ענין שולי?

אMור

New member
ענין שולי?

היום יצאתי מנתניה לכיוון ת"א ב- 08:00 בבוקר. כבר ביציאה לכביש החוף: ...ניחשתם נכון: טורים אינסופיים של פחונים עומדים (וכמובן, כפי שדובר כאן לא מזמן: בכל מכונית: נהג אחד).
באופן טבעי, זרמתי לשול הימני ולא הרגשתי בטוח שם. עברתי לשמאלי. נהגים רגילים יותר למראה השמאלית ועוצרים להשתין בשול הימני... אני בטוח שהענין נדון בעבר, אך האם פיספסתי פנינות מידע חשובות?

xfwind

New member
../images/Emo11.gifאין אחידות בשוליים ואני משנה

את ההחלטות כל הזמן בהתאם לנסיבות: רוחב, תנועה, אופי מכוניות, חשד לחפצים חדים ועוד. פרדר לשיטתו הרביץ בי פעם תורה שמנסיונו עדיף זיגוג בין מכוניות מאשר שול (רכב שיורד לשול עושה זאת בד"כ בלי לבדוק, ורכב שעובר נתיב - בד"כ חושש ובודק).

yarivos

New member
באמת סוגיה.

אי אפשר שלא להסכים עם התיאוריה של פרדר, עם זאת נראה לי שהנהגים באיילון שרואים כל חצי דקה קטנוע חולף על פניהם במהירות תלת סיפרתית, מודעים יותר לקיומו של הנתיב השלישי. אני נוסע כל יום על השוליים בירושלים ת'א ועדיין לא החלטתי מה עדיף - ימין או שמאל. ניסיתי לזגזג בין נתיבים וזה ממש מעייף ולא נוח.

night rider

New member
אני ממש לא מסכים עם זה,

רכבים שעוברים נתיבים עושים זאת הרבה פעמים בצורה אגרסיבית ובלי לבדוק. נהגים גם עוברים נתיבים על בסיס קבוע של כל כמה שניות כך שהסיכוי ל'מפגש' הרבה יותר גבוהה. באופן יחסי, הרבה פחות נהגים חותכים לשוליים. לגבי איזה צד יותר בטוח, אני אוהב את השמאול אבל צריך להפעיל את שיקול הדעת.

yarivos

New member
גם אני אוהב יותר את השמאלי.

אבל חבריקו עם הורארדו השחור כתב פה לפני כמה ימים שיש שם המון לכלוך, אז עברתי באופן זמני לימניים. הבעיה עם השוליים הימניים זה שתמיד יש השתלבויות ויציאות לכבישים אחרים, בשמאלי אין את זה - קו ישר. ואגב, נראה לי שטעית עם השרשור כי נראה לי שאנחנו מסכימים על העניין ולכן הכותרת שלך לא מתאימה..

D the kid

New member
../images/Emo46.gifחוץ מבארץ שלנו (רק בישראל?).

כאןיש גם ירידה משמאל וגם השלבות משמאל
(גם טפשים וגם חמורים). ואז בא איזה מישהו בוקפסא בשמאלי על 160 ואיזו זקנה חותכת משמאלו (כי היא סה"כ משתלבת לכביש) 4 נתיבים מהקיצוני שמאלי ועד לימני על 60 (וכל זה בכביש מהיר). ואם כל זה לא מספיק, אז אומרים "אההה...
תראה את הגשר הזה...בוא נחזק אותו עם עמודים בין הנתיבים" "וואלה יכול להיות מגניב זה בכביש מהיר!" ואז גם יום אחד אתה עומד ליד איילון ופחנועית של מתנ"ע נוסעת והכרוז מודיע:
"לא לעבור אותי!"
"אף אחד לא עובר אותי !!
"
"אמרתי אף אחד לא עובר אותי
מיצובישי
לא לעבור אותי
" וככה זה ממשיך וממשיך....ואחרי כמה דקות מתחילות להגיע חריקות בלמים/צמיגים באמצע איילון (כביש מהיר).

YLEE

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifהרגת אותי ...

"מוצובישי
תעצור בצד
" (מבטא של פרחה שחורדינית.

xfwind

New member
../images/Emo70.gifטעות../images/Emo41.gif

יש להגות כך: מ י צ י ב ו ש י

YLEE

New member
אפרופו רק בישראל (שימו לב!)

רק בישראל ישנה / היתה כיכר בה זכות הקדימה היתה לנכנסים אליה !!! בכיכר עצמה היה/יש שלט משולש הפוך המורה לך ! הנהג שבתוך הכיכר לתת זכות קדימה לרכב הבא מימינך ונכנס לכיכר. לא הייתי שם המון זמן אבל מדובר על הכיכר שליד מלון דן פנורמה בת"א - שמאלה בחסן בק מכיוון הטיילת.

הדלעת

New member
ורק בישראל אופנועים נוסעים בשולים

או בין הנתיבים. גם זה לא קורה באירופה ובארה"ב (נו, טוב חוץ מאיטליה ויוון)

JackR1

New member
כן קורה..

בקליפורניה זה מותר. באירופה זה אסור לרוב אך לא מתיחסים לזה בכל מקרה - ולא רק איטליה ויוון, גם ספרד, גרמניה, שוויץ, ואנגליה. ואולי עוד, אבל לא יכול להעיד.

אMור

New member
../images/Emo4.gif לגבי אנגליה...

לא תראה אופנוע נוסע בין מכוניות, אז שוליים??? אצל האנגלים, שוליים זה דבר קדוש! תזכור את זה טוב אם תיסע שם יום אחד על דו"ג...

JackR1

New member
באמת מתכוון יום אחד...

ותודה, דיברתי עם כמה, הם דווקא אומרים שהם חותכים יופי את הפקקים של לונדון בבוקר עם האופנוע.. אבל כן, בשוליים הם לא נוסעים, לא משנה מה.

JackR1

New member
הכוונה לחיתוך - Lane splitting

או גם בגרסה האמריקאית - יש גם Lane sharing, שזה דבר שונה, אבל מנוצל ע"י אופנוענים לאותה המטרה. בשוליים באמת לא נוסעים.. מצד שני, בכבישים של גרמניה כשנתיב הוא ברוחב של מכונית ו3/4, אז גם לנסוע בשוליים?

xfwind

New member
../images/Emo9.gifאני בעד להפעיל כל הזמן

שיקול דעת ולא לנוח לרגע - כל האופציות פתוחות. זה המרחב הדינמי שמאפשר לנו לשנות מיקום כל הזמן בהתאם לנסיבות.

למעלה