהביוב/צנרת/בית). הפירות שלא נאכלו נופלים על הרצפה ומלכלכים (אצלי אין סיכוי שהם יספיקו ליפול...אני אוכל את כווווולם!), הליכלוך והכתמים נעלמים מהר יחסית. חשוב לרכוש עץ נקבה ולא זכר (שלא מניב פרי). קיימים שני זנים נוספים: 1. תות לבן (לדעתי הוא לא טעים כי הוא סתם מתוק מאוד, ללא טעם מיוחד) לפרי הבשל תבע לבן (והוא מתוק מאוד). 2. תות שחור שאמי (סורי) שפירותיו הבשלים שחורים, ולפני ההבשלה-סגול. פרי זה גם מתוק מאוד, אך חסרה לו החמיצות הטובה של התות השחור. לתות השחור יש פירות שחורים בטעם חמוץ מתוק ממש ממכר. הפירות שלא הבשילו הם בעלי צבע אדום וטעמם חמצמץ- בעיני רוב האנשים זה הפרי הטעים ביותר. כיוון שאני משוגע על הצמח, ואני מטפח גינה חדשה, הכנתי 25 ייחורים של תות שאני מאוד מקווה שיצליחו וישתרשו. בכל מקרה, אם קנית תות לא כ"כ מוצלח, קל מאוד להרכיב עליו ניצנים וענפים של הזן הרצוי (אצלי בעבודה יש עץ שהרכבתי ו-90% מההרכבות הצליחו, וזאת הפעם הראשונה בחיי שאני מרכיב צמחים). בהצלךחה ובתיאבון אלון

alon666

New member
שמו של התות השחור - morus nigra

morus nigra-תות שחור (morus=תות, nigra=שחור) והצמח אינו קרוב של הפטל (משפחת הורדניים) אלא קרוב של הפיקוסים, התאנה והקנביס (משפחת התותיים).

שקדי

New member
חבירים חבירים................/images/Emo132.gif

עם כל הכבוד לתות השחור....ויש לי הרבה כבוד אליו והוא ממלא כמה עמודים בספר זכרונות הילדות שלי אם מישהו כבר מחליט ללכת על עץ תות בגנו מומלץ לטעום קודם מתות השאמי שזה משהו מסקאלה אחרת לגמרי הטעם מזכיר יותר פטל והוא משגע........מומלץ כבר אמרתי?????????

למעלה