"עסקאות חבילה"

מלאווח

New member
"עסקאות חבילה"

בשרשור על ה"פאלון" עולה עניין מהותי ככה מבלי שהקדשנו לו תשומת לב... האם כשאני מאמץ שיטה או דרך , זו עסקת חבילה כך שאני חייב לקחת את כל כולה ? לדוגמא, פאלון או יוגה. האם יש טעם לתרגל יוגה או פאלון רק לשם תרגול גופני גרידא, או שמא חייב אני לקחת את הכל כעסקת חבילה יחד עם התפילות, המנטרות, הכוונות, התורות וההוראות של הדת\הכת שקשורה לאותו התרגול ? והשאלה נכונה לגבי תרגול פאלון, קאיזן, יוגה, מ"ט וכו... מלאווח....

אינקה

New member
../images/Emo20.gifזה לא משנה מה אתה חושב שאתה לוקח

משנה מה אתה מקבל באמת. אתה לא יכול להפריד בין כלי מסויים לשורש הרוחני שלו. אתה לא יכול לעשות וודו כדי להתפלל למשל. מותר לעשות זאת כדי להרפא וגם אז כשאין ברירה ובאיסורים חמורים. מצד שני אם הבנת את פעולתו של כלי מסויים ואתה יכול להגיע אליו ו"לאמץ" אותו באופן טהור מתוך עצמך - זה משהו אחר. יש גם הבדל בין יוגה לפאלון. היוגה היא פיסית, הפאלון אנרגטי/רוחני. בתחום הפיסי יש לנו הרבה יותר כלים להבין מה פוגע בנו, אבל בתחום הרוחני אנו חשופים הרבה יותר לכוונה העומדת מאחורי הפעולה.

dharmax

New member
הערה קטנה ועוד משהו

1. לומר שהיוגה היא פיסית, זו שגיאה. ביוגה סוטרה - הכתב שמגדיר את היוגה - ישנם רק ארבעה משפטים המתייחסים ליוגה הפיסית. 2. "להפריד בין כלי מסויים לשורש הרוחני שלו" - לי, אישית, זה נשמע מאוד מיסטי. מה שאני כן יכול להסכים עימו, זה שרצוי להתחבר/לבחור/להעדיף דברים שהם "טובים בהתחלה, טובים באמצע וטובים בסוף". ברכות אום

מלאווח

New member
ואולי....

יוגה היא קבוצה של טכניקות שתרגולן יכול ליצור את התנאים המתאימים להתרחשות של מה שמעבר. יוגה היא הכנה בכל הרמות – המנטלית, הרגשית, סנטימנטלית, אינטלקטואלית, מינית, אנרגטית... לכן אפשר לראות שקיים גיוון עצום של שיטות שונות בהתאם לאספקט מסויים של האדם שעליו היא עובדת. קרמה יוגה, או היוגה של הפעולה; בהקטי יוגה, שהיא השביל של הדבקות; ראגה יוגה, שבה נלמדת ההכרה ופעילותה; גניאנה יוגה או וֵדָאנְטָה, המכוונת להתבוננות פנימית ולחקירה עצמית; טנטרה יוגה, שמכוונת לאספקט המיני; היוגה ביחד עם המנטרות, עם הפולחנים, עם הסיפורים ועם הספרים שלה, עם התרבות ההינדית, היא חלק מדת אחרת הנקראת הינדואיזם. אך לתרגל תנוחות גופניות והתעמלות, טכניקות של נשימה, ללא המרכיבים של הדת ההינדית, לצורך גמישות, ותחושה טובה - למה לא ?! להדליק נרות שבת זה חלק בלתי נפרד מהדרך של התורה. גם הדלקת נרות חנוכה הנה חלק בלתי נפרד מהמצוות. אך להדליק נרות, כך סתם, כי נפל החשמל בבית למשל - זה לא יהדות, וזו אינה דת. האור נכבה, צריך פנס. ואם אין פנס אפשר להדליק נר. מלאווח

mahashunya

New member
היוגה, הכלי והשורש...

1. היוגה לא רק פיסית אלא כולית! ובה יסודות עמוקים פסיכולוגיים, פילוסופיים, כללים דהרמיים של התנהגות מוסרית, יסודות "איזוטריים" ועוד... 2. אני מבין את עניין "הכלי והשורש הרוחני שלו" כאיזשהו עיקרון לפיו לא ניתן להפריד בין ה"שיטה הרוחנית האותנטית" למסירה שלה. אני מאמין בחשיבות "המסירה החיה" של שיטה מסויימת, הקשורה במסורת שהולכת אחורה בזמן. הלימודים אשר נמסרו למורה "חיים בתוכו" והוא בתורו מעביר ידע זה לתלמידיו כאשר בעצם מסירת הידע הוא גם "זורע" סמסקארות של ידע בתודעתו אשר ה"נביטה" יעמדו לתלמיד בהתפתחותו הרוחנית. כך אני מבין זאת. ניתן לראות חשיבות עניין זה ביוגה ובבודהיזם הטנטרי, הוואז´ריאנה. וכבר הזכירו באחד השירשורים הקודמים את הצורך בקשר עם מורה. 3. בהצלחה ב"סדר החדש" של ניהול הפורום. אחרי הכל אנו מצווים על ההשתדלות. ערב טוב

mahashunya

New member
בנוגע לתפילה

הבנתי מאחת ההודעות שלך כי כתבת בעבר מאמר על תפילה. אשמח לקרוא מאמר זה ואודה לך אם תמצא דרך להעלותו שוב בלינק.

dharmax

New member
הלינק כבר

לא אקטואלי, כיוון שהאתר לא עלה ממש לאויר. אני צריך לתקן את הדיסק שלי בבית, כדי לשחזר את המאמר הזה ועוד רבים אחרים. יש סיכוי רב שזה אבוד. אניצ´ה.אבל בכ"ז חבל. היו שם עוד כמה דברים שלא גובו. ברכות אום

לי יש את הדרך שלי

בדרך אני "מאמצת" כול מיני דברים שמתאימים לי. נדיר שאני ידבוק בשיטה על כול הרבדים שלה.

שששלום

New member
למה לבנות מחסומים

מ´אמורה להוביל לחופש. תרגול אשר מראש מציב גדרות בדמות פולחנים חיצוניים מרחיק מהחופש. הדרך הנכונה היא דרך ללא מגבלות וללא צורות. הדרך אמורה לפתח ולהתפתח. דבקות והיתקעות בכאלה לא תעשה זאת. כמובן יש את נושא הכבוד לדרך. עצם התרגול וההתפתחות זה הכבוד לדרך. אין צורך ביותר מכך.

שששלום

New member
בעבר כתבתי כאן על אמת/אושר

המסקנה שלי שלמזלי אין צורך לבחור רק אחד מהם. תרגול נכון מוביל לאושר ולאמת בו זמנית. אוסיף שגם חופש. איזה מזל שעיסקאות חבילה כאלה לא קיימות בהכרח. צריך רק לחפש ולמצוא אותם.

חבילות

במקרה של פאלון, אינך יכול שלא לקחת את כל החבילה, מפני שחצי-חבילה תהיה חסרת ערך, בערך כמו שתקנה רק מסך של טלוויזיה בלי הטלוויזיה, או רק חצי-מחשב חתוך כזה (אתה מדמיין את זה?) בלי החצי השני... לגבי שאלתך הכוללת, אני אענה לך בדוגמה... תאר לך שאתה מחבר סיפור חכם, מצחיק, מעמיק ונפלא, אשר כולל בתוכו רבדים רבים. הסיפור הזה שאתה מחבר, נועד לגרום לקורא שלו לחוות בזה אחר זה סדרה מדהימה ומהממת של גילויים (17 גילויים, ליתר דיוק, שאותם שתלת בטקסט). 17 הגילויים האלה יחדיו, אמורים ליצור השפעה משולבת על חיי הקורא, שתשנה את חייו לגמרי ותעניק לו אוצרות נוספים. רק המבנה של 17 הגילויים יעבוד. 16 גילויים לא יחוללו מבנה נוסף זה של השפעה. אל הסיפור אתה מצרף הוראות-קריאה מדוייקות, שיאפשרו לקורא הפוטנציאלי ליהנות עד תום מכל מכמניו ואוצרותיו של הסיפור שיצרת. ובכן, יהיו כל מיני סוגים של קוראים. ביניהם: - מי שינהג לפי הוראותיך בדקדקנות ויהנה מכל אוצרות הסיפור, כולל המבנה המיוחד שיווצר עם הופעת 17 התובנות - מי שיקרא ברפרוף ויפספס את כל אוצרותיו של הסיפור בזה אחר זה, אבל עדיין יפיק מהסיפור הנאה + כמה רעיונות מיוחדים, שבכלל לא התכוונת לתת לו - מי שיקרא באופן לא שלם, אבל יפיק 8 מתוך 17 הגילויים שניסית להעניק לו - מי שיקרא באופן לא שלם ויבין אותך בצורה שגויה, תוך שהוא גורם לעצמו נזק רב בדרך... בקיצור, יש הרבה אופציות להפיק ערך/נזק מדברים... וכל אחד פועל כפי שהוא מבין ויכול...

חידוד נוסף

לסיפור יש פואנטה. היא מופיעה בסופו. מי שיקרא רק חלק מהסיפור, יפספס את הפואנטה, וכך לא תהיה משמעות להרבה דברים שהופיעו בתחילתו. זה יהיה כמו לקבל חור בלי הבייגלה. מאידך, זה לא נכון להגיד שאין להם משמעות. הם פשוט יקבלו משמעות אחרת. והכל יהיה תלוי בך, הקורא...

שששלום

New member
יווו איזה אורח

עד היום מסיבות שלא קשורות בך או בי לא התייחסתי אבל קראתי בעניין. מקווה שתהפוך בן בית. אולי

למעלה