עץ השוקולד ועוד...

איש ילד

New member
עץ השוקולד ועוד...

ביקרתי לאחרונה במשתלה באזור מחנה 80, משתלה המוכרת עצים ייחודיים ומדהימים (עץ השוקולד, עץ הצימוקים, עץ תמר-הינדי ועוד... ) לדברי בעל המשתלה, רוב העצים מתאימים לאקלים הישראלי ומניבי פירות. מצד אחד - העצים מדהימים בייחודם אולם מצד שני די מפליא שעצים כל כך יפים, מניבי פירות ייחודיים וטעימים - לא נפוצים הרבה הרבה יותר בארץ. הרי מי לא היה רוצה עץ מסטיק בטעם פירות בחצר? שאלתי את בעל המשתלה לפשר העניין אולם תשובתו לא סיפקה אותי. אז לפני שאני משקיע את מיטב כספי בעצי שוקולד, צימוקים ושאר בונבונירות, אולי לכם, המתמצאים בעניין יש תשובה? איך אני יכול לדעת אם אכן ראוי להשקיע את מעותיי בעצים אלו?

reuven4u

New member
אני גם חושב כבר איזה שנה

האם לקנות ממנו עצים כאלה, כשהיתי שם בקיץ הוא הציע לנו פרות "גרגיר פנאמה" ממש טעים

איש ילד

New member
מוזר... ממש מוזר

גם לנו בביקורנו במקום, נתן לנו לטעום פרי שאיני זוכר את שמו ושהיה מהזה טעים ומעניין...חבל"ז... איך אתה מסביר אם כך את העובדה שהעצים שלו אינם נפוצים בכל הארץ? ושהאנשים לא הולכים מכות כדי לקנות אותם? יותר מזה, איך זה שלאף אחד מהמומחים כאן אין דיעה ו/או ידיעה בנושא? יתכן שפשוט כולם רצו לשם כדי לקנות בלי לומר לנו??? :)

דובב

New member
זה לא ממש מוזר בהתחשב בתרבות

הגינון הירודה בארץ,אני מבטיח לך שיש עולמות שלמים של צמחים שיכולים לגדול היטב בארץ ואנחנו לא מכירים תכנס לרשת הפורומים של גרדן ווב ותראה בעצמך אני מציע שתלך למשתלה תסתכל על התנאים בהם מוחזקים העצים,אם הם היו שם ושרדו גם את החורף במשתלה פתוחה סביר שישרדו גם אצלך,אין טעם לחכות לאחרים החיים קצרים מידי:))

הייתי שם, ראיתי, טעמתי, נדהמתי !

כבר אמרתי, שדווקא את ה'מיכל', הוא מכר לי עם קופסה קטנה של קונפידור !!!!!! מה תעשה עם פירות שוקולד, חוץ מהאטרקצייה ? גינת הבית, לדעתי, היא לא מוזיאון, הכיף הכי גדול זה להכניס למטבח מוצרים מהגינה ! לימונים ושאר הדרים ופירות למאכל ולקינוח (דובדבנים וכו')ואין סוף דברים טריים שנקטפים "אדומים" ובשלים ולא כאלו שנקטפו ירוקים ועברו "הבחלות" ושאר טיפולים לצורך "חיי מדף ארוכים" יש מה להשוות בין עגבנייה הנקטפת אדומה מהשיח בגינה הביתית - לבין עגבנייה ירוקה מה'סופר' שמאדימה בבית ואין לה מיץ הניגר על הסנטר........ מלפפון ירוק עם פרח בקצה ! יש דבר כזה ב'סופר' ?

reuven4u

New member
ראובן - הוא מוכר עצי פרות,

שבהחלט "אמורים" להכניס פרות למטבח או ישר לבטן (לפחות אצלי - אני לא אוהב לסחוב אותם עד המטבח)

אני יודע ! הייתי שם ! וסיפרתי כבר !

כי קניתי אצלו קלמנטינה "מיכל" וכששאלתי "למה העלים נראים ככה ?!?" ......מכר לי ב 60 ש"ח (נדמה לי ?!?!) גם קופסה של סרט צילום עם 'קונפידור' והוראות טיפול....! ואני "קניתי" את כל זה והמיכל בת 5 בלי קלמנטינה אחת ! נקווה שהשנה יצא ממנה משהו ! טיפלתי בה "אישית" ! ראה את ההנחיות שכתבתי ל'מישקה' לגבי קניית לימון ! לפני 5 שנים קניתי לימון אצל משתלה ידועה, אחרת, שמרתי "עורלה" וכו' ובשנה הרביעית....יצאו מנדרינות ! לימון.....- ....מנדרינות ! כעת כבר יש לי נסיון !

מוטי בר

New member
היי ראובן, מיכל מניב אחרי 6 שנים בע

רך ולכן אל תהיה כל כך מאוכזב, אם זה אכן מיכל ולא משהוא אחר. באשר לשאר עצי הפרי ושאר ירקות, יש לקנות אך ורק ממקור מהימן גם אם המחיר לא זול במיוחד. בהצלחה וחג שמח.

חסר למיכל..שלא ! וחסר לשתלן ..

שבסוף יצאו לי בננות במקום קלמנטינות !!!
מנדרינות כבר יצאו לי , במקום לימונים ! ו"אכלתי" אותה אצל כל השתלנים באזור ! בינתיים הלימון ששתלתי בט"ו בשבט, נראה יפה מאוד והפרחים מתנפחים יפה, ועוד השבוע..."יפרצו" ! רק העלים נראים לי ...לא כל כך... מועדים לשמחה ! מוטי ! (נראה לי שהיחידים שלא יוצאים לטייל בארץ בחג, אלא חברי 'פורום גינון' שיושבים ליד הצמחים עם זכוכית מגדלת ופנקס רישום....

אלי ו.

New member
הייתי שם בשבוע שעבר

מקום מאוד נחמד. שאל אותי בשנה הבאה אם יש פירות. (גואבה תותית, ושזיף אדום)

reuven4u

New member
טוב,אם כבר הנושא עלה,

העצים שאני רוצה להשיג ממנו הם שעועית הגלידה (טעים מאוד) וגרגיר פנמה (גם אוהב) למשהו כאן יש ניסיון עם העצים המנ"ל?

לארי

New member
מה שם המשתלה,כתובת מדוייקת,טלפון

לטובת מי שרוצה לבקר שם.

sheda0ktana

New member
טוב שם טוב מעץ פרי

יצא לי לשבת ב"שיח גננים" מקצועיים, ויש לו שם מאד טוב בקרב הבראנז'ה. אמה מה - קרובת משפחה קנתה כמה עצים אצלו (למשל גויאבה תותית) והיא אומרת ששום פרי ושום נעליים, אבל העצים מאד יפים בגינה.

איש ילד

New member
סופף סוף התייחסות

סוף סוף מישהו מתייחס לעניין עצמו, עד כמה ניתן לסמוך... אם גננים מקצועיים מפרגנים - אז כנראה שיש דברים בגו. אולם מצד שני, יותר מדי מקרים שבהם מספרים שנרכשו שם שתילים ולא פרי ולא כלום... אז בקיצור, איך סתם-אדם-מין-הישוב, שהבנתו בתחום מתבטאת יותר בחנות הירקות מאשר בגינה יכול לדעת אם לסמוך או לא על המשתלה?

sheda0ktana

New member
תשאל אותם כמה "תמיכה טכנית"

הם נותנים. אם אצלם זה מוציא פרי, אז זה אפשרי. אם הם מוכנים לחלוק את הידע איתך - למה לא?

מוטי בר

New member
תראה, רוב האנשים גם לא יודעים כלל

באיזה גיל העצים אמורים להניב פרי ואם יש צורך בזכר ונקבה או שהעץ חד ביתי כך שיש לברר מידע מוקדם לפני שקונים את הצמח המבוקש. יש לדעת גם את תנאי גידולו האופטימאליים של הצמח הרצוי, תנאי הקרקע, אור וצל, מיקום טופוגרפי, אזור אקלים ומיקרו אקלים, דישון, חומרים מיחדים להוספה כמו סיד, וכו'. בצמחים רבים מקובל לשתול זכר ונקבה כתנאי הכרחי אך יש הפתעות רבות גם בתחום זה כמו אבוקדו שמניב אצלנו בשפע כל שנה פרי מאוד מאוד משובח מעץ שנבט בעצם מגלעין של פרי שנקנה בשוק כתחביב, וכאשר שתלנו אותו בגינה לפני עשרים שנה לא כל כך ציפינו בכלל לפרי אלא לנוף המיוחד של העץ. את התמונות תוכל לראות בגלריה אם לארי שמר אותן שם עד עכשיו. אם לא, אשמח מאוד לשלוח קובץ מצורף שנית. משה ולך מוכר שנים רבות מאוד כאדם אמין מאוד ואני מכיר את השם כבר מעל 30 שנה כך שאין סיבה שהוא ימכור דברים לא מהימנים אלא אם כן חלו שם שינויים בבעלים. בהצלחה וחג שמח.

ליאן.

New member
זה לא בדיוק עץ שוקולד

אלא עץ קקאו. בכדי ליצור את השוקולד, אתה חייב לדעת איך לעבד את זרעי הקקאו. לפי מה שראיתי, גם לא בדיוק מדובר בעץ צימוקים אלא בעץ שפירותיו מתוקים ומזכירים צימוק. בכל אופן, מאוד אהבתי את מגוון הפירות והעצים שם..

Almaz 53

New member
אני עברתי את שלב ההתלהבות

לפני שנים אחדות. לקחתי סיכון וקניתי כל מיני שתילים (לא את שעועית הגלידה וגם לא גרגיר פנמה) ולצערי כמעט כולם כבר אינם בגני... אולי האשמה בי - לא דישנתי ופינקתי אך האדמה בגני מעולה. חלקם היו רגישים למזיקים ומחלות וחלקם - אלה שעדין איתנו, נראים טוב ומפותחים - אינם נותנים פרי. כבר אינני זוכרת את שמות הכישלונות אך יש הצלחות אחדות: -פטל מדהים (זקוק לשמש מלאה). -גפן מיוחדת מאד בטעמה("איזבלה לברוסקה") אינה דורשת שום טיפול. -זן גדול של פיטנגו. -לונגן - פרי דומה לליצ'י - עץ יפה ועמיד. בהצלחה

למעלה