ענין שולי?

D the kid

New member
דיי פשוט.

אם ממש עמוס ולא זז, עובר לשוליים, מעדיף שמאליים. רק לאחרונה התחלתי עם זה (עד לא מזמן לא ירדתי בכלל לשוליים מחשש לפנצ'רים ודוחות). תנועה קצת יותר משוחררת וזורמת
חוזר לזגזג. בכל מקרה, בשוליים אני לא טס אלא אומר תודה שאני לא כמו כולם תקוע ומספיק לי להיות ב- 10 - 30 אחוז מהיר מהתנועה, אין לי בעיה שכל הדו"גים יעקפו אותי גם בשוליים, מבחינתי לא שווה את הסיכון ויחסוך מקסימום 2 דקות נטו! מהנסיעה.

ixmix

New member
אני דווקא בעד הימני.

לטעמי הימניים דווקא מתוחזקים יותר, ולכלוך או שרידי תאונות על השמאלי בד"כ יישארו שם עד קץ הדורות.

C O L T

New member
אבל כל מיני מפונצ'רים עוצרים בימני

וגם אם הילד צריך פיפי, גם שוברים לימני, ובהפתעה. גם החכמים שמדמיינים כאילו המיצובושי שלהם זה דו"ג ושוברים לשוליים "לעקוף" את הפקק. שיקול דעת זה מילת המפתח, ללא ספק, אבל בגדול, השול השמאלי קצת יותר בטוח בגלל שהוא פחות בשימוש של הפחיות. לגבי גורמי פנצ'רים, צריך פשוט להזהר, כמה שאפשר. לגבי זגזוג בין המכוניות, לפעמים זה הפתרון, אך צריך להבין שכאשר נוסעים בשוליים, אז ההפתעות מגיעות רק מצד אחד, לרוב. ברכיבה בין המכוניות, אין צד "בטוח" ולכן נדרשת תשומת לב רבה יותר כדי לשרוד.

CBITT

New member
נקודה חשובה

גם לדעתי בטוח יותר , ברוב המקרים, ליסוע בשול השמאלי. אבל! ברוב הכבישים המהירים, בצד שמאל זה כלל אינו שול אלא שטח הפרדה - הקו הוא קו לבן רציף. לכן, ע"פ החוק, אסור לחצות אותו למטרת נסיעה, גם לא לדו"ג. נסיעה בשטח זה מהווה עבירת תנועה ואילו נסיעה בשוליים (מעבר לקו כתום), לא.

Hell ad

New member
אל תגידי סתם...

גם נסיעה בשוליים זאת עבירת תנועה. אסור לרדת לשוליים אלא אם במטרה של למנוע תאונה\תקלה באוטו\שוטר אמר אני לא חושב שלנסוע במטרה לחסוך פקקים זה אחד מאלה. נכון, שוטרים לרוב לא יתנו דו"ח על זה, אבל כתבו פה על מקרה שכן קבלו דו"ח. וגם כתבו שיש הוראה לשוטרים לא לתת דוחו"ת על זה כל עוד נוסעים בצורה שפויה... ברמת העקרון - שני השוליים זה עבירות תנועה, במציאות, יותר סביר לקבל דו"ח על נסיעה בשול השמאלי (אני משער שגם יש הבדל) אבל בכל זאת, איזה שוטר יתחיל לנסוע אחרי אופנוע בפקקים? ואם אין פקקים - למה להשתמש בשוליים? לדעתי - עדיף להסתכן בדו"ח מאשר בפחית שתכנס בך כי הנהג צריך דחוף להשתין\ אין לו כח לחכות למחלף הבא וכו'... כמו שעדיף לדעתי לעצור אחרי מעבר חציה מאשר על הקו ואז איזה מכונית תכנס בי.

CBITT

New member
לפעמים, אם לא מכירים את החוק,

ואם הוא לא מופיע לך מול הפרצוף, כדאי שלא תצא בבקשות מאחרים "לא להגיד סתם". נסיעה של דו"ג בשוליים (מעבר לפס כתום!), אינה עבירה על החוק. זה התחיל כהעלמת עין של השוטרים והפך לשחור על גבי לבן.

ixmix

New member
טעות בידייך.

כבר עלה ונדוש ונטחן - נסיעה שכזו על השול היא עבירה על תקנות התעבורה, אולם המשטרה החליטה (שחור על גבי חנ"א) לא לתת דו"ח.

CBITT

New member
אז אם תרשה לי,

ממתי החנ"א שלך מעודכנת? כי בשלי כתוב אחרת. (שלי מאוקטובר 2002 ובהתאם לשינויים שנעשו בתקנות התעבורה, בדרגות הקנס ובשיטת הנקודות). כך נדע בוודאות ונפסיק לבלבל פה אנשים.

Hell ad

New member
תוכיחי ../images/Emo3.gif אני רק אומר מה שקראתי

אולי תרשמי בדיוק מה שכתוב. מה כתוב "לאופנועים מותר לנסוע בשול הימני באיילון אם יש פקקים" ? אני משער שלא. מה כן כתוב? אסור לעבור את השול הימני אלא למניעת תאונה... בלה בלה בלה חוץ מרכב דו גלגלי" משהו כזה? *לא במטרה להציק, כן?*

CBITT

New member
תקרא ותרגע:

נהיגה שלא בכביש (למעט רכב דו גלגלי)- סמל סעיף 5441 נהגת ברכב הנ"ל ונסעת על השול הימני/שמאלי* ולא על הכביש, בניגוד לתקנה 33(א) לתקנות התעבורה. *בדרך עם שטח הפרדה, כאשר רכב נוסע בשול השמאלי ובמקום קו הפרדה רצוף לבן זו נסיעה משמאל לקו הפרדה רצוף. אם במקום קו צהוב, זו נסיעה על השול השמאלי. יותר ברור מזה, אין! ורק למקרה שעדיין לא הבנת- החלק הרלוונטי הוא התוספת שבסוגריים! מה שיכול להיות זה שחל שינוי נוסף, אותו אני מוכנה לברר בימים הקרובים. נכון להיום, לא קיבלתי שום עידכון כזה. עכשיו, עשה עם זה מה שאתה רוצה, רק תזכור: נסיעה בצד שמאל, מעבר לקו לבן היא אסורה ואין על כך עוררין! לגבי השול הימני, "דמך בראשך" .

ixmix

New member
חנ"א אינה תקנות התעבורה.

בקובץ דיני התעבורה מופיע כעבירה, ולכן זו עבירה. חנ"א היא מסמך פנימי של המשטרה, ובו הוראות לשוטר - הוא שאמרתי - יש הוראות לשוטר שלא לרשום רפורט, אבל זו בהחלט עבירה על החוק.

CBITT

New member
מה חשוב בסופו של דבר?

אם תקבל על זה דו"ח או לא, נכון? מה הקטנוניות הזו? צירפתי את התקנה, על פיה נכתבים הדו"חות. עכשיו, כל אחד ברשות עצמו. אין לי כוח לשטות הזו יותר, זה כבר משעמם

עם גסי

New member
עיניין השוליים הוא בהחלט בעייתי

בכל יום אני יוצא מתל אביב לנתניה בבוקר בשעות הפקקים המעצבנות וכמו כולם כמובן נוסע בשול. זה נכון בד"כ כלל הנהגים עוצרים לשחחר מצברים בשול הימני אך ישנה בעיית שול שמאלי צר מאוד ואז אתה בבעיה כפולה גם ה"מצברים" של הנהגים וגם (אם שמתם לב) בזמן האחרון משטרת ישראל תוקפת באכזריות עם צי של אופנוענים בכל איילון והם רק מחכים לרוכב שמקל נסיעתו בשול... לפיכך אני החלטתי שעדיף להתעקב קצת ולהשתחל בין הרכבים מאשר לחטוף דלת או דו"ח. זו בכל אופן דעתי .. :)

למעלה