עץ זית מעוצב

פ123

New member
עץ זית מעוצב

רכשתי שתיל של עץ זית (צעיר למדי) האם מישהו מכיר שיטה לפתל את ענפיו וליצור ענפים בכיוונים מענינים. (אני מקווה שאני לא "מתעלל בעץ!) (משהו בסגנון עצי הבונזאי)
 
פיתול ענפים אפשר ע"י חוט ברזל עבה

לוקחים את הענף הרצוי, מצמידים לו את חוט הברזל ומכופפים למקום הרצוי. צריך לזכור שהעץ ילחם חזרה ויגדל ענפים נוספים לכיוונים הרצויים לו ואז יהיה צורך בגיזומים רבים בהצלחה אורי
 

פ123

New member
עיצוב עץ זית

מדובר בענפים מאד דקים כיצד מחברים את חוט הברזל לענף מבלי לקרוע את הענפים?? תודה
 

mitani

New member
../images/Emo39.gif תגובה לפ123

הייתי מציעה להניח לשתיל למצות את הפוטנציאל הטבעי שלו ולהשאיר לו את היצירתיות של הגדילה והפיתול. מתוך נסיון של מספר שנים לא מבוטל בעניני עשבים שוטים ועציצים (עסק משפחתי מצד הבעל)ממליצה להשתמש בזרעים טבעיים העמידים בכל מזג אויר. בנוגע לחשש, המובן, של פגיעה, חלילה, בעץ הרך, תוכל לקבל סיוע, תמיכה ואוזן קשבת בפורום השכן של "התעללות במשתלה". בנוגע לסגנון הבונזאי - לא מכירה מישהו עם שם כזה. לקבלת מידע בהרחבה בכל שעה בלבוש קליל ולא רישמי פנה אלי.
 
למעלה