ענישה

ענישה

רציתי לשאל לגביי השיה מב"הספר לילדי א'-ה'. האם זו דרך חוקית ופדגוגית? לגביי זו ענישה להורים ופרס לילדים כי" יופי חופש איפה עונש אמא?"

mykal

New member
השעיה--שאלת 2 שאלות שונות

חוקית, אגיד לך שהיה שרשור על הנושא בפורום אחר, והביאו מאתר משרה"ח, שבתנאים מסוימים ועל עבירות כמו אלימות, אפשר להשעות וחוקי. לגבי הענין הפדגוגי--שזו שאלה אחרת,לילד זה עלבון, בתקוה שיסיק את המסקנות הראויות וישנה את התנהגותו, ויש להניח, שהם מצפים ממך כאם, שתתגיסי להסביר לו זאת, וכמה קשה גם לך, אולי ישתנה. מציעה לך במקביל להפגש עם המחנכת והיועצת ולראות איך ניתן לעזור לילד בשפור התנהגות. בהצלחה.

פלגיה

New member
קודם כל - זה חוקי

לא נשארו לבתי הספר ולכיתות הרבה כלים להנחלת משמעת ומסגרת חינוכית, אבל השעיה עדיין נשארה כלי חוקי ופדגוגי. לא רצוי להגיע אליה מיד, אלא אחרי התראות וענישות אחרות, אבל למקרים החמורים בהם תלמיד מפריע לסביבתו ופוגע בלמידה של 30 ילדים אחרים - יש כאן אפילו היגיון. עכשיו יש כאן בעיות אחרות שקשורות במה ההורים עושים בזמן הזה. נכון. יש כאן עונש להורים, כי הם מפסידים יום עבודה. אבל לא חייבים לעשות את זה כיף לילד. ביום של עונש - אין טלויזיה, אין מחשב, אין שום כיפים אחרים. אם בית הספר פועל בשכל - הוא גם יתן לילד עבודות להשלים בזמן הזה. ההורה נדרש לשתף פעולה עם הענישה של בית הספר ולא לחפש חיים קלים.

שקדיה11

New member
השעיות

נכון שילדים- בעיקר בחט"ב והלאה- מתנהגים כאילו ההשעיה היא פרס בשבילם, אבל הם מבינים היטב שהם נענשים. זאת ועוד- גם החברים שלהם מבינים את זה. ביה"ס לא יכול לוודא שהילד באמת לאמנצל את היום הזה כפרס, זה תלוי רק בהורים, אבל התלמידים האחרים מבינים שחברם נענש. לגבי ההורים: אני המלצתי להורים של תלמידים לקחת את העכבר מהמחשב ואת השלט לטלויזיה. מאמץ קטן מאוד, ומנענו "פרס" לילד. חוץ מזה, המורה צריכה לדאוג שהילד יקבל הביתה את העבודה שמתבצעת בכתה באותו יום, כך שיש לו די והותר תעסוקה חינוכית.

תודה על תגובתכם

אני בעד ענישה אבל לילד חדש בכיתה חדש בסביבה בן 6 קשה להבין שזה רע להיות בחוץ של ביהס. ברור שבבית אין חוגים אין טלויזיה אין מחשב רק עבודה כמו בכיתה רק בלי שיעורי בית כי לא טרחו להחזיר לי טלפון. יש אופציות נוספות כמו חדר אצל מנהלת פינה עם כיסא ולתת לבצע עבודות קריאה וכתיבה,זה העונש -תוספת לימודים זאת דעתי אישית

פלגיה

New member
רגע, רגע, רגע....

פספסתי את זה שהוא בכיתה א'. השנה רק התחילה, ממש לא סביר לי שכבר הוא עשה כאלה מעשים חריגים שמחייבים השעייה, ושבבית הספר מיצו את כל האפשרויות הקודמות לה. את צודקת שזה לא לעניין.

mykal

New member
צריך לבדוק היטב מה היה הגורם להשעיה

יש בתי"ס שבגלל ריב 'מכות' אלימות משעים ליום. אם לילד הספציפי יש בעיה של התאקלמות, כדאי לנסות לפגוש את היועצת, ולבדוק איך ניתן לעזור לו--כדי שלא יתפרץ שוב ויושעה שוב. בהצלחה.

למעלה