עץ משפחה וטכנולוגיה

עץ משפחה וטכנולוגיה

שלום לכולם כפי שאתם רואים אני חדשה מאוד בפורום ובכלל ותכף תבינו כשתראו את השאלה שלי. איך אני שולחת במייל עץ משפחה שבניתי ב- familyecho. אני ממש לא מתמצאת במחשבים, תוכנות וכו, אבל אם תסבירו "לאט" אוכל להבין. תודה מראש.

הורדת קובץ ג'דקום תסייע לך לשלוח את העץ

אבל לא בהכרח תהיה פשוטה עבור המקבל, שכן הוא יצטרך להיעזר בתוכנה גנאלוגית כלשהי (לא משנה איזו) כדי לפתוח אותו. אפשר גם לשמור שם בפורמט HTML, אותו תוכלי לשלוח על גבי דיסק (באימייל זה יהיה קשה, שכן יתקבלו הרבה קבצים). אפשר גם לשמור שם בפורמט טקסט לפתיחה במעבד תמלילים כלשהו, או בפורמט CSV לפתיחה בגליון נתונים כלשהו - אך גם אלו לא בהכרח פשוטים-להבנה למי שיקבל הקובץ. ארנון

ארנון, תודה רבה על תגובתך המהירה קודם כל

לצערי, כפי שציינתי אין לי מושג במחשבים ולכן סליחה מראש על השאלות שלי. האם תוכל להדריך אותי קצת יותר ברמה הבסיסית של שימוש בתוכנות, אני יודעת שחסר לי ידע רב ולכן אני זקוקה ממש לעזרה בהכרת והפעלת תוכנות. אני ממש אודה לך אם תהיה מוכן לעזור לי אבל גם אבין ואקבל אם הדבר נבצר ממך. אציין שה- familyecho מופעל באמצעות html ויש לי וורד, אבל אני לא יודעת איך להעביר את העץ לוורד. אני מודה לך בכל מקרה

אני מתנצל שאני לא יכול לסייע בהרחבה כעת

הימים קצת עמוסים... אם לא תזכי למענה עד ראשית השבוע הבא, אנסה לעזור לאחר שאשוב לשגרתי הביתית בניכר... ארנון

תודה רבה. אני לא הולכת לשום מקום...

יחד עם זה ממשיכה בחיפושי ושמחתי למצוא בפורום את ספר מרמרוש. כל הכבוד לכם. עכשיו יש לי מקור חדש לעזר.

הלני

New member
ברוכה הבאה !

GEDCOM הוא פורמט של קובץ, כ- EXL, DOC ואחרים, שכל תוכנה גנאלוגית המכבדת עצמה מאפשרת ליצור. הקובץ הנוצר ניתן לפתיחה בכל תוכנה גנאלוגית אחרת [המכבדת עצמה.....
]. בדרך כלל, הפקודה לייצירת קובץ GEDCOM נמצאת תחת פקודת 'ייצוא' / 'ייצא' בתפריט קובץ. לעיתים תחת 'save as' או 'print'. אני מקווה שלתוכנה שאת משתמשת בה יש תפריט עזרה בו תוכלי ללמוד כיצד תוכנה זו יוצרת קובץ בפורמט זה. לתשומת ליבך: באם העץ שיצרת הוא בעברית, לא כל תוכנה גנאלוגית אחרת תציג אותו בצורה טובה, היות וחלקן אינן תומכות בעברית. הלני

למעלה