עסק פטור

w12345

New member
עסק פטור

אני רוצה לפתוח תיק במס הכנסה של עסק פטור כדי שאוכל להוציא חשבוניות לעסקים שונים ולאנשים שאני עושה בשבילהם עבודות כפרילאנסר. כל עבודה לא עולה יותר מ-2000-3000 שח, ואני לא הולך להרוויח מעבודות אלה בחודש יותר מ-5000-6000 שקל. הבנתי שהכי טוב במצב כזה לפתוח במס הכנסה תיק של עסק פטור. אף פעם לא יצא לי להזדקק לשירותיהם של מס הכנסה - ולכן אני מעוניין לדעת מה בדיוק אני צריך לעשות כדי לפתוח עסק פטור? האם עסק פטור יהיה הכי טוב בשבילי? כמה זמן לוקח לפתוח עסק כזה? כמה זה עולה? כמה החשבוניות עצמן עולות? אילו מסים בדיוק אני משלם? אילו מסים אני משלם אם אני חייל (יש לי אישור עבודה)? ובגדול - איך כל זה עובד? בבקשה תסבירו לי כמו למי שלא מבין כלום במס הכנסה, כי אני לא מבין כלום במס הכנסה. תודה.

עוסק פטור

שלום רב, ראשית עוסק פטור הינו לעיניין מע"מ בלבד. ישנן מספר מגבלות לעוסק פטור והן: מחזור המכירות שלו הינו עד 64,000 ש"ח לשנה מעל סכום זה עליך לפתוח תיק כעוסק מורשה.בסכומים שרשמת אתה גבולי, במידה ועיקר העבודה שלך היא מול עסקים עדיף לך לפתוח תיק כעוסק מורשה (נראה יותר רציני). ישנן מקצועות (בעיקר מקצועות חופשיים)אשר לא יכולים להרשם כעוסק פטור, אלא כעוסק מורשה. ההבדלים בין עוסק מורשה לעוסק פטור: עוסק פטור לא משלם מע,מ על ההכנסות ולא מקזז מע,מ על ההוצאות בניגוד לעוסק מורשה. עליך לפתוח תיק במס הכנסה - מדרגות המס של עצמאי זהות למדרגות המס של שכיר. אין עלות פתיחת תיק במס הכנסה או במע"מ. ממליץ לך להתייעץ עם איש מקצוע רואה חשבון/יועץ מס לפני התהליך. בהצלחה

דוד בכר

New member
תשובה

נתחיל בזה שכעוסק פטור אתה לא יכול להוציא חשבוניות אלא קבלות. בסכומים שציינת אתה על הגבול בין להיות עוסק פטור או מורשה. עד מחזור הכנסות של 64,002 ש"ח בשנה ניתן להיות עוסק פטור. יש לציין שיש סוגי עסקים שללא קשר למחזור ההכנסות שלהם חייבים להיות עוסק מורשה.מה ההבדל בין עוסק מורשה לעוסק פטור? עוסק מורשה מחויב לדווח למע"מ כל חודשיים(או חודש לבעלי מחזור גדול) עליו לגבות מע"מ מהלקוחות ומנגד ביכולתו לקזז מע"מ.(הוא יכול להוציא חשבוניות) ההחלטה על כדאיות תלויה מול אילו לקוחות אתה עובד,סוגי הוצאות וגורמים נוספים. פתיחת התיקים לא עולה כסף,ההליך הוא די פשוט בעיקרון. תצטרך לפתוח תיקים גם במס הכנסה ובביטוח לאומי(לגבי ביטוח לאומי נראה לי שעליך לשלם כחייל רק ביטוח לאומי ללא מס בריאות).שיעורי המס הם בהתאם למדרגות, אתה עדיין לא חייל משוחרר ,לכן עדיין לא זכאי לנקודות זיכוי נוספות כחייל משוחרר. יש עוד הרבה דברים שעליך לברר לכן אני ממליץ לפנות ליעוץ אצל רו"ח/יועץ מס. ____________________________________ [email protected]

למעלה