אישית אני גם מאוד אוהבת את "עפיפונים", אבל הוא לא ספר לכל זמן. תנסי לחזור אליו פעם אחרת. בכל אופן, אם תתני קצת מידע על מה את מחפשת, ומה את כן אוהבת בד"כ, אנ אשמח להמליץ.
שנים הוא אחד הספרים הכי פחות זורמים שקראתי איי פעם. קודם כל, לכל הספרם של מארקס קשה לי להכנס תמיד מההתחלה. אבל מאה שנים נשאר קשה כמו אגוז לכל אורך הקריאה. אני חושבת שזה ספר שצריך לקרוא יותר מפעם אחת כדי ממש להבין אותו. אישית, אני עוד מתאוששת מהפעם הראשונה
זה היה בגלל השמות שחוזרים על עצמם כל הזמן, נכון? זו אחת הבעיות הכי גדולות שלי עם ספרים "רחבי יריעה" - השמות מתבלבלים לי ואני הולך לאיבוד. במיוחד כשאלו שמות שזרים לי. בחטא ועונשו זה היה באמת עונש, להתחיל לגלות מי זה מי. אפילו היתה לי רשימה מהמורה לספרות כדי להקל עליי. אבל לי מאה שנים זרם נורא בקלילות, אולי בגלל הסגנון. בכל מקרה מה שהחלטתי בזמן הקריאה בו הוא שאני מתייחס לכל דמות כגיבורת הספר לזמן המסויים שאני קורא עליה - וככה זה לא ממש שינה מי האבא ומי היה קודם, כולם התערבבו טוב טוב והיה לי אחלא
לא הצלחתי להבין מי זה מי חצי מהספר, ואני לא ממש סובלת מבעיו בהבנת הנקרא (בניגוד לשליש מתהלמידים בארץ כיום. מביש). אבל לא יודעת, גם הספר עצמו היה לי קשה.