עץ הדר מוזר

הדרפרי

New member
עץ הדר מוזר

קנינו שטח אדמה, שיש עליו עץ הדר שאנחנו מתלבטים אם להשאירו. אין עליו אף פרי, ולדברי המוכרים גם לא היה. העלים גדולים מאוד, עם שני חלקים (כל עלה מחולק לחלק קטן צמוד לענף וחלק גדול יותר בהמשך). הגזע מלא קוצים ענקיים באורך של כ- 4 ס"מ. ריח העלים מזכיר אשכולית. מישהו יכול לעזור לנו לגלות מה זה?

waverider

New member
קוצים-->לימון לדעתי?!

גם הלימון בגינתי קוצני ועדיין פורח/חסר פרי.

reuven4u

New member
גם לי יש עץ לימון

קוצני שלא הביא אף פעם פרי, למורות שאמור להיות מורכב. (קנינו אותו בשטחים עוד בזמן ה"שלום")

הדרפרי

New member
לא נראה כמו לימון

העלים מאוד גדולים (בערך באורך 20 ס"מ) וכך גם הקוצים. עד כמה שידוע לי, העלים של לימון הרבה יותר עדינים, קטנים ולא מחולקים. איפה אפשר למצוא מידע על איך לעשות הרכבה?

שקדי

New member
הכי פשוט זה להרכיב .........

בד''כ כל זן הדר אפשר להרכיב על כל זן אחר בחר לך את העץ המבוקש וצא לדרך אפשר אגב גם להרכיב כמה זנים על אותו עץ

raya

Well-known member
שקדי.... השקדיה סוף סוף פורחת, ובדיוק רציתי לשאול לאן נעלמת? בשבת היה דיון על המזיק (צרעת השקד שהסברת לי בזמנו מה לעשות נגדה), אבל הוחלט שלא מתעסקים עם רעלים כאלה. אז ככל הנראה גם השנה לא אזכה לראות שקדים על העץ. רעיה

Boojie

New member
אוי! בקרוב שקדים ירוקים! ../images/Emo99.gif

טוב, לא כזה בקרוב, אבל אל תהרסו לי את הציפיה.
תמיד אני מחסלת כל כך הרבה מהשקדים הירוקים (טוב, לא רק אני) שבקושי נשארים אחר כך שקדים להתייבש על העץ. מה שלא כל כך נורא, כי ממילא הם יוצאים נורא קטנים ובדרך כלל מלאים מזיקים.

שקדי

New member
באביב אני שב בחזרה.....

ואכן גם אני נזכרתי לא מכבר בצרעה שלך ואני בהחלט מכבד את רצונכם לא לרסס באזור מחושב היפה בשקדיה הרי היא פריחתה הלוהבת ושקדים ירוקים או אחרים יש מלא בשווקים והנה ענף פורח מלפני שבועיים ביום מעונן אחד מתוך מיליונים במטע שלנו

raya

Well-known member
אז צריך לשיר לך את השיר... "באביב הן תשובי חזרה"? אבל הרשה לי לחלוק על דעתך. נכון יש בשווקים שקדים ירוקים/יבשים. אבל אין כמו לקטוף אותם מהעץ! חוץ מזה, מלבד השקד שלנו, יש עוד 3-4 עצים של השכנים. אם לא כולם ירססו, אני מבינה שיעילות הגברת ה"צרעה" מוטלת בספק. וקשה לארגן את כולם לרסס. שבוע טוב רעיה

שקדי

New member
לא מדויק..........

כל עץ שקד לגופו הצרעה מטילה את ביצתה לתוך השקד הצעיר והרעל המרוסס חודר פנימה וקוטל אותה כמובן שככל שישנן פחות צרעות כן ייטב לכולם....חוץ מלצרעות הריסוס בד''כ טוב גם לכנימות העלה הירוקות שמתחילות למצוץ מהעלים הצעירים בערך באותו הזמן אבל ריסוס כאמור הוא אכן בעיתי

לארי

New member
../images/Emo42.gif ברוך שובך שקדי ! ../images/Emo141.gif

שמח שחזרת אלינו.

למעלה