עפרי או עופרי

גולש33

New member
עפרי או עופרי

שלום, אני מתלבט איך לכתוב את שמה של בתי האם עופרי עם וו או עפרי עם חולם חסר ? העדפה לחולם חסר , האם יש משמעות לכך ? תודה

גנגי

New member
אין כל הבדל מבחינת המשמעות,

והאקדמיה ממליצה לעשות עם שמות מצה שרוצים, כלומר, אין המלצה. אני באופן לגמרי לגמרי אישי מעדיפה שמות בכתיב מלא, כמו כל מילה אחרת שאינה מנוקדת. לו הייתי בוחרת את השם הזה לבתי הייתי כותבת אותו "עופרי". אבל אין בכך משום המלצה למישהו אחר.

or99

New member
לא נראה לי שהכוונה היא...

*ממש* מה שרוצים. אי אפשר לכתוב את השם אור למשל בכתיב חסר - אֹר... זה פשוט לא נכון. נראה לי שהכוונה היא שניתן לבחור בין כמה אפשרויות: 1. הכתיב התנ"כי 2. הכתיב המנוקד התקני (לא תמיד הם שווים. השם נועה למשל נכתב בכתיב התנ"כי נֹעָה ובכתיב המנוקד התקני נוֹעָה) 3. הכתיב חסר הניקוד של האקדמיה 4. שיטות כתיב חסר ניקוד מקובלות שאינם של האקדמיה (למשל: מירב עם י'. כך מופיע בתלמוד הבבלי) (כל זה כמובן אם כותבים ללא ניקוד. אם כותבים בניקוד נראה לי שיש לבחור את 1 ו-2 בלבד). המשמעות של עופרי היא העופר שלי. בכתיב המנוקד הוא נכתב בקמץ קטן (מבוטא O) עֹפֶר --> עָפְרִי. (כמו גֹּלֶם --> גָּלְמִי, הגולם שלי) לכן לפי שיטה 2 (שיטה 1 לא רלוונטית כי המילה איננה תנ"כית) יש לכתוב עָפְרִי, וללא ניקוד - עפרי. לפי כללי האקדמיה בכתיב חסר הניקוד מילים מן הסוג הזה נכתבות עם ו' (כי צורת היסוד היא בתנועת חולם. כמו המילה חומרי שנכתבת בו'). לכן לפי שיטה 3 (כאשר כותבים ללא ניקוד כמובן) יש לכתוב עופרי. לסיכום את השם עופרי ניתן לכתוב כך: אם כותבים עם ניקוד - עָפְרִי בלבד. אם כותבים ללא ניקוד - עפרי או עופרי. לחולם חסר אין מקום כאן בכלל!

גנגי

New member
סליחה?!

ממתי "אור" נכתב בכתיב חסר ניקוד בלא ו'?! בחייך, אור, כשאומרים "כתיב חסר" לא מתכוונים לכתיב שהורידו ממנו אימות קריאה שנמצאות במקור המנוקד. והאקדמיה בהחלט מתירה לכתוב שמות כמו שרוצים, בכתיב מלא או חסר. אם זה נראה טוב או לא - זה כבר עניינו של הכותב. דוויד גרוסמן, למשל, כותב את שמו כמו שכתבתי ולא כמקובל - דוד.

or99

New member
דוד גרוסמן...

אם אכן כותב את שמו דוויד, זה משום שכך יש לכתוב את המילה דָּוִד בכתיב חסר הניקוד. כלומר, זה עפ"י שיטת כתיב מסוימת. אבל מאיפה יכול לבוא הכתיב עֹפְרִי?? עפ"י איזו שיטת ניקוד?

mucool2

New member
הוא כותב "דויד" רק עם וי"ו אחת

יש לא מעט "דויד" גם בתנ"ך, וזה לא חידוש.

bateliezer

New member
ובלי קשר לנכון או לא נכון -

עופרי יחסוך לבתך אי הבנות ושאלות טורדניות מיותרות. וגם, איך לומר זאת בעדינות, רצף העיצורים ע-פ-ר, מעלה אסוציאציות פחות סימפטיות מעופר קטן וחמוד. מזל טוב.

dorgad

New member
גם אני ממליצה על עופרי

ולו כדי לחסוך לבת אי-נעימויות בעתיד

למעלה