עץ זית

אדם ק

New member
עץ זית

העץ בן כ-20 לפחות, הועתק ע"י אבא שלי לפני כ-15 שנה בערך... איכשהו העץ חיי כבר מאז ההעתקה הראשונה באותו הכלי, עציץ חרסינה ישן... לפני כשנה הועתק לכלי אימון קטן ופשוט, בזמן ההעתקה הבחנתי בכך שהשורשים של העץ לא מפותחים כלל ואינם גדולים או מירובים במיוחד... לאחר ההעתקה התחילה התפתחות מואצת של השורשים וגם של העלווה (שגם היא הייתה "תקועה" כמה שנים טובות...) העץ עבר עיצוב ראשוני לפני כחודש בערך... הנה תמונה לפני העיצוב (קיץ 2006):

אדם ק

New member
הבהרה

את הענף המת \ יבש במרכז הפיצול המרכזי אני לא אשאיר כמו שהוא אלא אוריד אותו בתלישה כלפי מטה בכדי ליצור שארי או שאוריד אותו בעתיד עם קונקייב על ידי גיזום בלבד... אני עדיין מתלבט מה לעשות בנידון... אך מה שבטוח שכמו שהוא עכשיו הוא לא ישאר בעתיד...

vinbe

New member
היי אדם

הכוון טוב מאוד והתחלת העיצוב ממש מוצלחת. מסכים עם הסרת הענף באמצע, באחת מ-2 האופציות שתבחר. כדאי לך קודם כל לגזום את הענף. השארי תוכל תמיד להוסיף אחר כך. כללית, אני חושב שבפרופורציות הנוכחיות הזיית נירא יותר מדאי רחב, כמו שיטה כמעת. היתי מקטין ומפתח את הצמרת קצת יותר מלע, שיראה יותר כמו זיית. בהצלחה בהמשך.

אדם ק

New member
מסכים איתך מאורו

את הנוף אני חושב שאצמצם יותר לכיוון פנים העץ... אקצר את הענפים הארוכים... ועניין הצמיחה לגובה זה עניין של זמן... התצלומים ללא פלאש יצאו פחות ברורים אז העדפתי להעלות עם פלאש... פשוט בחוץ כבר היה חושך... הנה תמונה ללא פלאש:

Zalgiris

New member
אהבתי את הייצוב

משחשוב בעיני זה שעץ נראה אמיתי כבר עכשיו...

אדם ק

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

העץ אולי נראה "אמיתי" אך לא ממש כמו "זית אמיתי" וזה כנראה מה שהפריע... אך אני עובד על זה... נחכה להתפתחות העץ ונראה מה הלאה... נכון לעכשיו גם אני אוהב אותו כמו שהוא... אך יעבור שיוניים \ שיפורים. תודה שבוע טוב אדם

למעלה