עסוק אני כרגע...

tarash

New member
עסוק אני כרגע...

...בכתיבת הרפתקא לביגור-5 ועלתה בי השאלה: האם זה נכון לתת לשחקנים לשחק דמויות חזקות (מאוד חזקות) במשחק כנס? ברוב משחקי הכנס שהייתי בהם הדמויות היו חזקות (דור 9/ דרגה 14 וכדומה..) וגם אני חטאתי והעברתי משחק שבו הדמויות היו חזקות מאוד... ואני שואל, האם אני חייב לתת לשחקנים לשחק דמויות עוצמתיות במשחק סבב? האם אפשר להריץ משחק בן 4 או 8 שעות שהדמויות בו הן NEONATES בדרגה ראשונה שאין להם אפילו ספירה אחת מעבר ל 2 או שאי אפשר בלי הארכמג דור שמיני שבמיקרה גם דרגה 17 ורק הוא יכול להציל את העולם? ומה יהיה יותר כיף לשחקנים? תודה

ננסק

New member
למה לא?

זה רק ארבע שעות. תשתעשע, תעשה מה שבא לך. אני מתכנן הרפתקאת כנס שבה הדמויות כולן נמצאות מעל דרגה 20, הרבה מעל. "יותר כיף לשחקנים" תלוי במשחק באופן כללי, לא רק בדמויות. גם משחק שבו כולם משחקים גובלינים חלושים במשך ארבע שעות יכול להיות פיגוז, השאלה היא מהו המשחק.

Ferenheit

New member
מה שכן, דרגות גבוהות זה יותר עבודה

גם למנחה וגם במהלך המשחק. הרבה יכולות פירושו משחק מורכב יותר, ובפוטנציה, איטי יותר. דבר שצריך לשים אליו לב.

רמץ

New member
עניין של עניין

דמויות חזקות מסוגלות להפעיל מגוון יכולות מעניינות שלדמויות חלשות יותר קשה להציע. אבל צריך ללכת על טובת הסיפור והעלילה. בד"כ רעיונות להרפתקה נושאים בחובם את הדרגה/עוצמה הדרושה... המפלצות והאתגרים (chalange rating), יחס הדב"שים אל הדמויות (האם האכרים האומללים מפחדים מהן?), הירארכיה מול התאמת תפקיד (דמויות חזקות מאוד צריכות לפעמים להיות מהסוג שנח על משמניו ואין לו ראש להרפתקות). הרי חברי הפרימוג'ן יזיזו את התחת שלהם רק אם משהו ממש חזק יבוא ויאיים פיזית לנשוך להם אותו. הם לא יצאו לעשות סידורים בשביל הנסיך והטרמר הצמוד אליו. מצד שני - אם הסידורים הם דרך מרבץ אנשי זאב, אי אפשר לשלוח את הפלדג'לינגז...

למעלה