ענייני DNS

זיוי13

New member
ענייני DNS

שלום אנשים יקרים, בדקות האחרונות עברתי על הפורום הזה וראיתי שיש פה אנשים רציניים :) מה שמעלה תקווה בליבי שסוף סוף אקבל תשובה שתעזור לי, מה שלא קרה במקומות אחרים... יש לי אתר שמספק מגוון שרותים ואחד מהם הוא אחסון אתרים. כל השרותים שהאתר מספק אני הכתובת הטכנולוגית, משמע אני יודע איך לעשות את הדברים (שוויצר!). בכל מה שקשור לאחסון, ספקית האינטרנט של האתר עושה את ההגדרות הDNS ועד היום זה היה בסדר, אבל זה מאוד יקר וגם נמאס לי לא לדעת. ניסיתי לחפור באינטרנט אבל לא מצאתי מקום עם הסבר להדיוט שכמוני בתחום איך להגדיר NAMESERVER ולהפיץ אותו. מערכת ההפעלה WINDOWS SERVER 2003. ניסיתי להגדיר בעזרת ההגדרת DNS שבא עם מערכת ההפעלה. אבל כשניסיתי לחבר בGODADDY(שם קניתי את השרת) את שם הDNS שהגדרתי במערכת ההפעלה הוא לא הכיר. וכשאני חושב על זה למה שיכיר? איך אני אומר לעולם להכיר בשם הDNS שאני הגדרתי בשרת שלי? אם מישהו מכם כתב, או רוצה לכתוב מדריך למאחסן המתחיל אני בטוח שזה יהיה להיט, יותר מכך אני מבטיח לשים את זה בחלק המאמרים של האתר שלי ויותר מכך להיות אסיר תודה לנצח! :) תודה, הלוואי ותעזרו לי :)

פשוש

New member
זה די פשוט

אתה צריך דומיין שישמש ל- DNS (אפשר כמובן דומיין שמשמש גם לצרכים אחרים) ולו אתה מגדיר בממשק של GoDaddy את כתובות ה- IP שהוא פועל מולן. אחרי כמה שעות (בד"כ 24) תועבר האינפורמצי' הזו לשאר השרתים בעולם והכתובות שהגדרת יהיו מוכרות לעולם מבלי שהשרת שלך יתערב. נהוג לתת שתי כתובות - ns1.mydomain.com ns2.mydomain.com עם שתי כתובות IP מטווחים שונים וכמובן שני שרתים שונים. אתה יכול להקל על עצמך ולתת שתי כתובות מאותו טווח Class C שמצביעות לאותו שרת. ובאופן פרקטי: התחבר לחשבון ה- GoDaddy שלך, בחר את אחד הדומיינים (זה שישמש ככתובת DNS לכל השאר) ולחץ על Domain Host Summary שלו. לחץ על Modify והגדר לו שני שרתי DNS כפי שהסברתי בחלק הראשון, בציון כתובות ה- IP של השרתים האלו. כעבור כמה שעות הם יהיו זמינים. (עכשיו נותר לך רק למצוא מישהו מהזגגים כאן שיסביר לך איך להריץ שרות DNS על מכונת Win2K3. לי אין מושג בתחום. אני גם חושב שצריך אומץ לב להריץ שרות כזה על המערכת הזו)

זיוי13

New member
לו זה היה כה פשוט

אוקיי, שני דברים שאני לא מבין אם אני רושם ב"לך אבאל'ה" ns1.mydoamn.com וns2.mydomain.com איך האבאל'ה יודע מה זה אומר(מה גם שכשאני רושם את זה הוא לא מאפשר ונותן הודעה שיש שגיאה) כשאני רושם כתובת IP הוא גם נותן שגיאה: Nameserver 1 has an invalid TLD. Nameserver 2 has an invalid TLD האם הבנתי נכון שמבחינת אבאל'ה כל מה שאני צריך זה לרשום את כתובת הIP של השרת שלי? ואז במערכת ההפעלה לעשות הגדרות (שאחד ה"זרגים" פה יסביר לי? :) )

פשוש

New member
קרא היטב את מה שכתבתי

אתה צריך את ה- Domain Host Summary שזו האפשרות האחרונה בצד ימין ולא את ה- Nameservers Summary שאתה מתעסק בו.

זיוי13

New member
קראתי....

ואין את האפשרות שאתה מדבר עליה אני נכנס לחשבון שלי והדבר היחידי מבין הכפתורים שמתאים זה set nameservers ואין את האפשרות שכתבת והלכתי כל כך ימינה שהגעתי למטבח שלי! אולי הם עדכנו את האתר או משהו?

פשוש

New member
תנסה יותר חזק....

תלחץ על הדומיין שישמש לך כ- nameserver ומצד ימין (קצת לפני המטבח) יש את האפשרות. צרפתי כאן צילומסך הישר מהאתר של לך-אבא עם הדגמה. מקווה שזה יעזור לך ואם לא - אתה מוזמן לשלוח לי מייל ואעזור לך באופן יותר פרטני. [email protected]

lirane1

New member
פשוש...

סתם שאלה, כל הדומיינים האלה שלך? מה אתה עושה עם 85 דומיינים?

פשוש

New member
זה רק בחשבון של GoDaddy

יש לי בערך עוד 150 דומיינים בחשבונות אחרים.

עצלני

New member
../images/Emo207.gif

לילה טוב, סליחה על החוצפה. אתה לא חייב לענות, כמובן
שמתי לב שיש לך בדפדפן לינק למערכת הMRTG של Netvision. Avalon graphs. אתה מרוצה מהמערכת? הפרמטרים והנתונים שלה בתור מערכת סטטיסטית מספקים את הדרישות?

פשוש

New member
מערכת מוניטור בסיסית - לא יותר

המערכת שלהם היא בסיסית ביותר אבל עושה את העבודה. אני יכול לראות את כמות התעבורה בכל השרתים שלי בחתכי זמן שונים וזה מספיק לי כדי לדעת את העומסים על השרתים, העומסים הצפויים, נסיונות התקפה וכו'. הממשק של המערכת לא נוח ומעוצב באופן מכוער. אני מניח שמי שכתב את המערכת עסק גם בעיצובה (ותקן אותי אם אני טועה) וכאן יש מקום לשיפור.

זיוי13

New member
אוף... כבר כתבתי תגובה והיא לא

נקלטה... עכשיו אני צריך שוב להתחנף ולהודות ולהגיד כמה שאני עילג ואיך לא ראיתי לבד ובלה בלה בלה בכל מקרה, ממש ממש תודה על העזרה ובעיקר הסבלנות :) יש לי 2 שאלות נוספות ברשותך: בהגדרות של nameserver כרגע מוגדרים השרתים של אינטרנט זהב(אני שיניתי בחלק מניסויי למצוא פתרון), להשאיר את זה ככה? והמליצו לי לקחת חברה חיצונית שתעשה לי את הגדרות הDNS, מה דעתך על זה? מכיר אולי את dnsmadeeasy.com?

פשוש

New member
אתה צריך לקרוא קצת חומר בנושא

בהגדרות nameserver של מי? של הדומיין שמשמש כ- DNS? או של שאר הדומיינים? - שאר הדומיינים צריכים להשתמש בשמות של השרת שלך ns1.domain.com ns2.domain.com - הדומיין הראשי משתמש גם באותן ההגדרות - שרת ה- DNS מכיר את הדומיינים שעליהם הוא נשאל ומפענח עבורם את כתובות הרשת אם אתה מחזיק שרת DNS (וזו המטרה של כל הדיון הזה, הלא כן?) אזי אינך זקוק עוד לשירותי ה- DNS של אינטרנט זהב. בשביל זה אתה מגדיר שרתים בעצמך. אתה יכול לשכור שירותים של חברת DNS חיצונית דוגמת זו שהצעת (לא נכנסתי לאתר שלהם) ולקבל ממשק ניהול.

למעלה