עץ הדעת

mr. man

New member
גן עדן על המפה

"גן עדן, איננו מקום על המפה. הוא איננו מקום חיצוני, פיזי." לפי ספר בראשית גן עדן הוא כן מקום על המפה. בפרק ב´ יש תיאור די נרחב על המיקום הגאוגרפי של גן עדן (מה שיוצא שהוא באזור מסופוטמיה למרות שיש כמה סתירות, כמו תמיד). התפיסה שגן עדן הוא מקום שמיימי שאליו מגיעים הצדיקים היא מאוחרת יותר. גן עדן במקור היה גן בשם עדן - כמו שיש לך את... לא יודע.... הפארק הלאומי ופארק הירקון, ככה היה לך את "פארק עדן".

אליקים

New member
מכיר מקום בשם "אחוזת עדן".

ומה דעתך שאולי, לאחר גירושם מגן עדן, יצרו האנשים מתוך געגועים, מקום שנקרא גן עדן. מקום פיזי, על המפה. ומהו בית-כנסת לדעתך. מקום שמיימי יכול להתפרש, הן למקום רוחני והן למקום פיזי. כל טוב אליקים

shabaz

New member
כמו שאמרתי בהודעה קודמת שלי

הדרך להמנע מהלגיע להארה, היא להאמין באלוהים.

fluppster

New member
למדנו על זה לא מזמן בשיעור תנ"ך....

ויש לי תיקון קטן- הפירוש הראשון לא מדויק. עץ הדעת (שנקרא, דרך אגב, "עץ הדעת טוב ורע"), לא נתן יכולת להבחנה בין המינים, אלא העניק את חדוות הידיעה (=קיום יחסי מין). לכן זה לא שולל את קיום הקהילה ההומולסבית, אבל מצד שני יש חוק בתנ"ך האוסר קיום יחסי מין בין שניים מאותו מין. מכיוון שאני לא מאמינה באלוהים, זה ממש לא מזיז לי. אני חושבת שקשה לשאול אם זה היה מוסרי מבחינת האל, מפני שהתנ"ך מציג אותו כמושלם וכישות שלא טועה לעולם. לכן תמיד מכוונים אותנו לחשוב שבטוח הייתה לו סיבה הגיונית, אך נסתרות הן דרכי האל. שוב, אני לא מאמינה באלוהים, כך שזה לא ממש מזיז לי. ניתן לראות שאדם וחווה ידעו שהם עושים מעשה אסור. כשחווה התלבטה אם לאכול מן הפרי, היא נזכרה בדברי אלוהים, ועיוותה אותם במקצת. אני לא זוכרת במדויק, אבל אלוהים אמר שאסור לאכול מן פירות העץ, וחווה אמרה שאסור לאכול ולגעת בפירות עץ הדעת, כלומר היא הגבירה לעצמה את הפיתוי בכך שהיא הגבירה את האיסור. היא לא הייתה כלל וכלל תמימה. ממש לא. דרך אגב, באותו הקשר, אני ממליצה לכולם לקרוא את "יומני גן עדן" של מארק טווין. ספר מרתק ומשעשע ביותר.
חן

conatus

New member
אלוהים אדם חווה הנחש והתפוח !!!

חשבתם פעם שאולי אין ממש בסיפור הזה ומדובר כאן בסיפור מסורתי מגמתי שתפקידו להעביר מסר שחייו של האדם נתונים בידו. שמעשה אכילת הפרי האסור הוא בהשאלה הליכה כנגד חוקי הטבע הטבעיים הידועים והמוכרים. ושאם האדם יחליט ללכת נגד הטבע הוא ישלם על כך מחיר. תחשבו על כך !

למעלה