עסק חדש

rondadon

New member
עסק חדש

שלום רב לכולם,

לאחרונה פתחתי עוסק פטור לצורך עבודה במקביל ללימודי התואר בעיקר (הנדסת מערכות מידע), כאשר כמובן שאם אכן העסק יפיק רווחים וינסק מעלה אמשיך איתו גם לאחר מכן.
מדובר בעסק של עבודות גרפיקה, פיתוח אתרי אינטרנט ותיכנות תוכנות לפי בקשת לקוח.

רציתי לברר מס' דברים עם בעלי ניסיון :)

1) האם טופס הצעת מחיר הוא טופס שדורש אישור כלשהו וחייב להיות ממוספר, או שאני יכול להוציא לכל לקוח פשוט מסמך שאנסח בוורד? כוונתי האם חובה להשתמש בתוכנה מסויימת או לרכוש פנקס "הצעת מחיר" שבו לכל הצעה יש מספר.

2) הבנתי כי קבלה חייבת לצאת מתוכנה שמאושרת ע"י רשות המיסים או ע"י רכישת פנקס קבלות? כלומר, אני לא יכול לתכנת לעצמי תוכנה שתפיק קבלות - האם יש אמת בדבר?

3) חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי ברשת מקום שמבהיר מהם ההוצאות שאני יכול לקזז מההכנסות שלי לדו"ח סוף השנה. בגדול, ההוצאות שלי יהיו על פלאפון שמשמש גם לשימוש פרטי וגם לעסק, מחסניות דיו למדפסת רכישת מחשב נייד חדש כנראה בהמשך הדרך ורכישת תוכנות בהתאם לצורך. האם ניתן להצהיר על דברים אלו כהוצאה? ברור לי שאפשר לגשת לרואה חשבון בסוף שנה, לשלם ושהוא יבצע את הדיווח - אבל אני מנסה להמנע מהוצאות כאלה כרגע, במיוחד שההכנסות עד לסוף השנה לא צפויות להיות בשמיים, ואני מנסה לחסוך כל שקל. לבצע מאזן ודוחות כספיים אני יודע.

4) כעוסק פטור, שהעסק רשום כשמי המלא פשוט, האם מותר לי לעצב לעצמי לוגו ולהגדיר לעצמי "שם עסק" (התיכנון הוא פשוט RON)?

5) שמתי לב בטופס ממע"מ שמספר העוסק הוא פשוט ת.ז שלי, או שלא הבנתי נכון? לא ראיתי לא בטופס שקיבלתי ממע"מ ולא בטופס שקיבלתי ממס הכנסה או ביטוח לאומי ציון של מספר עוסק אחר.

בטוח יצצו עוד שאלות בהמשך,
אבל כל דבר בזמנו :)

תודה ושבוע נפלא!

תשובות

1. טופס הצעת מחיר (שאתה מוציא בטרם השירות או המכירה) אינו מעוגן בהוראות ניהול ספרים של רשויות המס. תוכל להוציא כל פורמט שתרצה.
לעומת זאת, אם סיימת לבצע את השירות, אתה נדרש להוציא ללקוח (כעוסק פטור או מורשה) עפ"י חוק מע"מ, חשבונית עסקה (שים לב: אני לא מתכוון לחשבונית מס), שמציינת את דרישת התשלום לאחר השירות.
מעבר לכך, כעוסק פטור, נדרש להוציא קבלה ביום התש' ע"י הלקוח.

2. להפקת קבלות, רצוי שתיגש להפיק אותן בבית דפוס כראוי ולא לבד. כדאי להיעזר עם בעל מקצוע לבדיקת פורמט הקבלה לפני שבית הדפוס "לוחץ על כפתור ההדפסה".

3. אם אינך בקיא במילוי דוח רווח והפסד וטופס הגשת דוח שנתי, היעזר בבעל מקצוע. הדרך הזולה היא היקרה ביותר.
בגדול, הוצאות סלולארי מוכרות עד גבול מסויים (ולא מלא), דיו - כן, מחשב ותוכנות - על פני השנים, לפי הוצאות פחת (ואם רכשת אותם לפני הקמת העסק - לא תמיד מוכר. תלוי...). חסרים בתשובתי נתונים מספריים שאי אפשר להסביר על רגל אחת. היעזר בבעל מקצוע.

4. כן. אפשר ליצור לעצמך שם עסק ולוגו. אם אתה מנהל את העסק מחשבון הבנק הפרטי שלך, התאם את שמו ע"י הוספת שם העסק, או נהל חשבון נפרד - מה שנוח.

5. כעוסק עצמאי, ח.פ. = ת.ז. (זה המקרה שלך).
בחברה בע"מ - ח.פ. הינו מס' ח.פ. חדש.

rondadon

New member
קודם כל תודה רבה :)

הבהרת לי מס' דברים ועזרת לי מאד.

ועכשיו מהתשובות נובעות 3 שאלות נוספות:

1) לגבי ההוצאות, על מנת להצהיר עליהן כהוצאות - האם עלי לבקש "חשבונית מס" מבית העסק שרכשתי ממנו או שמספיקה הקבלה? קצת מתבלבל עם העובדה שאני לא יכול להוציא חשבונית מס.

2) אם שם העסק הוא פשוט שמי הפרטי, רק באנגלית - האם עדין עלי לשנות את שם החשבון? לפי מיטב זכרוני שמילאתי פרטים היי שם בעבר שפתחתי את החשבון - נדרשתי לרשום גם את שמי באנגלית.

3) אם הבנתי נכון - גם בהנחה ואני מקבל את הכסף ברגע שבו סיימתי את העבודה, אני צריך לרשום גם חשבונית עסקה וגם קבלה?

בבקשה

בהמשך לשאלותיך:

1. כל ספק או נותן שירות צריך להנפיק לך אסמכתא לפי הוראות ניהול הספרים החלים עליו.
למשל, עוסק מורשה צריך לתת לך חשבונית מס.
עוסק פטור צריך לתת לך קבלה.

2. לגבי שם החשבון (באנגלית או בעברית) - כדאי שתבדוק עם הבנקאי שלך.
הסיבה שבגללה ציינתי את חשיבות התאמת שם העסק לשם החשבון היא בשל העובדה שאם אתה מקבל מלקוח שיק "למוטב בלבד" ע"ש בית העסק (בעוד ששם בית העסק אינו תואם את שם החשבון), תיתקל בבעיה מצד הפקיד להפקיד את הצ'ק לחשבונך.

3. חשבונית עסקה תינתן עם סיום העבודה.
קבלה תינתן ביום ששילמו לך כסף.
זה לא תמיד יוצא אותו יום. לרוב יש הפרשי עיתוי.

rondadon

New member
רב תודות!

המשך

1. רצוי ועדיף חשבונית מס גם בכדי שלא תיווצר כפילות ברישום. 2. אם ישלמו לך בצ׳ק אז עדיף שהשם יהיה מתאים גם בבנק.3. כשמקבליםכתקבול אז קבלה.

למעלה