עסק נמצא בבית

jimyy

New member
עסק נמצא בבית

שלום רב ידוע שכאשר עסק נמצא בבית חלק יחסי של הוצאות מוכר השאלות הן: האם חשמל ארנונה שכירות יוכרו ה 25% מסה"כ ? בהנחה שמדובר בחדר עבודה מתוך 4 חדרים? מה לגבי הוצאות אירוח בחוץ כגון פגישה במסעדה ארוחה עסקית האם יש עדיין הגבלה עך כך ? אם העוסק נפגש הרבה גם בחוץ האם רק הוצאות אשל של 2 שח עדיין רלוונטיות או שניתן מעבר לכך. תודה על עזרתכם

נפתלי ג

New member
לגי'מי

חשמל וארנונה אין בעיה. שכירות יש בעיה מכיון שיש חובה של נכוי במקור. ללא נכוי במקור ההוצאות לא יוכרו. הוצאות ארוח מוכרות רק לגבי ארוח אנשים מחו"ל הקשורים לעסק, בגבולות הסבירות. הסכומים המוכרים להוצאות אש"ל לא עודכנו כבר הרבה זמן והם נמוכים ביותר (ללא קבלות :1 ש"ח בוקר 3 ש"ח צהריים 1 ש"ח ערב) וצריכים לעמוד בתנאים מסויימים. (מרחק וזמן שהיה מחוץ למקום העיסוק הרגיל).

תמירי

New member
חלק יחסי משכ"ד....

אני חושב אחרת! ניתן לדעתי לתבוע את החלק היחסי של שכ"ד אין כאן חובת ניכוי במקור מכיון שלא כל השכירות היא עסק! אכן יש כאן בעיה אם מפרשים את התקנה בדוקנות אבל לכולם ברור כולל למ"ה שה לא ניתן ומבחינת הרשויות זה הזול ביותר

נפתלי ג

New member
תמירי , המחשבות שלך מנוגדות לחוק

ובדרך כלל גם המשכיר כותב בחוזה שזה השכרה למגורים בלבד, כדי שלא יהיה מצב שהשוכר תובע הוצאה שעליה המשכיר לא שילם מס. ראה הוראת סעיף 218. 218. אי ניכוי מס מי שלא ניכה מס שהיה עליו לנכות על-פי סעיפים 161, 164 או 170, וכן מי שקיבל הכנסת עבודה או הכנסה לפי סעיף 2(5) בידעו שלא נוכה ממנה מס לפי אותם סעיפים, דינו - מאסר שנה או קנס כאמור בסעיף 61(א)(2) לחוק העונשין ופי שניים מסך כל הסכומים שלא נוכו, או שני העונשים כאחד. . מרמה וכו' 32א. סייג להתרת ניכויים והקטנת מקדמות בשל דיווח לקוי על אף האמור בכל דין, לא יותרו לנישום ניכוי הוצאות או הקטנת מקדמות לפי סעיף 175(ד) בשל תשלומים שחלה לגביהם חובת ניכוי במקור, אלא אם כן הוגש לפקיד השומה דו"ח שהנישום חייב בהגשתו על פי סעיפים 161, 166 או 171, לפי הענין, שבו צויינו שמו, מענו ומספר תעודת הזהות של האדם אשר לו או בשבילו שולמו התשלומים, ובחבר-בני-אדם - מספר מזהה אחר, והכל בצורה מדוייקת המאפשרת לפקיד השומה לזהות את מקבל התשלום

תמירי

New member
המחשבות והמציאות...

אני אמרתי שאם אתה מפרש את החוק בדוקנות אולי תגיע למסקנה שלך! אבל...רוח התקנה לא בא לטפל במקרה עליו אנחנו דנים! אלא במצב שנעשו קומבינות בין משכירים לשוכרים והמדינה הפסידה. לדעתי כאשר משפחה גרה בבית שכור וחדר אחד משמש לעבודה ניתן לתבוע את החלק היחסי של ההוצאה! ואני יכול להוכיח גם למה המדינה אינה נפגעת אבל זה לפעם אחרת.

למעלה