עץ מנגו מאיה "דביק"

shohami2

New member
עץ מנגו מאיה "דביק"

שלום רב,
לפני כחודשיים לאחר שהעץ הפיק 12 מנגואים טעימים גיליתי על האדמה "שלולית" של חומר דביק (ג'ל) ולאחר כחודש כל העלים הפכו להיות דביקים ומסביב לעץ נאגר חומר דביק הדומה לשרף.
שטיפת צים על הקרקע ניקתה את החומר הדביק אך העלים ממשיכים להפיק את הג'ל ללא הפסקה.
מצורפים תמונות של העלים והגזע.
האם גיזום מאסיבי יכול להציל את העץ לעונת הרפיחה הבאה והאם גיזום לא מספיק אלא יש צורך בטיפול אחר?
תודה.

יש כנימות מגן על העלים המפרישות טל דבש. דרכים לטיפול והצעות

יש בפורום ובגוגל. תאמץ אחת השיטות המתאימות לך. בהצלחה

shohami2

New member
תודה על התגובה המהירה.

האם גיזום כל עלי העץ ללא טיפול כלשהו יכול לטפל בבעייה לשנה הבאה או שיש צורך גם בטיפול נוסף לפני הגיזום?

הסרת כל העלים מעץ היא טראומה שעלולה להרוג אותו

גיזום באביב יועיל אך לא מספיק אם כל העץ נגוע. בכל מקרה - לא עכשיו.
עכשיו מתאים טיפול בקונפידור - אסור לצרוך פירות אחרי הטיפול, אבל כמדומני שמועד הבשלת הפירות הבאים רחוק, כך שאין בעיה.
יש ברשת גם כלמיני עצות לטיפולים אורגניים. כפי ששמוליק הציע - שאל את גוגל.
בהצלחה.

אורגניק

New member
מה שהיא אמרה

רק להדגיש שלא צריך לגזום את העלים אלא לגזום את העץ בתקופת הצימוח כך שיאוורר היטב והרוח תפנה את הלחות. ולהגמיע קונפידור בזמן.

byyyb

New member
קונפידור ממש לא הטיפול הנכון לכנימת מנגו

אם כבר פלאש

byyyb

New member
אין צורך לזלזל

יש לי מעט ניסיון בגידול מנגו בצורה מסחרית (בערך 300 דונם). אז כן זיהיתי, כנימת מנגו. וכן הטיפול הטוב ביותר היה עד לא מזמן סופראציד שיצא זה לא מכבר משימוש. הטיפולים שיש עכשיו הם לא 100% אבל קונפידור הוא בהחלט לא אחד מהם.

אורגניק

New member
חלילה לזלזל. מן הסתם במנגו יש יותר מסוג אחד של כנימה

ולכן הזיהוי חשוב ויועיל כדי לסייע לאחרים להתמודד עם בעיות דומות בעצי מנגו

תודה על התיקון

לא מבינה במנגו. הבנתי שקונפידור עוזר נגד כנימות באופן כללי אבל מעולם לא ניסיתי.
מנסה מראש להימנע מגידול עצים שדורשים הדברה.
ההדרים שלי התגברו יפה עם השקייה וגיזום טובים על הקשיים ההתחלתיים. אני מבינה מהתגובות שכך גם אפשרי עם מנגו.

אבי519

New member
יש אצלי אותו דבר אני לא עושה כלום והעץ מתגבר מעצמו

אני נגד שימוש בחומרים כימיים ליד הבית שלי , ולכן נותן לטבע לעשות את שלו.
לדעתי גיזום נכון במועד הנכון בלבד, צריך להתבצע ללא שום קשר למחלות או מזיקים .

עלי המנגו הם לא הבעיה אלא הכנימות. הסרת עלים היא חסרת משמעות

והשפעה. הצורך המיידי הוא מניעת הפרשת טל דבש והפייחת המתלווה ומשום כך הגמעת קונפידור לא יעילה - כשבועיים עד להשפעה ביישום נכון. בהנחה שיש אפשרות לרסס פלאש 0.3% הוא החומר,כפי שנאמר. ועל כל השאר כבר נכתב רבות

בטוח לחלוטין. הבעיות בהגמעת קופידור הן : כמה סמ"ק לעץ בגודל

x, שיטת ההחדרה -אמורה להיות בשליש האחרון של ההשקייה, כמות המים, זמן תגובה. הנוי בקיבוץ אילות סבל ממכת כנימה קמחית מנוקדת ועליו עשיתי נסיונות מזרחנים אורגנים דרך הגמעה וריסוס קונפידור וכלום לא צלח עד הגעת צרעות טורפות,מושיות, קריפטומולוסים ופלאש. היינו שדה ניסויים בשיתוף אנטמולוגים ממכון וולקני ומדריכי הגה"צ.יחד עם פרופ' צביקה מנדל( אנטמולוג ראשי מכון וולקני) האמון על הפן הכנימתי ואני על הביצוע,העברנו הדרכה לחקלאים בערבה. נכון להיום לא מטפלים יותר בכנימות להוציא ניטור

drorim69

Active member
שמוליק הרחב בבקשה, ניטור ומה אז?

המידע שלך מאד חשוב מבחינת הגנים והתחזוקה!

מה קורה כשמגלים כיום כנימות קמחיות מנוקדות?
ברור שקונפידור לא עובד.
הריסוס היחיד לגן הוא פלאש?

נכון להיום נושמים עמוק כשרואים כק"מ וממשיכים הלאה. בניטור

מחפש כנימות מטופלות,ע"י אויבים טבעיים למיניהם,רואה,מחייך וזהו. אמנם על המדף יש פלאש שתוקפו יפוג לפני שנשתמש.
לאחר שראינו שישנה פעילות של טורפים ( ליוותה אותנו ד"ר מלכי ספודק אנטמולגית במו"פ ושלוחתו של פרופ' צביקה מנדל,שמקבל ממני תמונות מידי פעם) החלטתי ,לפני כשנתיים, שאנחנו לא מתרגשים מנגיעות,לא מטפלים ונותנים לטבע לעבוד. זה הצליח. בתחילת ההתמודדות עם הכק"מ השקענו כ-180 ש"ע בטיפול, היום כ- 4 שעות שנתיות בניטור.
פלאש הוא החומר היעיל ביותר. במהלך השנים ניסינו חומרים שונים, בהמלצות של בעלי מקצוע ושום טיפול לא הצליח. בבתי המלון באילת,בזמנו, השתמשו בכמויות מטורפות של קונפידור - כחצי טון במצטבר נתוני "הגרעין",ללא תועלת.
ישנם פונדקאיים רבים לכק"מ. ניסיון באי שתילת חלק מהם - היביסקוס כדוגמא- לא צלח יען תמיד יש חלופות . הפונדקאים המובילים היום אצלנו הם, בת אביב, אליוג'ין הקאי והיגל, לויקופילום,היביסקוס.
לסיכום - בחירת צמחים,אויבים טבעיים - להשיג בביו בי,למידה והסקת מסקנות פרטיות של כל מגדל יקטינו הבעיה

פרץ 7

New member
מנסיון הפתרון הוא.

לתת לעץ להתמודד לבד אבל לפנק בהרבה השקיה וטפול.

זו גם העצה שקיבלתי בזמנו מחומסקי זל מכפר אזר שהיה מומחה למנגו.

ואני מדבר על מגדל פרטי. חג שמח.

למעלה