עץ הגלידה של שועי

נייטי

New member
עץ הגלידה של שועי

כבר סיפרתי לכן על החלומות שחוזרים על עצמם. על התינוק ששוכב ליידי במיטה עם העיינים המפחידות ועושה פיפי. הפרושים שלכן גרמו לי לחשוב הרבה ואתמול בלילה אחרי שראיתי סרט על פרידות החלטתי שאני צריכה להתחיל להפרד. כבר הרבה זמן שאני חושבת לקבור את תמונות האולטרסאונד מההריון והוידאו של שועי (כך נהגנו לקרוא לו כשהוא היה בבטן). אתמול בתוך הבכי שתקף אותי בלילה, החלטתי שאני רוצה לשתול עץ ומתחתיו לקבור גם את כל התמונות. קמנו היום ולא הלכנו לעבודה וחיפשנו באינטרנט עץ מתאים, חשבנו על אגוז מלך או מקדוניה ואולי על תות אבל אף אחד מהם לא הרגיש ממש מתאים, עד שפתאום נתקלנו בעץ ששמו "שעועית הגלידה". ברגע שראיתי את השם הזה ידעתי שזה העץ שלנו. נסענו קילומטרים רבים עד שמצאנו משתלה שבה עצי שעועית הגלידה בוגרים מספיק. מסתבר שהפרות של העץ הזה נראים כמו שועית ירוקה וארוכה מאוד ובתוכם, בתוך מעין צמר גפן לבן, שוכבים פירות קטנים בטעם גלידת וניל. לפני ששתלנו את העץ נסענו לשילב (כן, כן, נכנסתי לשילב), וקנינו שמיכה כחולה וחמודה. עטפנו את הקלטות והתמונות בשמיכה, חפרנו בור גדול ושתלנו את העץ של שועי. את העץ אני יכולה לראות מחלון חדר השינה, בדיוק בזוית שבה בחלום אני שוכבת ליד התינוק. אפשר גם לראות את העץ מהחדר השני, שאמור מתישהוא להיות חדר ילדים. כשקברנו את הדברים של שועי התערבבו הדמעות שלנו באדמה שירדה למטה והן המשיכו לזול עוד הרבה זמן. נפרדנו משועי אבל נשאר לנו עץ חי, מדהים ביופיו, עם טעם וריח של גלידת וניל. עץ הגלידה של שועי. זה היה בשבילי סוג של סגירת מעגל, סוג של פרידה אבל נשארתי בכל זאת עם משהו חיי שיזכיר לי אותו תמיד. אז זהו שועי, אני אוהבת אותך, אני מתגעגעת אליך, בבקשה, תניח לי לנפשי.
 

mikush2

New member
איזה סיפור מרגש

הצלחתי לדמיין את הסיפור שלך בעיניי וראיתי מולי סיפור יפה ומרגש עד דמעות, ממש כאילו לקוח מאיזה אגדה או סרט עצוב ..... איזה מעשה יפה ואמיץ עשיתם, אולי זה באמת יסגור לכם את המעגל, כל הטקסיות הזאת של מה שעברתם היום, זה ממש יפה ומיוחד בעיניי ויש לזה משמעות חשובה בהתמודדות שלכם עם האובדן הקשה. הותרת אותי עם דמעות בעיניים, מאחלת לך את כל הטוב שבעולם!!!
 

שירי ב

New member
אני חסרת מילים, כל כך

מרגש, כל כך כואב, וכל כך משחרר מקווה שמכאן יגיעו הנחמה והכוח להמשיך בהצלחה מתוקה
 

רונאסטל

New member
מקווה בשבילך שהחלומות המשונים

יפסקו, נשמע מקסים, הלוואי שהייתי עושה כמוך לפני 10 שנים...
 

דרדורה

New member
עצים ותיקשור מלמעלה

הי, גם אנחנו שתלנו עץ בגינה לאחר הפסקת ההריון (שבוע 28), מיקמנו אותו בכניסה לבית, כדי שנוכל לראות אותו עם כל כניסה ויציאה שלנו. עם השתילה הוא לא נקלט בהתחלה וראינו איך העלים נושרים ואח"כ הענפים והרגשנו רע מאוד... התייעצנו עם משתלה מסויימת והם המליצו להשקות בטיפטופים רכים ולא למלא את הערוגה באינטנסיביות. היינו פותחים את הצינור בלילה בטיפטוף עדין עדין, ממש טיפונת קטנטנה, ונותנים לציונר לטפטף כל הלילה, זה עבד. העץ משגשג ומצמיח עלים חדשים, ואני יודעת שככל שהוא גדל, כך יכלה ילדתי להיות גדולה כמוהו. אבל העניין היה, כמוכם, בזכרון ובטקסיות. הדבר המדהים היה- שבשלב שלא נקלט ונשרו העלים, הייתי אצל מתקשרת, חיפשתי לעצמי תשובות, ובין כל הדברים שאמרה שאלה לתדהמתי "למה אתם לא משקים את העץ" , מיותר לציין שחוץ מבעלי ואני איש לא ידע על משמעותו של העץ. וגם זהו העץ השני בגינתנו (בית חדש) לכן הבנתי שמישהו שם למעלה יודע לכבוד מי העץ. מדהים.
 

2קשת

New member
נייטי ../images/Emo7.gif../images/Emo24.gif

כל כך ריגשת אותי. אני מאחלת לך שתצמחי ותפרחי יחד עם העץ, ושבעוד זמן לא רב ילדים ילקקו גלידת וניל בצל העץ של שועי. ורציתי לספר לך שאתמול בבוקר התעוררתי מחלום שבו לקחתי ילד של מישהי אחרת לעשות פיפי, ילד בערך בן שלוש. הוא היה נורא חמוד. וכשהתעוררתי היה לי ברור שהוא שלך.
 

תולו

New member
נגמרו לי המילים

הודעה כל כך מרגשת לא ראיתי כבר הרבה זמן.
נייטי, נראה שקיבלת את הסגירה הזו, שהיתה חסרה לך כל כך הרבה זמן והטרידה את מנוחתך. את אשה מדהימה ובבוא היום תהיי גם אמא מדהימה.
 

קליניק35

New member
חיבוק ענק מתוקה שלי.

נראה לי שזו תחילת הדרך לפרידה ולסגירת מעגל על מנת לנסות ולפתוח מעגל אחר. הכי מדהים שזה נשאר, וחי וילבלב והבחירה של העץ פשוט מקסימה בעיני. המון אושר וחיבוק גדול.
 

מוקי27

New member
פשוט מרגש

נייטי מתוקה, סיפור הפרידה שלך מתינוקך ממש ריגש אותי והדמעות פשוט זולגות בלי יכולת לעצור אותן. מקווה שהפרידה הזאת תגרום לך לנחת ותביא איתה רק בשורות טובות. אני ממש מאמינה שהיית צריכה את הפרידה הזאת. קראתי את ההודעה שלך על החלום ואני מאמינה שזו הייתה תחילתה של הדרך לפרידה מתינוקך האהוב. מדהים איזה כוחות יש לך. מאחלת לך כל טוב.
 

ענתש

New member
מתוקה, אין לי מילים.

לפי הסיפור שלך ואיך שאת מספרת אותו הכל נשמע כל כך נכון. כל כך מרפא. באמת אין לי מילים אז אני אפסיק פה. אני חייבת להגיע לתת לך חיבוק חזק ולא וירוטאלי.
 

נייטי

New member
תודה יקרות על התגובות

קראתי את כולן שוב ושוב ושוב, התרגשתי מכולן והתחזקתי. אני כל יום מסתכלת על העץ ונהנת ממנו והוא מחדיר בי אופטימיות. תחושה שכל כך חסרה לי. מקווה שהוא יפרח וילבלב ויתן פירות בטעם גלידה ובאחד המפגשים אני אתן לכן לטעום. קשת יקרה - החלום שלך עשה אותי כל-כך מאושרת. הייתה בו סמכותיות וכאילו סימן ואות טוב. הלוואי. ושכך יהיה לכולנו. תודה על הכל לכולכן.
 

מיליתו

New member
איזה רעיון יפה

אני בכלל לא חשבתי על ליצור מזכרת. החבאתי את כל מה שקשור להריון גבוה בארון, ועכשיו אני לא בטוחה שזה רעיון כל כך טוב, אולי צריך להתמודד, אבל אין לי כוח לבכות יותר. אני מקווה שהחלומות שלך יהפכו לורודים כמו גלידת תות, ואופטימים ורגועים.
 

הוא היא

New member
מדהים...

כ"כ התרגשתי לקרוא... והדמעות כבר בעיניים... פשוט נפלא....אין לי מילים. קשה להגיד על דבר כזה נפלא, אבל דרך ההתמודדות הזו שלכם פשוט מדהימה אותי...זה נשמע לי כמו אגדה עתיקה עם הפי-אנד (למרות הכאב העצום שנשאר). איזה כאב נורא ועם זאת אופטימיות. נייטי, אני כ"כ שמחה שאחרי כל החלומות הצלחת לסגור מעגל ולהיפרד בצורה כ"כ חיה ועוצמתית. אני כולי תקוה שעכשיו תמצאי מנוחה לנפשך....
 

luna10

New member
כל סוף הוא התחלה חדשה

נייטי - מי יתן וסגרת את הפרק הכואב הזה של חייך ותוכלי להתחיל באחר חדש עם סוף הרבה יותר טוב. סיפור מרגש . את בחורה חזקה אם יכולת לקבור את כל העבר הכואב.
 

בנצ100

New member
יפיפיה...

איזה סיפור יפה, וכמה תחושות מתערבבות בפנים - של שמחה עם עצב ותקווה וכאב והמון סמליות. גם לנו יש עץ. לא רואים אותו מהחלון, אבל הוא קרוב מאוד לבית. כל יום אני עוברת שם בדרך לעבודה ועוצרת רגע, וממשיכה הלאה. זו שקדיה, כי שתלנו אותה בערך בטו בשבט, כמעט חודשיים אחרי הלידה. ואני מאמינה שגם שם עוד נשב על שמיכה עם ילדים אחרים ואולי יום אחד נתלבט איך ומתי לספר להם את הסיפור של העץ הזה.
 
מרגש מאוד

קראתי את הסיפור כבר לפני כמה ימים אבל עכשיו קראתי שוב והחלטתי להגיב. איזה יופי של בחירה לעץ. מענין לראות מה התהליך שעובר זוג להחלטה איזה עץ לשתול. והבחירה שלכם נראית לי מרתקת ומרגשת מאוד. אני לא מכירה את העץ אבל נשמע לי בדיוק. וגם מסקרנות אני אלך לראות אותו. אנחנו שתלנו ערבה בוכיה (אחד השמות שחשבנו לקרוא לילדה היה ערבה). בכל מקרה, אני מקווה שהעץ יהווה עבורכם סגירת מעגל קטנה שתעזור להתמודדות. יעל
 
למעלה