עץ זית!

prelly

New member
עץ זית!

!) אז ככה אני מגדל עץ זית במרפסת כמה שעות של שמש ישירה הוא צריך? או שהוא לא צריך שמש ישירה? תודה! 2) שמתי גם 2 כפות של דישון איטי (שמתפרק לאט) האם זה בסדר? שמתי ליד השורשים ככה... בדלי 10 ליטר וזהו... דרך אגב הוא בערך בן חצי שנה - שנה גודל של חצי מטר עם גזע די קטן... בערך 3 סנטימטר הקף תודה רבה!!

אולמוס

New member
עץ הזית

שלום רב, הזית זקוק לפחות למספר שעות של קרינת שמש ישירה מדי יום. אם יש לך פינה שטופת שמש מרבית שעות היום- מומלץ למקמו שם 2 כפות שטוחות של דישן בפירוק איטי לדלי של 10 ליטר הם די וחתר. זאת בהנחה שטרם דישנת או לא דישנת בחודשים האחרונים. יש להצניע גרגרי הדשן במצע על לעומק של כ-2-3 ס"מ בהיקף ולאו דווקא צמוד לגזע. בהצלחה.

prelly

New member
הוא יכול למות אם שמתי יותר מדי??

שמתי בערך 2 כפות ממש ליד השורש... לנסות להוריד קצת?! הוא יכול למות?

prelly

New member
שימו לב!!!

אני רוצה להדגיש שהעץ אינו בונסאי!! והוא הרבה יותר גדול מבונסאי גובהו כבערך חצי מטר- 80 סנטימטר והוא בן חצי שנה - שנה (אני לא יודע להעריך אולי אפילו יותר...) ובדלי 10 ליטר חשבתי ש2 כפות (שטוחות) חשבתי שזה יהיה בסדר... אז שוב האם הוא ימות? והאם אני צריך להוציא קצת?

אולמוס

New member
האם בכוונתך לגדלו לצרכי בונסאי ?

אמנם כפי שאמרת וכמובן כך הבינותי - אינו בונסאי כרגע - אם בכוונתך להסב אותו לבונסאי בעתיד כדאי שתתחיל לעצב כבר מעתה. בנוסף - כמות הדשן ששמת היא גדולה יחסית לעץ צעיר . הייתי מסתפק בכמחצית מזה ומפזר באופן שווה בכל היקף המצע. גם כמות מוגזמת של דשן מסוג זה יכולה להזיק. - הכל צריך להיות במידה.

prelly

New member
כן אני רוצה להפוך אותו לבונסאי

ומה כוונתך שאני צריך לעצב אותו כבר עכשיו? אני רוצה לתת לגזע שלו לגדול... כרגע הקוטר שלו זה חצי עד 1 סנטימטר אני רוצה לתת לו לגדול איזה שנה בלי גזימה (אני מתאר לעצמי שלא יגדל לו כל כך הרבה ענפים) וגם אם יגדל לו ענפים אני אחתוך לו את הגזע גם ככה... ברגע שאני אראה שהוא התפתח מספיק והוא נראה בוגר כבר... אז מה לעשות איתו? האם שווה לגזום? תסביר לי בדיוק בבקשה מה כוונתך שאני צריך לעצב אותו כי סך הכל אין לו הרבה ענפים כרגע.. אז סתם לגזם אני לא רוצה.... דווקה אני רוצה שיגדל לו הרבה ענפים מתי שאני אחתוך לו את הגזע אז הוא יהיה כבר קרוב יותר לבונסאי אמיתי. בכל אופן תסביר את עצמך בבקשה! עידן

אולמוס

New member
הדרך כנראה בכ"ז ארוכה.

לפי תאורך המפורט יחסיתהעץ אכן צעיר מדי לבונסאי ויידרשו עוד שנתיים שלוש לפחות. עובי גזע סביר צריך להיות לפחות כ- 3 ס"מ. תן לגזע ולענפים בעיקר הנמוכים יותר אך לא כאלה שממש קרובים לקרקע. - להתעבות ולבונסאי חפש בינתים חומר גלם בוגר .. עם גזע עבה יותר והסתעפות מספר ענפים. בהצלחה.

prelly

New member
תודה רבה

כן אני יודע שיש לי הרבה זמן עד שאתחיל לעבוד עליו אבל לא אכפת לי בנתיים הוא יפה מאוד במרפסת :) בכל אופן אמרת לתת לענפים למעטה לגדול אז את האלה למעלה לחתוך? לתת לענפים התחתוניים בלבד לגדול? תודה רבה

למעלה