עץ ליצ´י

Alontama

New member
עץ ליצ´י

שלום, בגינה הלא-גדולה שלי אני מתכוון לשתול 3-5 עצי פרי. בעיקרון, אני מנסה לת איזשהו ציביון ארצישראלי (זית, לימון, תפוז, רימון), אבל אחרי שראיתי במשתלה את עץ הליצ´י, אני חושב שלא אוכל לעמוד בפיתוי (זכרונות מהודו). האם הוא מתאים לאקלים בשרון? האם ייתן פרי נורמלי (על השתיל במשתלה יש כמה התחלות)? האם צריך טיפול מיוחד (חוץ מברזל, עפ"י המשתלה)? תודה

לארי

New member
עץ ליצ´י (ד"ש חם להודו..) ../images/Emo160.gif-

אפשר בהחלט לגדל עץ ליצ´י בשרון. בתי הגידול העיקריים שלו בארץ הם באזור השפלה. העץ נותן פרי בכמות לאחר מספר שנים. חשוב מאוד להגן על העץ מפגעי הטבע ובעיקר רוחות, עקב היותו של העץ רגיש, במיוחד בשנים הראשונות. בארץ נפוץ לגידול זן ה- "מאוריציוס". העץ נותן פרי בשל ועסיסי באזור יולי.

ashersh

New member
כל הפרות נפלו. ../images/Emo7.gif

אצל קרובי משפחתי ישנו עץ ליצ´י גדול. השנה היו עליו המון פירות יפים, אך כולם נפלו. (זה קרה בערך לפני חודש לא עקב השרב!) העץ מקבל השקייה טובה בטפטפות. האם למשהו יש הסבר. אזור עמק חפר תודה.

לארי

New member
ליצ´י ופרות שנפלו ../images/Emo58.gif -

ישנו סיכוי שזבוב הפירות ביקר אצל עץ הליצ´י שלך. בדוק באם הפרי מקבל צבע כהה, מבשיל טרם זמנו ואתה מזהה סימני חורים בפרי, כמו דקירה קלה. באם כן הרי שאכן הזבוב- פעל שוב. המצב שאתה מתאר סביר שינבע מהטלת ביצים בליצ´י ע"י זבוב הפירות.מהביצים בוקעות תולעים לבנות שנמצאות מתחת לקליפה. הביצים מוטלות בתוך הפרי כ-6 שבועות לפני הבשלתו והזחלים גורמים לרקבון הפרי . ניתן לטפל בבעיה ע"י פיזור פתיונות דביקים עבור הזבובה המטילה, ובמידה וזה לא הועיל- ע"י שילוב של מלתיון בתוספת פתיון נוזלי- בומינל ולהתיז טיפות על העץ- זהירות בריסוס ולהקפיד על כל הוראות הבטיחות והיצרן. (כל זה כמובן לבצע לפני הטלת הזבובה, רק בעונה הבאה). בהצלחה|

raya

Well-known member
עץ ליצ´י בעמק חפר/שרון. ידוע לי לפחות על עץ אחד הגדל לתפארת ברמות השבים ומניב יבול בכמות לא מבוטלת. עץ שני (שהיו לו חבלי קליטה מאד ארוכים) נקלט בסופו של דבר (מושב בעמק חפר, כור מחצבתי לשעבר) וגם הוא מניב, אם כי פחות מהעץ השני. רעיה

למעלה