עסקת נשק עם הודו

17205

New member
מכ"מ PHASE ARRAY

כיום כמעט לכל מטוס יש אנטנת מכ"מ phase array, גם למערכות קרקעיות כדוגמאת הפטריוט. הטריקים זה לא רק האנטנה אלא מה שעומד מאחורי האנטנה מה שקולט מה שהמכ"מ משדר ומה שקולט מה שאחרים משדרים

stardustit

New member
ומה החסרון של הפאלקון?

רק אם זה לא אינפורמציה מסווגת... ומה זה phase array? אותו כנ"ל...

zoti

New member
החסרון של הפאלקון

תני קצת הזדמנות למישהו לענות. אם לא יגלו עד סוף היום שעון מערב אני מבטיח לכתוב את התשובה. אני גם יסביר באותה הזדמנות מה זה PA (ולא PH כמו שכתבתי)

17205

New member
חסרון בהשוואה למה? ואנטנות בקצרה

קודם הוא יקר, והוא גם מותקן על מטוס גדול שמסרבל את הפעולה, היה יותר אטרקטיבי משהו שפועל על מטוס ללא טייס שיכול לטייל שבוע באויר לגבי השאלה השניה, phase array, פעם היו לוקחים אנטנה גדולה ומסובבים אותה לכיוונים שונים, phase array זה מערך אנטנות, שבעזרת משחק באות שמגיע לכל אחת מהאנטנות ניתן לגרום לקרינה ל"פזול" לצדדים באופן מבוקר, באופן זה אפשר לקבוע את כיוון הסתכלות האנטנה ללא צורך ברכיבים מכניים.

zoti

New member
מטוס ללא טייס זה לא אופציה מעשית

מטוסים כאלה הם קטנים מדי בגודל מכדי שיוכלו להכיל מערכת מכ"ם מוטסת. אפשר כמובן לקחת 767 ולעשות אותו מונחה רדיו אבל מי יקח אחריות אם מערכת כזאת, שעלותה הכוללת תהיה כמה עשרות מיליוני דולצ'ים טובים, תתרסק. חוץ מזה תצטרך לשדר את כל הנתונים שנקלטים ע"י המכ"ם חזרה למרכז שליטה קרקעי. זה מסבך את העינינים ופותח פתח לשיבושים אלקטרוניים. יקר זה עניין יחסי. גם אנטנה מסתובבת זה יקר אבל היתרונות של הPA לעומת אנטנה מסתובבת גדולים מהחסרונות שלו. והכוונה בחסרון, אם זה לא הובן עד עכשיו, היא שיש למכם PHASE ARRAY חסרון רציני לעומת מכ"ם עם אנטנה מסתובבת. השאלה היא מה הוא ?

17205

New member
חסרון תיאורטי - אבל לשאלתך

לפחות בקונפיגורציה של הפאלקון יש שטח מת די גדול באזור האף והזנב, אנטנה מכנית מסוגלת לסרוק 360 מעלות אבל מערך אנטנות מוגבל תיאורטית ל 180 מעלות ומעשית לפחות מזה,

zoti

New member
בינגו. קבל ../images/Emo24.gif

אם אני לא טועה שטח הסריקה של הפטריוט הוא 120 מעלות. היתרון הגדול של מכ"ם PA הוא היכולת לטפל במספר גדול בהרבה של מטרות בו זמנית והעובדה שאין לו זמן עיוורן כי האנטנה שלו מסתכלת לאותו כיוון כל הזמן.

zoti

New member
למה באף ?

לפי מה שראיתי המכם שלו מותקן באף. או שאני צריך לקרוא את הלינק יותר לעומק.

zoti

New member
הפטריוט היא כמובן התשובה לשאלת

הבונוס. מי שיענה על השאלה השניה יקבל
מה החיסרון הגדול של מכ"ם מסוג PHASE ARRAY לעומת מכ"ם כמו זה של ההוקאיי ?

zoti

New member
מה שעומד מאחורה זה אלקטרוניקה

למיטב הכרותי ה"שיטחית" מכ"ם במטוסים חדישים הוא גם PA וגם מכני. פייז אררי לעומת מכ"ם מיכני זו אכן קפיצה גדולה אבל מאחורי זה יש טכנולוגית מכ"ם רגילה ולא משהו מיוחד. בכל מקרה אני לא חושב שיש במערכת הישראלית טריקים מיוחדים. פשוט ישראל מוכנה למכור מערכות כאלו (אני מניח שהאמריקאים, לא) והתעשיה האוירית הצליחה לדחוף את על המערכת לפלטפורמה שניתנת להעלאה על מטוס מטען בשינויי מבנה קלים. למיטב ידיעתי מכ"ם אינו קולט דברים שמערכות אחרות משדרות. לשם כך יש מערכות מיוחדות במטוסים שכל תפקידם הוא לפענח את הזירה האלקטרונית ולזהות איומים.

17205

New member
האם יש כאן ויכוח?

בזירה האלקטרונית של היום מכ"מ רגיל לא יחזיק מעמד יותר משתי דקות לפני שיחסמו אותו, או שיותר מדויק כל מיני טרולים למינהם יכניסו לו מאות מטרות דימיוניות. ראשית לא התכונתי לכתוב שהמכ"מ קולט מה שאחרים משדרים, אלא שהאנטנות קולטות מה שאחרים משדרים. לא צריך לדעת הרבה בכדי להבין שלא מעלים מטוס כזה ענק רק לצורך בקרה אווירית.

zoti

New member
אני מניח שכשאתה אומר מכ"ם רגיל

אתה מתכוון למכ"ם מיושן. כי סוג האנטנה משפיע פחות על איכות החסימה של האויב מאשר אמצעי הנגד ל"א שמותקנים במערכת. חוץ מזה הרבה יותר פופולרי היום זה לשלוח טיל שפשוט מחפש את המכ"ם המשדר ונכנס באימ-אמא שלו במקום להשקיע זמן בחסימת או הרווית המכ"ם במטרות שווא. יש בעיה עם להעלות מטוס שמשלב מערכת בקרה אוירית יחד עם מערכות ל"א והיא בעיית החסימה העצמית. אם אתה מבין אז אתה גם יודע שבטווחים קצרים (לצורך זה נקח אורך של מטוס) זה לא כל כך משנה איזה תדר תשדר כי העוצמה של מערכות ל"א היא כל כך חזקה שאפילו הטלפון הסלולרי של הטייס נחסם
ולא רק מערכת הבקרה המוטסת.

17205

New member
צדקתי בתשובה שלי קודם?

הרשתי לעצמי לעיין ב CV שלך, יכול להיות שנפגשו דרכינו לפני עשור שנים

17205

New member
שיחת גברים

פשוט לפי ה- CV של זותי שמופיע באתר שלו, חשבתי שיצא לנו לאכול מאותו מסטינג, או נכון למצב של חיל אוויר באותם ימים, לחכות ביחד לסטייק

למעלה