עץ הדעת שלי

אל תתבלבל

אני קוראת את שאתה כותב לאורך השירשור - את מה שכתוב וגם את מה שלא כתוב. כשאני קוראת בין השורות אני מזהה שם משהו אחר. אני שומעת אותך כואב את העדרם של הילדים, את השקט הזועק של חסרונם. ומשם אתה מגיע באופן אוטומטי להעלאת ספקות ולתהיות על הצעד שנעשה - הפרידה. אולי אני משליכה מעצמי אליך, כי גם אני חוטאת בכך לפעמים. מערבבת את הכאב והקושי עם החששות וההתלבטויות האם הדבר שנעשה נכון. ברגעים שאני "מפוכחת" אני יודעת לזהות את זה. שמן ומים שמתערבבים זה עם זה זה אך לא נמהלים. לא נמהלים כי יש לכך סיבה - הם לא קשורים זה לזה. הכאב הוא כאב. הפרידה היו לה הסיבות שלה. אני מקוווה שלא טעיתי בקריאתי אותך. ואם כן, איתך הסליחה...

המחיר הנורא יותר...

לגדל ילדים בבית ללא אהבה כלל בבית שהזוגיות בו היא אילוץ... לעיתים אפילו לא קיימת... לעיתים אפילו מתבטא באלימות לסוגיה... במריבות... בבית שהם יגדלו ויבינו שלמענם (באמת למענם??? או מתוך חולשה ופחדנות???) הוריהם ויתרו על מעט האושר, השקט והשלווה שזכאי להם כל אדם. הגרוע מזה - לכך שנחנך אותם - לוותר על האושר שלהם בשם כבוד המשפחה, לוותר על השקט הנפשי שלהם, על השימחה להיכנס הביתה... על הרוגע... על שעות הנחת במחיצתם. ברירת המחדל -להיות מאושר.

למעלה