עני או עשיר?

צילוש43

New member
עני או עשיר?

הדגש|אדם אחד עשיר לקח יום אחד את בנו לשהות של לילה בביתה של משפחה עניה במטרה להראות לו את החיים אצל אלה שאין להם הרבה כסף לבזבז. בחזרם הביתה, האב שאל את בנו מה הוא חושב על ההתנסות והאם למד משהו? והילד ענה... "זו הייתה חוויה מאד טובה למדתי המון אבא! למדתי שלנו יש כלב אחד ולהם ארבעה, לנו יש בריכת שחיה אבל להם יש את הנחל, לנו יש גג ענק ולהם השמים עם כל הכוכבים והירח, לנו יש מרפסת יפה עם גן גדול אבל להם יש את היער". האב נשאר עם פעור פה בשמעו את דברי בנו. אחר כך הוסיף הילד... "תודה אבא שהראת לי כמה אנשים עניים" ולכם ידידי...שאנו מודדים מה יש לנו בסופו של דבר התוצאה היא... תפיסת החיים שלנו. אם יש לנו אהבה, חברים, בריאות, חוש הומור וחשיבה חיובית... יש לנו הכלללללל בחיים ! בוקר אור לבית התקוות
בשקט בשקט אתכם כיסתי לפני זריחה
ומכאן הולכת לשינה ברוכה

ניקו 45

New member
בשעה שכזאת צילושק'ה ?../images/Emo2.gif

את הולכת לישון ? מאמץ בהמון חום וחיוב את אמירתך דלעי"ל ... אם יש לנו אהבה, חברים, בריאות, חוש הומור וחשיבה חיובית... יש לנו הכלללללל בחיים ! אהבתייייייייייייייי

ניקו 45

New member
שלום ... אני נוסע ../images/Emo73.gif

לכנס השנתי של : "האגודה העולמית למדע העופות" ארזתי תיק , ארזתי אשה , נפרדתי מהווימרנר - "השד הכסוף" , ולכן/ם יקיריי אומר שלום ולהשתמע . נוסע רחוק רחוק , אשתדל לשמור על החוק , לא להפסיק לחייך ולצחוק , ה-CD ששמתי קצת שחוק , אז... זזתי צ'או הזמן די דחוק , שיהיה לכם אחלה שבוע מואר וחמים ....

ברק 188

New member
סע סע לשלום ידידי היקר

ותביא עימך ספורי נוצות ועצות טובות מהכנס אז CD לקחת ואת התיק הסודי מקווה שלא שכחת ו....GPS שיחזיר אותך במהרה חזרה אלינו לתקוות המחכים ואם תראה שם את מקפל תגיד לו שאני מאוד כועס וכבר הכנתי לו את המקל זהו גם אני ברחתי החוצה יום Monday Monday מצפה לי בקוצר רוח .

כנס העופות??.../images/Emo2.gif

אממממ נשמע מעניין מייד שולחת קבוצת שפריריות לבדוק מה קורה בשטח מאחלת לך נסיעה מדעית מהנה ופורה רק טוב!!!

alondli

New member
סע לשלום, תהנה, תטייל ותראה עולם..../images/Emo13.gif ..ו..

עזוב אותך לרגע מהעופות , כאשר אתה נוסע לחו"ל.. את מדע העופות אתה בטוח יכול ללמד את הגויים הפוחזים האלה עם יד אחת קשורה מאחורי העוף..
.. אבל..יש להם לרוב הגויים האלה מדינות יפות לטייל בהן..
בתיקווה שלא שולחים אותך לאזיברז'ן הדרומית..או ל down town קראקאס...
...

../images/Emo96.gifבוקר טוב זורח ונחמד איתכם../images/Emo6.gif

חבריי,,אני חושבת שכל רגע ביממה יכול להיות נפלא, זה תלוי רק בנו,

paloma blanca

New member
מאחלת לך מספיק ../images/Emo9.gif

מאת: בוב פרקס מאנגלית: אלונה חן לאחרונה שמעתי באקראי שיחה בין אימא ובת, ברגעיהן האחרונים יחד בשדה התעופה. הן קיבלו הודעה על ההמראה. בעודן עומדות ליד שער הביטחון, הן התחבקו והאימא אמרה "אני אוהבת אותך ומאחלת לך מספיק". הבת השיבה, "אימא, חיינו יחד היו יותר מאשר 'מספיק'. אהבתך הייתה כל מה שהייתי זקוקה לו אי-פעם. אני גם כן מאחלת לך מספיק, אימא". הם התנשקו והבת עזבה. האימא הלכה לעבר החלון לידו עמדתי. בעודי ניצב שם יכולתי לראות שהיא רוצה לבכות ואף זקוקה לכך. השתדלתי לא להפריע לפרטיותה, אך היא פנתה אלי ושאלה "האם אי-פעם אמרת שלום למישהו, כשהנך יודע שהפרידה היא לתמיד?" "כן, זה קרה לי" השבתי. "סלחי לי על שאלתי, אך למה זו פרידה לתמיד?" "אני זקנה והיא מתגוררת כה רחוק. ידעתי זאת מראש, והאמת היא שנסיעתה הבאה לכאן בחזרה תהיה ללוויה שלי" היא אמרה. "וכאשר נפרדתן, שמעתי אותך אומרת 'אני מאחלת לך מספיק'. האם אפשר לשאול מה פירוש הדבר?" היא החלה לחייך. "זוהי ברכה שהועברה מדורות קודמים. הורי נהגו לומר אותה לכולם". היא הפסיקה לרגע לדבר והרימה מבטה מעלה, כמו מנסה להיזכר בפרטים וחיוכה התרחב. "כאשר אמרנו 'אני מאחל לך מספיק' ~ רצינו שלאדם האחר יהיו חיים מלאים בדברים טובים ~ בדיוק במידה המַסְפקת כדי לכלכל את חייו". ואז, תוך פניה לעברי, חלקה עמי את הדברים הבאים כמו הייתה מדקלמת אותם מן הזיכרון: אני מאחלת לך מספיק שמש כדי לשמור על גישתך בהירה. אני מאחלת לך מספיק גשם כדי להוקיר יותר את השמש. אני מאחלת לך מספיק אושר כדי לשמור על רוחך חיה. אני מאחלת לך מספיק כאב כדי שהשמחות הקטנות ביותר בחיים ירַאו גדולות הרבה יותר. אני מאחלת לך מספיק רווח כדי לספק את רצונותיך. אני מאחלת לך מספיק אובדן כדי שתעריכי כל שברשותך. אני מאחלת לך מספיק ברכות שלום שיקבלו את פניך לאחר ברכת השלום האחרונה. אז החלה היא לבכות והלכה לה. ... אומרים שדרוש רגע כדי למצוא אדם מיוחד, שעה כדי להעריך אותו, יום כדי לאהוב אותו, אולם אז ~ דרושים חיים שלמים כדי לשכוח אותו.

alondli

New member
כמה פשוט, כמה נכון..../images/Emo13.gif ובכל זאת ..

בפועל ,רובנו "נסחפים" רוב הזמן וברוב הדברים אחר.. המוסכמות התרבותיות-חברתיות מקובלות. כניראה ש..כרגיל, זה היישום שדורש..הרבה יותר מאיתנו, ולא רק ההבנה והקבלה העיקרונית של הדברים, ככל שיהו נכונים....
..ומקווה שהיה לך ..משהו נחמד לעשות עד שעה..מוקדמת/מאוחרת זו..
ולא רק "דודי שינה"..

aviev1

New member
צילוש כשקראתי את סיפורך מיד נזכרתי

בתקופה מעברי..עת עבדתי כנער שלי בבנק דיסקונט והנה הגיע קיץ והביאו לנו עובד חדש שהיה למעשה לאון בנו של הבעלים של הבנק דניאל רקנאטי שעבד משך כל אותו הקיץ כשליח לכל דבר... עברו השנים ושני בני הדודים של האחים רקנאטי תפסו את מקומם במקום ההורים שנפטרו מן העולם והיה הבדל עצום בין אותו לאון שהיה מדבר עם כל עובד בגובה העיניים לעומת בן דודו שהסתכל על כלם מגבוה..

למעלה