עץ השעווה

basia shulman

New member
עץ השעווה

שלום לכולם! קניתי לא מזמן עץ שעווה פורח בעציץ פלסטיק קטן עגול והעלים שלו(המחטים) התחילו לנשור. אולי תעזרו לי ותמליצו מה אפשר לעשות? אני לא ממש יודעת אזה תנאים מתאימים לו. האם כדאי לגזום לו את הפרחים או להעביר אותו לכלי אחר?

אולמוס

New member
עץ השעווה

שלום רב, לעיתים הצמח שנרכש עובר "משבר" ממעבר מחממה או משתלה לבית בשל שינויי מיקרו אקלים וייתכן כי כך הוא הגיב לשינוי אפשרות נוספת - עודף השקייה ובעיית ניקוז. בכל מקרה אם השקית בעודף יש לתת לעציץ להתייבש מעט. רצוי למקם אותו בחצי צל ובפינה מאווררת בשלב זה לא הייתי מעביר אותו לכלי אחר ולא הייתי גוזם עד שיתאושש. לאחר שהמעטה העליון של מצע השתילה התייבש מעט ניתן להשקות שוב. יש להקפיד שעודפי המים יתנקזו מן העציץ. לגבי תנאים ספציפיים לעץ שרוכשים -ככלל רצוי תמיד לשאול ולהתייעץ בעת הקניה עם המוכר (בהנחה שהוא איש מקצוע - תלוי היכן רכשת - ברשתות "עשה זאת בעצמך" למשל -אלו המוכרות שתילים - לא התרשמתי מאיכותם המקצועית של מרבית המוכרים בתחום זה...) במשתלות מסחריות בדרך כלל -יותר מקצועיים בתשובות ובמידע.

basia shulman

New member
תודה אולמוס

רחשתי את העץ במשתלה מסחרית וכל מה שאמרו לי שהוא דורש הרבה השקייה. בכל מקרה לא נראה לי שיש לו בעייה של ניקוז. העברתי אותו כרגע לאדן החלון בצד הצפון מזרחי של הבית איפה שיש שמש רק בבוקר. נראה, אולי הוא יתרגל לסביבה ויתאושש. הייתה לו פריחה בצבע סגול בהיר ועכשיו הצבע דהה, וזה חבל. כמה זמן הפריחה אמורה להימשך? ומה עושים כש היא תגמר, גוזמים את כל הענף? בכל זאת תודה על העזרה.

אולמוס

New member
ספיון השעוה

אני מניח שמדובר בצמח זה שדווקא ידוע כאחד שאינו "נהנה" מהשקייה מרובה דווקא ומוגדר כצמח עם דרישת השקייה "בינונית" שמתאים לשמש מלאה. מטבע הדברים פריחה סופה להסתיים בעיקר בתקופת מזג אויר חם (נמשכת בין מספר ימים למספר שבועות תלוי בצמח ובמזג האויר). אם זה מפריע - ניתן להסיר בעדינות את שרידי הפריחה .לא מומלץ לגזום את הענף בשל סיום הפריחה. אגב ספיון השעווה רגיש למליחות ןהצטברות משקעים במצע ואחת לתקופה ממליץ לשטוף את הצמח והעציץ בזרם מים עדין (ממש לעשות לו מקלחת כפי שעושים לצמחי בונסאי מעת לעת)

basia shulman

New member
האם כדאי להעביר את העץ

לכלי יותר גדול? העץ עצמו בגובה 30 ס''מ והעציץ בגודל כוס בירה בערך. שלפתי אותו מהעציץ וראיתי שהשורשים שחורים. ושוב תודה.

אולמוס

New member
העתקת ספיון השעוה

שלום רב, זו אומנם אינה העונה להעתקת עצים מזן זה ולכן לא הייתי מסתכן בהעברתו לעציץ אחר - אלא אם מדובר ממש במצב חירום. עם זאת ייתכן כי קיימת בעייה כללית בשל מצב השורשים -אם צבעם שחור והם מתפוררים או רקובים ייתכן גם כי זה מקור התופעה שתיארת ואז אין מנוס אלא לטפל בענין. מכיון שבכל זאת לא ראיתי את העץ אני מציע כך: אם אין לך מספיק ידע בנושא- המלצתי החמה להגיע עם הצמח למשתלה שבו נרכש ולהעזר באנשי המקצוע שבמקום. מנסיוני- אנשי מקצוע וסוחרים הוגנים בתחום ישמחו לתת שירות זה ללקוחותיהם ולייעץ לך כשהעץ למול עינם המקצועית. בהצלחה.

basia shulman

New member
תמונה

מנסה לשלוח תמונה. חיפשתי באינטרנט וראיתי שהתמונות של ספיון השעוה זה לא מה שיש לי. שלי עם מחטים כמו של עץ אורן. בינתיים נראה לי שתילתלתי אותו מספיק, לכן אשיר את העץ כמו שהוא לזמן מה. אשמח עם תגיד לי איזה עונה מתאימה להעתקתו.

אולמוס

New member
תשובה

שלום לך, אכן לפי התמונה זה אינו ספיון השעווה, שמו פרח מזכרוני, אם כי אני מגדל אחד או שניים כאלה לנסיון באימון לבונסאי והם טרם פרחו. מקבלים השקייה כמעט יומית במצע שתילה מנוקז היטב. לעיתים נוטה העץ בתקופה זו להחליף חלק מהעלווה. אך רק חלק קטןיחסית מהעלים אבל מצב השורשים כפי שתיארת- מדאיג. אגב,אלה אינם מחטים כמו של אורן אלא עלים מוארכים ונוקשים (הצמח אינו מחטני ככלך שידוע לי). לגבי העתקה מעציץ לעציץ - זו נעשית בדרך כלל בחורף או באביב המוקדם. כפי שציינתי ייתכן שיש בעייה עם השורשים הגורמת לנשירה עלווה מוגברת ופגיעה כלשהי בצמח ומציע שוב לקבל חוות דעת נוספת ע"י בדיקתו הפיסית במקום שבו נרכש. כל טוב ובהצלחה.

למעלה