עניני אבזמים

עניני אבזמים

אז ככה אחרי שבשבועות האחרונים אני תרה ללא הרף אחרי אבזמים זה מה שיש לי להגיד: בסין הם חולרות, לא מוכנים לשלוח דוגמאות בדואר רגיל, רק בדואר שליחים שיוצא כ 40 דולר לכמה אבזמים לדוגמא. אני כמובן לא התפתיתי, אבל אחר כך יצא לי לראות את המוצרים שבקטלוגים בחנויות בדרום תל אביב, וחשכו עיני, אותו דגם ממש שנראה זהה יכול להיות מועתק באיכות גרועה, וקשה מאוד לדעת אם לא מנסים לגרד קצת ולראות שהצבע מתקלף שיש בועות בפלסטיק וכו'. הפירמה התורכית שכבר המלצתי עליה מאוד נחמדים, שולחים דוגמאות ולא תמיד דורשים תשלום אפילו על משלוח, יש להם איכות סבירה מאוד, וקטלוג עשיר לגבי יבואנים בארץ. אז קנולר היו אדיבים אבל היה להם מבחר מאוד קטן בפלסטיקים, במתכות יש להם מבחר לא רע ומחירים סבירים מאוד. אקהאוס אכזב קצת, אחרי שסיפרתם עליו ניסים ונפלאות, אפשר להתלהב אבל דברים בסיסים אין לו, כמו אבזמן שחור חלק ועגול מצד שני שווה ללכת לשם כי לפעמים אם מחפשים הרבה מוצאים דברים אחרים חביבים יוחנן מחזיק מעט מאוד, אבל לפעמים אפשר למצא כפתורי פריז היו הכי מוצלחים מבחינת מבחר איכות סיוע ומחיר. שימו לב שאבזמים בניגוד לכפתורים הם מוצר פחות נדרש ולכן מגיעים במבחר קטן. הם מתחלקים לשני סוגים עיקריים פוליאסטר וניילון. פוליאסטר חזק יותר ויקר יותר מתאים לתיקים וחגורות,נעלים דברים שעומדים בעומס. ניילון חומר זול יותר, מגיע בשחור ולבן, אבל היתרון שלו שאפשר לצבוע אותו בצבעי טקסטיל רגילים , וכך להתאים בדיוק לבד שצריך- ממש כמו שעושים עם תחרות ניילון כפתורי ניילון וכו', שכידוע ניילון נצבע מאותם פגמנטים של משי. אפשר גם להזמין בצבע אם לוקחים כמות. בסיכומו של דבר אין על יוחנן וכפתורי פריז, מוטב לבוא בשעות הבוקר המוקדמות כשיש חניה ופנאי לבעלי החנויות לסייע לכם. כשבאים מוקדם בעיקר בכפתורי פריז זוכים ליחס מעולה, ועזרה.

עניני עור

את השיטוט היום בתל אביב עשיתי עם ידידתי שעוסקת ביצור נעלים ומוצרי עור אחרים נחשפתי לראשונה לסוחרים ובעיקר לאיכויות ועל כך אספר אז כך, עור זה עולם שלם, שרובו לא נמצא בארץ לצערינו. העור מתחלק לשני סוגי עיבוד עור בעיבוד כימי ועור בעיבוד צמחי עור בעיבוד צמחי הוא הסוג הפרימיטיבי והעתיק של עיבוד עור, והוא נקרא גם קוויו, הוא משמש לסוליות בדרך כלל עור בעיבודים כימים שונים הוא העור שאנחנו רואים בנעלים חגורות תיקים וכו'. ויש עיבודים שונים ומרקמים שונים וכו'. כמו כן העור מתחלק לפי החיה אליה הוא היה שייך פעם. פרה, עז, כבשה, נחש, תנין, חזיר וכו'. אפשר לדעת (מנסיון) את סוג החיה אם מסתכלים על מרקם העור מקרוב ורואים ביונקים את ה'פרחים' שהן נקודות השיער, למשל לחזיר יש פרחים רחוקים ודלילים, ולעז צפופים. לזוחלים אין כמובן שיער, אלא קשקשים שונים כמו כן נבדלות חיות אפילו ממין זהה בגילן, ככל שהחיה צעירה יותר, העור צפוץ וגמיש. צפיפות העור נקבעת על פי הגיל אך גם לפי האיזור בגוף, הרגלים איכותיות פחות מהצוואר, כמו גם כשזה נוגע לצמר. חלקי עור נבדקים אחד אחד, שכן פגם במרכז החיה עלול לפגוע ביכולת לנצל את היריעה היטב. עור הוא חומר יקר, למשל פרה יכולה לעלות 1000-2000 שח' בממוצע, תלוי באיכות וכו'. כשעבדים עם עור יש לבדוק את כיוון החיה, ולפיה להחליט על כיוון הגזירה כי יש מתיחה רבה יותר לאורך עמוד השדרה מאשר לרוחבו. מסתבר שבארץ יבוא העור לוקה בחסר, בין היתר כי אין כאן תעשית עור גדולה, ולרוב מעצבים נאלצים ליבא בעצמם את התצרוכת שלהם. בעבודה בעור משתמשים כמעט בכל הפסולת, מייצירם תחילה את החלקים הגדולים, נעלים ותיקים, אחר כך ארנקים הולכים וקטנים מחזיקי מפתחות וכו'. את השאריות שולחים למפעל שמכין דמוי עור עשוי משאריות של עור על ידי הדבקה באמצעות לטקס. את העור יש לשמור כמו את עור הגוף , לדאוג לרמת לחות נאותה, ולטיפול מתאים. למעשה שימוש בעור ובעצמות החיות ( משתמשים לייצור אבזמים כפתורים וכו') מאפשר ניצול מלא של החיות שאנחנו הורגים. עור הוא חומר עמיד יחסית לדמוי עור והוא גם חומר אורגני, ולמרות העיבודים השונים שנעשים לו הוא עדין יכול להתפרק בתנאים של מזבלה אורגנית.

../images/Emo229.gifעל האינפורמציה על העור החכמתי

פעם במאה שעברה כשהייתי מורה למלאכה הייתי אוספת שאריות עור מהחנויות ביפו ומהמרפדיות והתלמידים היו מתכננים מוצר לפי הצורך ,מכינים גיזרה של אפודות/תיקים/חגורות ,.את שאריות עור היו מחברים אחד לשני בטכניקה של סריגה או בתך שליבה . לפני כ30+ שנים הייתה בארץ ובעולם טרנד אופנתי של בגדי עור מטלאים וזה היה יצירתי עד כדי טירוף .אפילו בקייץ לבשו בגדי עור עם גב חשוף .תהילתו של העור כמוצר לבוש אופנה נמוגה והוא נעלם באותה מהירות שהופיע עם כל הצער והכאב על עוד אומנויות שנעלמו ..

הערה קטנה ל כפתורי פאריז יש חנות גם ברח'

המשביר דרום ת"א הם קוראים לעצמם מרכז הטכסטיל.צר לי אבל אני לא יכולה לומר עליהם שהם נוחים במחירים . אם לא קונים ממש כמויות גדולות , אז המחירים לפעמים יותר גבוהים מחנות סידקית רגילה .למרות זאת אני קונה שם בשל המבחר הגדול של סרטים תחרות סתם לדוגמא שאלתי על ידיות במבוק לתיקים הם רצו 12 ש"ח לזוג שזה מאד יקר .או גומי דקורטיבי 6.5 ש"ח למטר וללא מע"מ .כשבחנות קמעונאית גומי עולה 9 ש"ח למטר גג. הרבה פעמים מצאתי דברים שנראו לי מוגזמים במחיר אותו מוצר במקום 32ש"ח לגליל 5 שקלים בערוץ הבדים לגליל צריך פשוט להסתובב

לדעתי זו מדיניות מכוונת

כדי להרחיק קימעונאים הם לא מעונינים להתעסק עם רכישות בבודדים, הרבה חנויות באיזור לא מוכנות לדבר איתך אם את קונה פחות מ 50-100, הם מוכנים למכור אך במחירים גבוהים מסכימה שיש לבדוק חשבוניות, אך המבחר שלהם הוא אדיר, אגב לעניני אפליקציות הוא ממש יוצא דופן, כולל זה שהם מדביקים בפרס את הדוגמאות ככל שנמנעתי להכנס לשם, גיליתי בסוף שהמבחר שלהם מנצח כפי שאמרתי צריך להגיע מוקדם בבוקר.

אולי זו מדיניות מכוונת אבל מוטעית

אמר לי פעם שמאי ידוע .שבא להעריך נכס שברשותי שהוא לא מוותר על הלקוחות הקטנים יותר (יש לי עסק).מפני שבזמנים קשים הם לפעמים מצילים אותך אוף כמה שהוא צדק.ממי המדינה עושה הכי הרבה כסף . ממי הבנקים עושים הרבה כסף ? האמינו לי הקטנים בונים אותם .

שש שבע

New member
כפתורי פריז, הכי חשוב אצלם זה

לבדוק בסוף את החשבונית ואת המחירים שכתבו בהם, הפסקתי לקנות שם מהסיבה הזו, היו להם יותר מידי טעויות לטעמי... יש לזה שם אחר. אולי היום הבעיה נפתרה, אבל אני נכוויתי לא פעם.

לזה בדיוק התכוונתי אני קונה על בסיס קבוע

ותמיד אני מגלה הפתעות וד"א הבעייה לא נפתרה ככה זה ממשיך פשוט צריך לבדוק כל מחיר ולהשוות בקיצור לבוא מוכנים .

שש שבע

New member
הבעיה לא לבוא מוכנים אלא

לבוא עם זמן ומחשבון, וגם לרשום אצלך איזה מחיר נתנו בהתחלה ומה חיבו בסוף.. (ואני לא מדברת על תוספת מע"מ)

אבזמים יש גם אצל רובינוב

פעם הם היו קרוב לנחלת בנימין עכשיו הם נמצאים קרוב לאיצטדיון בלומפילד,נדמה לי שקוראים לבניין הזה בניין פנורמה , אני לא בטוחה לגבי השם אם זה מעניין אותך אוכל לברר ביום א.

למעלה