עץ צל לפינת ישיבה

santa123

New member
עץ צל לפינת ישיבה

בוקר טוב, בחצר ביתי יש פינת ישיבה די גדולה הפונה מזרחה. בפינת ישיבה זו אין פרגולה ובעונת הקיץ היא מאד חמה רוב שעות היום. רציתי לשתול עץ צל במרכז פינת הישיבה. אני מחפש עץ שניתן לרכוש אותו בוגר שיתן צל בקוטר של 5 מטר, רצוי לא מלכלך ולא נשיר. האם יש עצה לעץ כזה והיכן ניתן לקנות אותו בגודל בוגר באיזור המרכז ? תודה גיא

פיטנגו4

New member
פרט לעץ פלסטיק

כל העצים משירים עלים. (יש הקוראים לעלים "לכלוך"). "ירוקי עד" מחליפים עלים כל השנה, "נשירים" משירים עלים בבת אחת בסתיו. עץ בקוטר 5 מטר יעלה לך כמו 2 פרגולות. אפשר לקנות עץ צעיר קצת יותר ולחכות שיצמח. אני ממליצה על פנסית דו-נוצתית.

הילהל

New member
למה דווקא הפנסית?

בכל זאת יש עצים מלכלכים יותר ופחות מעניין אותי למה בחרת להמליץ על אחד המלכלכים יותר

פיטנגו4

New member
כי

צומח מהר, לא רגיש, מתאים להרבה סגנונות גינון, בגודל המתאים, ונותן צבע בסתיו החיוור. ואני אוהבת אותו
וזה הנימוק הכי הכי שיש
אם שמת לב, אני די נמנעת מלתת שמות של צמחים בפורום בלי לראות את הגינה במו עיני. נראה לי שגוי ולא מקצועי. .

י ע רה

New member
אוסיף לך עוד נימוק בעד הפנסית

מלבלבת מוקדם ומתמלאת עלים הרבה לפני הנשירים האחרים. ותמיד עד יום העצמאות היא כבר נותנת צל ואפשר לחגוג בחוץ.

yairpk

New member
כמה הצעות

ירוקי עד- היביסקוס טלייתי סתריה, אדר סורי, פלפלון דמוי אלה (זכר) נשירים- ספיון השעווה, אלביציה ורודה, מיש גשר הזיו

עץ פרי בוגר

1 כמה שעץ הפרי יותר גדול, במשתלה ירצו ממך יותר. 2 ניתן לקנות גם הדרים בוגרים, בד"כ אורך החיים שלהם קצר יותר, 3 שרק לא יזרקו עלי בגלל זה גרגרים של פיטנגו- אבל עץ זית בוגר אולי יתאים לך גם. בגינה הציבורית מול הורי הם נותנים צל די נחמד מעל ספסלים, אבל הזיתים שם שלא נמסקים על ידי העיריה, כי...??? ולא על ידי התושבים - כי לא נעים ואולי אסור, די מלכלכים את המדרכה. לא יודע אם ניתן לקנות תאנה בוגרת, אבל זה די 'איש תחת תאנתו' ואם כבר, אז אתה יכול ללכת על מטפסים - גפן [ גם איש תחת..] שנותנת צל בקיץ אבל נושרת בסתיו ונותנת לשמש החורף לחדור, ומטפס עם פירות לכל השנה זה פסיפלורה. גם זו וגם זו, רוצות תמיכה של איזשהי פרגולה.

פיטנגו4

New member
הנה זורקים עליך

(בצירוף פרחים) אני לא מאלה שמתיחסים לעלים ופרחים כאל לכלוך, אבל אני חושבת שפירות על ריצוף זה לא לענין. זיתים שנופלים על ריצוף של רחבה זה שמן והוא מחליק , ובצירוף לחרצנים זה כבר מסוכן גם ענבים שמתנפצים על הריצוף זה לא כל כך נחמד... ופיקוס התאנה ליד ריצוף??? ובטח יש גם ביוב קרוב...

טוב, את יודעת כבר איך אני מתייחס לבעיית ריצוף

וביוב.. דווקא פחדתי מתגובתך לזית בוגר [ איכס]. בהיותו זית בוגר. אגב, עליתי לגג לעציץ התאנה אחה"צ והיא חונטת פרי - נורמלי לעונה? או שהכל התחרפן לי החורף??

פיטנגו4

New member
אצלי הפיטנגו משתוללים

המון פירות. אבל תפלים ולא מתוקים... בקיצור: הכל משתולל. אין לי תשובה...

לכל עץ יש יתרון וחסרון אישית אני לא אוהבת פנסית שלה מראה עגול ,פטרייתי ,זהו עץ גדול מאד בבגרותו,בין בגובהו ובין בקוטרט ויש לקחת בחשבון , האם בשטח האמור בגינתך יש מקום לקוטרו של עץ בוגר כפנסית.המראה היחידי היפה בו הוא בסתיו ,כשהוא מלבלב בפרחיו הוורודים . אין כמעט עץ שאינו בר לכלוך ,ובעיניי יש הבדל בין עץ בעל פירות שמלכלכך כמו זית לבין עץ שהלכלוך שלו הוא תוצאת שלכת ואו אחר , אצלי למשל יש עץ כליל החורש ,הוא לא עץ גדול ,הוא אחד מעצי ארץ ישראל ,ומשמש לצל (יש לעצב אותו בהתאם על גזע אחד ולא מספר גזעים ).השלכת שלו בעיניי יפהפייה והיא חלק מהגינה ,אני לא גורפת את העלים והם כמו קומפוסט טבעי .ויופי מתעצם בעיניי בעונת הלבלוב ,פריחתו מרהיבה ומדהימה בכל שנה מחדש . זהו גם עץ די חסכוני במים . עץ נוסף יפהפה שיש לי בגינה הוא טבבויה איפה ,פריחתו היא באביב ,הוא יותר גדול מכליל החורש ,הפריחה יפהפייה והוא גם נחשב כחסכוני במים וקל לגידול , הלכלוך היחידי הוא נשירת הפריחה .אצלי למשל העלווה השנה לא נשרה עדיין לקראת הפריחה , תוכל לקרוא אינפורמציה באתר של סימה קגן ,בכלל תענוג לקרוא אינפורמציה באתר שלה ,ויש שם קטגוריות שונות כמו על עצים וכו . בעיניי יש שיקול נוסף לבחירת העצים ,צפיפות העלווה ,אם העלווה צפופה מדי יש לקחת בחשבון שהרוח תזרום דווקא בשל הצד המזרחי החם . לכן לעיתים כדאי לשקול עלווה לא צפופה מדי בעצים לצל . אלו רק חלק מסוגי העצים בגינתי .

טלי1121

New member
אני ממליצה על כסיית האבוב-cassia fistula

עץ גבוה נשיר בחורף בעל פרחים מדהימים בצהוב לימון. לא מלא מדי אבל מותן צל. מומלץ לשתול במרחק 5-7 מ' מפינת הישיבה כדי שייתן צל בכל שעות היום והערב.

למעלה