עסקית צהריים באדורה

Mastul4u

New member
כמוך כמוני

גם לפני כמה שנים והיה נחמד

לא ברור לי למה לא המשכתי, אולי שפע המקומות החדשים והמפתים

לא שוכח לביטון את הערק רוזטה ונענע שלו , ( אגב , רוזטה המשובחת ביותר, אצל ונציה בנתניה..)

salo22

New member
סופ"ש

סיבוב נחמד בשישי בשוק הכרמל עם התמקדות בדווקא גורמה ומוסי. אז בשישי הכנו קודם כל טאריאקי סיטרוסי ביתי ובלסמי מצומצם מיץ פירות יער וסוכר והשתמשנו בהם בארוחות הסופ"ש לשדרג כמה מנות.
ארוחת שישי הייתה סושי וסשימי מסלמון שנקנה ממוסי, לצערי אחרי עמידה ממושכת בתור ועם הלחץ שהיה שם, לא הסתכלתי על פילה הסלמון וקיבלתי חתיכה אימתנית מידי ושומנית מידי, שלא כל כך מתאימה לסושי. אבל מילא, שינינו קצת התוכניות באמצע והסתדרנו, החלקים המעט פחות שומניים הלכו לסושי והשאר נחתך לקוביות גדולות שניצלו היטב ואז ציפיתי אותן ברוטב הטאריאקי וקצת לגריל ויצא מין חתיכות "ברביקיו" סלמון מאוד מוצלחות ועסיסיות מבפנים.
לקחתי גם קילו שרימפס קריסטל טריים הקטנים ביותר שהיו ב 100 ש"ח, מעט יקר אבל בהחלט לא נורא, ניקיתי אותם ואחד הדברים הטעימים שיש זה להוציא את המיץ מהראשים לרוטב, מאוד אוהב את המרירות הימית הזו, יחד עם יין לבן, עריסה, המון פפריקה וקצת רסק לימון כבוש ביתי, השרימפס פנימה והמנה הוגשה כסוג של מחווה להסדנא בתוך פיתות כיס קטנות
היה טעים ביותר.. לקינוח הכנתי זריז פונדו שוקולד שהיה עירוב של ולרונה מנז'רי, קצת סוכר, מעט שמנת 15% וכמות זהה של מיץ תפוזים פלוס מעט ליקר קומקווט, יצא חמצמץ מכל הכיוונים, טעים ביותר ובמרקם נהדר, טבילה נעימה של תותים, בננות בישקוטים וכולי..
בשבת התפרענו על גבינות מדווקא - גרוייר מגלגל עצום מימדים ב 8 ש"ח ל 100 גרם, גבינה סבירה ובמיוחד תהיה שמישה לגירוד בהמשך, טום חלב עיזים שלא זכורה לי בדיוק מהיכן ולדעתי גם המוכר די בירבר בהקשר שלה אולי דברים לא מדוייקים מידי, אבל בהחלט טעימה, 15 ש"ח ל 100 גרם.. הבוראטה ליוותה סלט עגבניות שרי צבעוני ששחה ברוטב הבלסמי המצומצם, בהחלט מיוחד, רק חבל שהבוראטה קצת איכזבה. ה"לחם" היה פיצות על טורטיות..
לקינוח הכנו עוגת יוגורט תפוז לימון שוקולד על בסיס המתכון מעוגיונט (תודה נטלי
), השינויים קצת גרמו כנראה למרקם להיות דחוס יותר מהרצוי אבל בהחלט לי זו הייתה עוגה "יבשה" מושלמת.. העוגה הוגשה עם מעט זיגוג מהבלסמי, תותים בשמנת ליד וכדור גלידת פיסטוק, לא היו תלונות

סוף שבוע קריר שכרגיל רץ מהר מידי, התחלה די קשה ועייפה פה בצפון כרגע עם מזג האוויר (לפחות סוף סוף גשם..)

salo22

New member
וואו יפה לי !

אפילו לשרשר היטב אני לא מצליח הבוקר..

salo22

New member
לא, הם רק היו מעט לא טריים

לא אמורים אגב להתפורר כי הם די קשים ויבשים, לא ? בטבילה מהירה לא רואה דרך שזה יקרה.. אם היה לנו את העוגה מוכנה כבר בשישי - זו אופציה נהדרת בקוביות לפונדו..

נשמע כמו אחלה של דבר

אני הצלחתי לדלג על הבאלאגן של הבוקר והגעתי כמעט בלי תור מוקדם יחסית למוסי.

salo22

New member
בגלל שהסתובבתי יחסית הרבה

עברתי קודם כל מוקדם להעיף מבט והיה ריק, אבל לא רציתי להסתובב עם דברים לא קפואים סתם, אז השארתי אותו לסוף, מה שבהחלט "גבה" מחיר די מעצבן של 15דקות המתנה לא ממש נעימה עם אנשים לחוצים בתור. דווקא מוסי מצא מאוד חן בעיני עם הגישה הישירה וכאילו חסרת סבלנות כזו, כשאחד העובדים שלו מין גער בו כזה על שהוא לא ממהר לתקשר עם האנשים בתור, מוסי אמר לא ככה טוב שכולם ישמעו שאם שניהם עומדים ועובדים מוקדם מהבוקר אז אנשים יכולים לעמוד כמה דקות בתור גם הם &quot
המקום בהחלט נחמד ביותר מבחינת הסחורה, אולי מעט פחות "מיוחד" מהדגייה שלי בטיב טעם בנתניה, המחירים בהחלט לא נמוכים אבל זה הסטנדרט.. קצת הפריע לי שהסרטנים היו 65 ש"ח לקילו, זה בהחלט המחיר הגבוה ביותר שפגשתי אותם עד היום, קצת לא ברור אבל לא חקרתי לעומק.. הפלמידות הלבנות היו לא גדולות במיוחד ובמחיר של 70 ש"ח לקילו, לא לקחתי אבל אולי בפעם הבאה זה יהיה הכיוון.. לא שאלתי למחיר מוסר הים שהוא סוג של אייטם השוואתי בשבילי בגלל הזמינות היחסית שלו..

אני מאוד מחבבת את מוסי

ואם יש דברים שאתה רוצה ולא סגור, שווה לבקש, לפעמים יש לו דברים מאחורה.

ואגב, אני מתחילה ממוסי, השבוע קניתי מולים וקיבלתי אותם בשקית מפוצצת קרח, ככה לא הייתה שום בעיה.

אפשר גם לבקש להשאיר במקרר

לא תמיד הוא יסכים אבל בכל מקרה שווה לשאול.
לגבי מחיר הסרטנים- בגלל שמדובר בסחורת דייג אז זו לרוב שאלת היצע.
70 ש"ח לפלמידות לבנות זה אחלה מחיר בעונה הזו לדגים של יותר מחצי ק"ג.

salo22

New member
תמיד אופציה לשאול

השילוב של פעם ראשונה פלוס השאננות מזה שהיה נראה ריק מוקדם יותר..

salo22

New member
אגב

היה אצל מוסי נתח טונה עצום, אחד היפים שזכיתי לראות בארץ. מישהו שעמד לפני קנה כחצי ממנו, אם אתה פה השמע קול
שוב, התביישתי להתחיל לשאול אותו על מחירים, בפעם אחרת כשיהיה פחות עמוס.

salo22

New member
הפלמידות היו מאוד צרות

ביחס למה שיצא לי לקנות מטיב טעם. אולי יש לזה קשר למחיר הבאמת נמוך.
הסרטנים לדעתי די בשיא העונה לא ? או שאני מתבלבל, יש תקופה קצרה שאפשר למצוא אותם בזיל הזול, גם שם היה נראה שיש כמות גדולה של סרטנים למכירה ולכן קצת הופתעתי מהמחיר הגבוה.

בצרפתי היו פלמידות יפהפיות. לא בדקתי מחיר

כי כאמור, הייתי מוגבלת בכמויות שיכולתי לרכוש. האמת, אני בדרך כלל לא בודקת מחירים. כשאני רואה משהן טוב ויפה, אני לוקחת. 10 ש"ח לכאן או לכאן במחיר לק"ג, מתקזזים בקלות כשמוציאים אותם על חומרי גלם מיוחדים שמבשלים בבית ולא במסעדות מופרכות.

למעלה