שלום קיבלתי תרמילי קקאו היישר מפרי טרי שהתייבש אני מאמין משהו כמו חודש האם יש אפשרות לשתול אותם ? אני יודע שהאקלים שלנו לא מתאים אבל בכל זאת אנסה. דרך אגב הפרי הגיע ממטעים בקובה.. אם מישהו יודע על שיטת גידול, כמה מים ? , סוג אדמה מומלץ אשמח לשמוע. יום מתוק.
אנחנו יודעים מה לעשות עם השוקולד אך לא ממש מגדלים עצי קקאו.., באחת הסדנאות שהנחתי היו משתתפים שתחום התמחותם הוא בוטניקה הם הסבירו לי שלא ניתן לגדל את העץ בארץ , גם בגלל האקלים, המרחק מקו המשווה, תנאי יערות הגשם להם זקוק העץ, וגם חסר בארץ הזבוב המסויים החי באותם ג'ונגלים שעושה הפרייה לפרחים. בזה מסתכמות ידיעותי בנושא
המחלות. אולי לא חוקי להשתיל... לעץ הקקאו יש כמה מחלות מתפשתות מאד-כמו WITCHES BROOM ואחרים. העץ חייב הגנה משמש ורוח ולכן משתילים מתחת עצים גבוהים יותר כמו עץ הבננה, טמפ' ממוצה שנתי של כ- 31 C ,הרבה גשם והרבה לחות. גם צריך חרק פצפון - MIDGES כדי לקבל פרי. הייתי נזהר בכל מקרה על מנת להיות אזרח אחראי.
דוקא בארץ עשו הרבה דברים תמוהים , והצליחו, ודוקא הרבה בחקלאות. אגב, יש בנגב עץ שמגדל פירות כמו שוקולד. זה לא עץ קקאו. לא ראיתי, רק קראתי. באחד הישובים בערבה, יש שם גן בוטני, לא זוכרת כרגע את שם המקום.
צריך לעשות שקולי עלות תועלת אי מניח שבחממה המדמה את תנאי האקלים של קו המשווה, בחפוי עץ מגן, עם הרכב אוויר דרוש, עם צרוף החרק המפרה יצמח לך עז קקאו. אז מה? שווה את הההשקעה והמהאמץ? השאר זו פארטאצ' יהודי על בסיס מצליח.
כולנו פה במולדת "פארטאצ' יהודי על בסיס מצליח". ביטוי מדויק כל כך. כישורי חיים של חלמאים על בסיס של יכולות קוגניטיביות הרואיות. שאף אחד בפורום פה לא יקח את זה אישית בבקשה.
אולי זו תהיה התשובה בשבילך, אבל אני חייבת לשאול אותו אם יש לו ענין בנושא.(שוקולד הוא דוקא אוהב) הוא גידל בגליל כל מיני עצים מיוחדים וגם טיפל במטע של המלך באחת ממדינות באפריקה. ,יש לו תואר שני בחקלאות והוא גם מאד יצירתי (ופטריוטי ...) אני אשאל אותו.