עסקה באי ביי

גולשת100

New member
עסקה באי ביי

שלום, רכשתי מוצר דרך איביי שהובטח לי שיגיע בסוף פברואר. בינתיים הוא לא הגיע ואם לא יגיע תוך שבועיים אני לא אצטרך אותו בכלל. שילמתי דרך פיי-פאל. האם אני יכולה לבטל את העסקה מכיוון שהמוצר לא הגיע בזמן? ( מדובר בשמלת כלה, כך שאם היא תגיע אחרי חתונתי לא יהיה לי מה לעשות איתה).

panayotiss

New member
קודם כל מזל טוב

תסתכלי בתנאי ההחזרה במודעת הקניה. לכל מודעת מכירה יש תנאי החזרה. אם הוא מאפשר אז אשריך אבל תחויבי בדמי משלוח שלא יהיו זולים בכלל לנפח ומשקל של פריט זה. את לא יכולה לבטל ככה סתם, את יכולה לפתוח דיספיוט על מוצר שלא הגיע. ייתכן שזה גם יתקע ויתעכבע ומתעקב במכס, זה לא מוצר של 50$ ומטה.

ofirm30

New member
תבקשי מהסוחר פרטים

תבקשי שהסוחר ישלח לך את פרטי המשלוח - סוג משלוח וטרקינג נמבר. שמלת כלה לרוב שוקלת לא מעט ולכן הם בטח שלחו לך בדואר מהיר. מה שאומר שצריך להיות מעקב ברור על המוצר. רק תבררי איזו חברה הם שלחו ומה הטרקינג נמבר. אופיר [email protected]

גולשת100

New member
הבעיה שהם עדיין לא שלחו

שלחתי אי מייל למוכר והוא עדיין לא החזיר לי תשובה. לפי השתיקה שלו אני מבינה שהשמלה עדיין לא מוכנה והוא עדיין לא שלח אותה. זאת הסיבה שאני מודאגת:).

גולשת100

New member
יש עדכון קטן

ממש לפני כמה דקות, קיבלתי תשובה שהשמלה תישלח מחר דרך TNT האם זה אומר שאני אמורה לאסוף את זה מהדואר? האם בכל מקרה זה מתעכב במכס או שיש מקרים שזה משתחרר מהר? אם זה מתעכב, יש לי משהו לעשות בעניין? נניח לנסוע לנתב"ג, לשחרר את זה וכך לחסוך זמן? דרך אגב, השמלה לא כזאת כבדה כמו שאתם חושבים, היא אמורה לשקול עד קילו.

panayotiss

New member
TNT זה יופי ומהר

זה שירות door to door ומהיר מאוד. תוך 4-5 ימים זה יגיע לדלת ביתך ע"י דואר שליחים, תצטרכי לשלם שחרור של השמלה מהמכס לשליח.

ozitex

New member
ואני טענתי שסוף פברואר זה בעוד 3 ימים...../images/Emo13.gif

גולשת100

New member
לא הבנתי

גם אם המוצר עדיין לא נשלח אליי והוא לא נשלח ככל הידוע לי אז למה אני צריכה לשלם על המשלוח?

panayotiss

New member
הוא התחייב למכור לך ואת התחייבת לקנות ממנו

יש ביניכם חוזה, כרגע אסור לו למכור את השמלה למישהי אחרת כי שילמת לו. זה שהוא לא עונה לך לא אומר שהוא לא שלח לך, יש קונים יותר תקשורתיים ושי כאלה שפחות. בענין כמה זמן לוקח לו לשלוח יש פה בעיה של מוכר איטי ולקוחה עם מעט זמן ובטח התארגנות שגויה עם הזמנים. את צריכה לשלם על המשלוח כי זה מה שהוגדר במודעה ואת הסכמת לכך בהקלקתך על buy it now .

ozitex

New member
כשאת פותחית דיספיוט

על מוצר שלא הגיע, את מבקשת החזר על כ-ל הסכום ששילמת, כולל משלוח. אם תפתחי דיספיוט, תעלי למצב של קליים והמוכר לא יוכיח משלוח את תקבלי את כל הסכום ששילמת בחזרה מפייפל. שימי לב שיש לך עד 45 יום ממועד התשלום לפתוח דיספיוט.

גולשת100

New member
תודה רבה על התשובות המהירות והעזרא.

כנראה, שאני לא אבטל את ההזמנה. אם השמלה תגיע אחרי החתונה אני כבר אחליט מה לעשות איתה. או אשאיר אותה כתזכורת, או אמכור, או אתרום.

גולשת100

New member
אתמול קיבלתי את השמלה!!!

ממש תודה על העזרא שלכם. כבר לא האמנתי שהשמלה תגיע לפני החתונה ולא ידעתי מה לעשות.

למעלה