עסק מסריח.

עסק מסריח.../images/Emo5.gif

זה כ"כ מקומם. הזלזול הזה. הזלזול הזה של אנשים בחוקים. לא שאני מיפות הנפש סטייל ה"אל-תעשנו-זה-מזיק-לאוזון" אבל עבר חוק בעניין בחיי. למה אני צריכה להעיר לאנשים שמעשנים ממש עליי? למה? למה כשאני יוצאת אני חוזרת ספוגה בריח של סיגריות אפילו שאני לא מעשנת? ואפילו אם הריח לא מפריע לי או השד יודע מה, למה אני צריכה להגיע למצב שאני מעירה לאנשים ומקבלת את המבט "יופי-הורסת-מסיבות-שכמותך". למה יש הצדקה שקטה לענין? למה במסעדות\בתי קפה\ כל מקום שמוגדר כציבורי יש קשר שתיקה? למה המלצרים\בעלי הבית לא מעירים? הכל למען הכסף? עד מתי יסריחו בגדינו ואנו נשתוק ונכבס. קלאודיה, ממורמרת מתמיד.

dana2909

New member
אז לא לשתוק

אומרים שקמפיין הביישנים (הפרסומת ההיא עם ההוא שמגיע לגן עדן לפני הזמן כי היה מעשן פסיבי) אכן הוציא הרבה ביישנים מעורם שהתחילו לעשן, אבל מה לעשות שבארץ שלנו דורסים אנשים בשביל לקחת להם את הפלפון והרבה יותר מזה בשביל הערות על עישון. יש אנשים מועטים (שאני מכירה לפחות) שמעשנים ומתייחסים לחוק הזה, וכן.. מסעדות מוכנות לוותר על לקוחות שאינם מעשנים כי הם לא רוצים להתווכח עם הלקוחות שכן. אז מה עושים? מעירים ומעירים עוד קצת.. דרך אגב, קראתי לא מזמן כתבה, שהמעשנים הפכו להיות מוקצים בארה"ב, אז אני לא חושבת שזה יגיע למצב כזה פה, אבל אפשר קרוב ...

צימעס

New member
לפני שיוצאים מהבית

מתקשרים למספר מסעדות/בתי קפה, ושואלים אם יש להם מקום ללא עישון (ממש - כזה שעשן לא יכול להגיע אליו בכלל, לא הפינה הרחוקה של האולם הכללי). אם לא - לא באים. ככה, אם יעשו את זה הרבה, בעל הבית אולי יתחיל לחשוב. יעזור, לדעתכם?

tali_le

New member
אני מכירה מישהו

שכתחביב - היה הופך את כל העולם כל פעם שמישהו היה מעשן בטווח כלשהו ממנו הוא אסמטי עם בעיות נשימה אז טאו שהוא באמת היה מתחיל להיחנק, מקיא וכו' (לא בתור הצגה) או שהוא היה מקים את הנהלת כל המקום, הורס את הערב לכל הבאים למסעדה (למשל) וגורם לבעלים להצטער על העניין אז מצד אחד - זה עבד בחלק מהמקומות והרתיע אנשים מסוימים ומצד שני - מעטים האנשים שמוכנים להגיע אתו למקום ומעטים האנשים שמחבבים אותו טלי נ.ב. אפשר ללכת על הצד הנחמד - ולבקש מאנשים לא לעשן....

למעלה