עץ קקאו ?

chicoco

New member
עץ קקאו ?

שלום קיבלתי תרמילי קקאו היישר מפרי טרי שהתייבש אני מאמין משהו כמו חודש האם יש אפשרות לשתול אותם ? אני יודע שהאקלים שלנו לא מתאים אבל בכל זאת אנסה. דרך אגב הפרי הגיע ממטעים בקובה.. אם מישהו יודע על שיטת גידול, כמה מים ? , סוג אדמה מומלץ אשמח לשמוע. יום מתוק.

ממליצה שתשאל בפורום גינון או חקלאות...

אנחנו יודעים מה לעשות עם השוקולד אך לא ממש מגדלים עצי קקאו.., באחת הסדנאות שהנחתי היו משתתפים שתחום התמחותם הוא בוטניקה הם הסבירו לי שלא ניתן לגדל את העץ בארץ , גם בגלל האקלים, המרחק מקו המשווה, תנאי יערות הגשם להם זקוק העץ, וגם חסר בארץ הזבוב המסויים החי באותם ג'ונגלים שעושה הפרייה לפרחים. בזה מסתכמות ידיעותי בנושא
אם יהיה לך מידע מעניין שתף אותנו.

1954טל

New member
כבר ניסו לגדל בגן הבוטני בירושלים שני עצים ..

העצים צמחו אך לא הניבו פירות . לפעמים אי אפשר להתחכם לטבע...שבת שלום

שור3

New member
לפי מיטב זכרוני

הקקאו נשתל כשתיל. אין לי מושג אם ניתן לזרוע פולים ..... העץ צריך חום לחות גבוהה וצל

chicoco

New member
תודה על העצות אנסה ואחזיר לכם תשובה....

עם קצת אמונה יהיה לי שוקולד בגינה.

Ambrosius

New member
צריך לבדוק עניין

המחלות. אולי לא חוקי להשתיל... לעץ הקקאו יש כמה מחלות מתפשתות מאד-כמו WITCHES BROOM ואחרים. העץ חייב הגנה משמש ורוח ולכן משתילים מתחת עצים גבוהים יותר כמו עץ הבננה, טמפ' ממוצה שנתי של כ- 31 C ,הרבה גשם והרבה לחות. גם צריך חרק פצפון - MIDGES כדי לקבל פרי. הייתי נזהר בכל מקרה על מנת להיות אזרח אחראי.

1954טל

New member
הגוף המקצועי והמוסמך ביותר לא הצליח מה פשר

ההתבחבשות הזאת ,לכל אחד מהברואים בעולמנו יש את המקום שלו ,מזג האוויר האוכלוסיה ,אילו גידול הקקאו היה פשוט כל כך מישהו כבר היה מצליח

זה מה שנקרא קונפורמיזם קלאסי טהור...

דוקא בארץ עשו הרבה דברים תמוהים , והצליחו, ודוקא הרבה בחקלאות. אגב, יש בנגב עץ שמגדל פירות כמו שוקולד. זה לא עץ קקאו. לא ראיתי, רק קראתי. באחד הישובים בערבה, יש שם גן בוטני, לא זוכרת כרגע את שם המקום.

שור3

New member
ראליזם זה לא קונפורמיזם

צריך לעשות שקולי עלות תועלת אי מניח שבחממה המדמה את תנאי האקלים של קו המשווה, בחפוי עץ מגן, עם הרכב אוויר דרוש, עם צרוף החרק המפרה יצמח לך עז קקאו. אז מה? שווה את הההשקעה והמהאמץ? השאר זו פארטאצ' יהודי על בסיס מצליח.

אין אמת יותר גדולה מהסיפא של דבריך

כולנו פה במולדת "פארטאצ' יהודי על בסיס מצליח". ביטוי מדויק כל כך. כישורי חיים של חלמאים על בסיס של יכולות קוגניטיביות הרואיות. שאף אחד בפורום פה לא יקח את זה אישית בבקשה.

1954טל

New member
איזו תחושה פטריוטית אתם נוסכים בפורום שוקולד

וכל הקשקשת הזו נראית כמו תשובה ?

אני מכירה מומחה למטעים שעבד באפריקה

אולי זו תהיה התשובה בשבילך, אבל אני חייבת לשאול אותו אם יש לו ענין בנושא.(שוקולד הוא דוקא אוהב) הוא גידל בגליל כל מיני עצים מיוחדים וגם טיפל במטע של המלך באחת ממדינות באפריקה. ,יש לו תואר שני בחקלאות והוא גם מאד יצירתי (ופטריוטי ...) אני אשאל אותו.

למעלה