עץ לגג

robertwatk

New member
עץ לגג

שלום אני בונה בית עם עליית גג. הגגן שם קורות של עץ אורן מהוקצע, אך לא מחוטא. לטענתו הצבע מגן על העץ מפני מזיקים, ושאם הוא ישתמש בעץ מחוטא לא יהיה ניתן לצבוע אותו ויתקבל גוון ירקרק ומכוער. האם הוא צודק? האם עלי להתעקש על עץ מחוטא? תודה

Dfengshui

New member
מה פתאום!

אצלי יש קורות עץ מחוטא בכל הגג. צבענו ולא רואים שום ירוק. למען האמת, גם במקור הן לא היו ירוקות והבנתי שהשם "ירוק" הוא רק מסמל שעץ מחוטא. בדיוק כפי שגבס "ירוק" הוא לא ירוק.

robertwatk

New member
הקורות גלויות?

אולי אם הן נסתרות מחטאים ואם גלויות אז לא? הקבלן טוען שלא מחטאים, ואם נחטא לא נצליח לצבוע בצבע שאנחנו בוחרים. חוץ מזה, הגגן אמר שאפשר לחטא עכשיו (אחרי שהקורות מורכבות), האם אפשרי לחטא שלא באמצעות טבילה? האם צביעה נותנת הגנה מספיקה? תודה

דווקא כן...

בדרך כלל העץ המחוטא הוא באמת ירקרק... (כדי שלא יעבדו עליכם כמו בבגדי המלך החדשים) וגבס ירוק מובחן מהרגיל בנייר ירוק שמצפה אותו, בדיוק מאותה הסיבה (כבר תפסתי קבלנים שהתעצלו לחתוך גבס ירוק ושמו גבס רגיל בחדר רטוב) וכך גם גבס אדום (עמיד באש) מבחינת הצביעה הוא טועה, אלא אם כן רציתם לצבוע בלכה טיבעית שקופה. כל שאר הגוונים לא יראה הגוון הירקרק.

Dfengshui

New member
אני מקווה שלא עבדו עלי

אבל אני זוכרת ששאלתי למה העץ לא ירוק והתשובה שקיבלתי היתה שהוא לא צריך להיות ירוק. בתעודת המשלוח ובחשבונית (שיצאה על שם הקבלן) היה כתוב עץ אורן מחוטא. נדמה לי שגם בכיתוב שהיה על העצים עצמם.

למעלה