עסקית שבת מומלצת?

toolsk

New member
עסקית שבת מומלצת?

היי חברים :)
זו פעם ראשונה בה אני כותבת בפורום (אם כי קראתי לא מעט) ורציתי להתייעץ איתכם.
חבר שלי טס בשבת וחשבתי על איזה עסקית במסעדה טובה בת"א לפני שנסע לשדה התעופה (אפשר גם מחוץ לת"א).
האמת היא שהיה ברור לי שנלך לטוטו אבל קראתי לא מעט ביקורות על העסקית שלהם, ועל כך שאין בה מספיק אופציות (הבנתי שיש איזשהי חלופה של שפים שם עכשיו אבל לא נסגרתי על מה הולך שם בדיוק).
בכל מקרה אני ממש פתוחה להצעות. הרעיון הוא עסקית במחיר שפוי (נניח מול הים קצת יקר לנו, במיוחד שאינני מעריצה של פירות ים).

תודה רבה רבה :)

toolsk

New member
ההתלבטות כרגע

בין טוטו, רפאל או התרנגול הכחול (לא בעסקית)

החתולית

New member
מציעה שתתחילי בלעבור על תפריטים

ולקרוא דיווחים עליהן.

למיטב זכרוני לא היו כאן הרבה דיווחים טובים על התרנגול הכחול. טוטו ורפאל, שתיהן לא כוס התה הפרטית שלי, אבל היו עליהן דיווחים טובים.

נדמה לי שגם בטאיזו יש עסקית בסופי שבוע, כדאי לבדוק.

toolsk

New member
תודה חתולית :)

חבר שלי פחות בקטע של טאיזו, והבנתי מחברים שטוטו החליפה מנהלים עכשיו אז אולי התזמון פחות טוב...
מה את אוהבת?

תודה!

yogi3127

New member
בטוטו יש עכשיו חילופי שפים

מושיק רוט נכנס אתמול לתפקיד. עד שיבנה תפריט חדש תוכלו כנראה להיות מהתפריט הישן. אולי כדאי לנסות לפני שמתחלף...
לא הייתי ברפאל בעסקית סופש אבל ביומיום היא טובה מאוד ושמעתי מספיק ביקורות טובות על עסקית הסופשבוע.

שקדייה

New member
איך זה יעבוד בכלל עם מושיק רוט?

הבן אדם לא גר בארץ....
מה, הוא יהיה שף בשלט רחוק?

שקדייה

New member
נשמע כמו מתכון לדפוק את שתי המסעדות...

גם את ההולנדית שלו, וגם את טוטו....

מעניין כמה זמן יחזיק מעמד, לאדם בגודל שלו, טיסות זו חוויה לא קלה....

bruno01

New member
באמת נחוץ לדבר על הגודל שלו?

(אני לא מצפה לתגובה, אלא לעצור את הדיון המביך הזה לפני שהוא מתחיל).

מושיק רוט הוא ממש לא השף הראשון בעולם שפותח מסעדה שניה, ואפילו לא השף הראשון בעולם שפותח מסעדה שניה במדינה אחרת מזו של הראשונה.

שקדייה

New member
זה לא ממקום שמבקר אותו

זה ממקום שמבקר את קופסאות הסרדינים המעופפות אליהן צריך להידחס בקושי רב כשרוצים לעבור בין מדינות....

וזה באמת עובד הקטע הזה של שף בשלט רחוק?
הרעיון במסעדת שף הוא לא שיש שם שף שעומד ומפקח שהכל יוצא כמו שצריך וכמו שהתכוון המשורר?

יכול להיות שזה קונספט מקובל בעולם, לי זה פשוט נראה תמוהה... כלומר, זה נראה לי כמו משהו שהופך מסעדה עם אופי ונופך לעוד מוצר תעשייתי מהסוג שדווקא פה בפורום מעדיפים לקטול.

trilliane

Well-known member
מנהל
גם לי נראה תמוה שהוא פתאום שף בישראל...

בפרט אם הוא עדיין במסעדה שלו בהולנד, זה עלול להיות "תפסת מרובה לא תפסת".

החתולית

New member
מיטב השפים בעולם מתנהלים כך

וגם בארץ יש כמה וכמה שפים שמתנהלים כך.

שף על קובע מה יהיה תפריט העוגן במסעדה, מדריך את הצוות, ממנה שף לכל מסעדה שלו, ומפקח עליו.

בעולם ג'יימי אוליבר, גורדון רמזי, ג'ואל רובושון ועוד רבים וטובים עושים זאת. בארץ מאיר אדוני, עומר מילר, אסף גרניט ועוד.

mereng

New member
אז לרוץ לאכול ניוקי ערמונים בטוטו לפני שיגמר?

hahaggy

New member
אמרת שאפשר גם מחוץ לת''א?

יש בפרדסיה מסעדה טובה ,ביסטרו ברוש, פתוחה בשבת ומגישה גם לא כשר אם את אוהבת.. יש להם הכל. גם חלבי וגם בשרי, הם משדרים גם את המונדיאל אם חבר שלך אוהב כדורגל ככה שלא צריכה להיות בעיה :) ועוד טיפ, קחו לגימה מהבירה תוצרת בית שלהם.

למעלה