ענייני מס

irsal

New member
ענייני מס

אני מקבלת פנסיה מהצבא ובמקביל עובדת כשכירה. כעת אני רוצה לתת שרותי יעוץ לחברה מסויימת והם מבקשים ממני להיות עצמאית. האם אני יכולה להירשם כעוסק פטור ולעשות פעם בשנה תאום מס של 3 מקומות העבודה ביחד?

עוסק פטור זה רק במע"מ

למס הכנסה תצטרכי בכל מקרה להגיש דו"חות. זה הרבה פחות מפחיד ממה שזה נשמע. ייתכן (לא בטוח שכדאי) שאת יכולה להרשם כעוסק פטור וייתכן שאת גם יכולה "להתחמק" מהביטוח הלאומי. שווה שתתיעצי עם איש מקצוע (רואה חשבון/ יועץ מס).

irsal

New member
לא מחפשת להתחמק

תודה על תגובתך אבל אני לא מחפשת להתחמק. רק רוצה לבדוק אפשרות לא להסתבכך בדוחות מיותרים אם ישלי הכנסה קבועה מפנסיה ומשכורת קבוע עם תלוש ובנוסף, ארשם כעוסק פטור האם אפשר לאחד את 3 ההכנסות בתאום מס למרות שמקור אחד הוא עצמאי?

טכנית יש בעיה עם תאום מס

כי אנחנו לא יודעים היום כמה נרוויח עד סוף השנה... בעוד שכאשר המדובר במשכורת או פנסיה יש את מדור שכר שיכול כל חודש לעשות את החישוב מחדש על פי ההנחיות של מס הכנסה

irsal

New member
במקרה שלי אין כל בעיה

מדובר בהכנסה קבועה של 2500 ש"ח לחודש מעבודה זו התנאי לקבלת העבודה זה להיות עצמאית. מכאן גם השאלה שלי: האם אפשר לעשות תאום מס כשאחד המקורות להכנסה זה מעוסק פטור?

תפסיק עם העוסק פטור!

במס הכנסה זה לא רלוונטי עוסק פטור/ עוסק מורשה וכד' מי שיש לו הכנסה כעצמאי חייב בהגשת דו"ח מה אתה חושב, אם אני פקיד השומה אני אאמין לך שמעכשיו ועד לסוף השנה תגיש רק חשבוניות בסכום של 2500 שקל לחודש פיקס? שקל לא יותר ושקל לא פחות?

irsal

New member
כן

מדובר בשכר קבוע ובהסכם חתום אצל המעביד (עמותה) יש החלטה לא להעסיק שכירים אלא רק עצמאים. איזו אופציה אחרת יש לי?

לך למס הכנסה ונסה לשכנע אותם

ספר אחר כך איך היה אפשרויות אחרות? לעבוד כשכיר אצל פירמות העושות "תחליף עצמאי" שהן תגשנה חשבוניות אגב, בלי פתיחת תיק איך תתבע הוצאות? אתה יכול לחסוך הרבה כסף במס הכנסה ככה.

irsal

New member
זה בגלל המקצוע? ../images/Emo8.gif

מודה לך על כל התשובות. אבל למה לסבך כל כך את העניין? השאלה שלי פשוטה ואנסה שוב. לו עבדתי ב-3 מקומות עבודה וקיבלתי מכל אחד תלוש, היתי עושה תאום מס פשוט ולעניין אבל אני לא יש לי פנסיה מהצבא. יש לי הכנסה ממשכורת (בתלוש) וכעת אני רוצה לפתוח תיק ע"מ לקבל תגמול של עוד 2500 ש"ח מעבודה נוספת שאין לי אפשרות אחרת לעבוד בה אלא בעצמאית. לפי נתונים אלה, האם אני יכולה לעשות תאום מס או לא? ללכת למס הכנסה גם אני יכולה כפי הנראה אתה שולח את הפקידים שלך לשם ולא הולך בעצמך. אין לי יום מיותר לעמוד בתור ולהישלח מפקיד מט.... אחד לשני. זו הסיבה לשאלתי בפורומים בהם חשבתי שיושבים מומחים תודה על התייחסותך או התייחסותו של כל מי שיודע, מנוסה או מעוניין לעזור.

mstern

New member
בקיצור...

או לפתוח תיק ולקזז הוצאות או לפנות לחברות שמוציאות חשבונית עבור הלקוח.

תחליף עצמאי יהיה לה יקר

כי אני מניח שהעמותה לא תסכים להוסיף מע"מ למחיר (איך היא תתקזז) ואז הגברת תצטרך להוסיף את המע"מ לעמלה אבל "הכדור במגרש שלה"

כנראה שלא דיברתי מספיק ברור

אז אנסה שוב עצמאי, אשר מוציא חשבוניות חייב לפתוח תיק ולהגיש דו"ח שנתי אין תיאום מס לעצמאי את חושבת אחרת? שיהיה לך בהצלחה במס הכנסה אגב, יש להם מט"ר (מרכז טיפול ראשוני) שמקבל פעמים בשבוע אחה"צ התור לא נורא ארוך את רוצה "להתחמק" מלפתוח תיק ובמקום זה לעשות תיאום מס? תעבדי דרך פירמות העושות "תחליף חשבונית" כלומר הן נותנות לך תלוש ומגישות חשבונית לעמותה (ובדרך לוקחות עמלה קטנה) בקשר ל"אתה שולח את הפקידים שלך", מתוך דרכי שלום אני מעדיף שלא להגיב על כך.

תמי2001

New member
משהו דומה שאני מתלבטת בו

אני רשומה מאוקטובר השנה כעוסקת פטורה במע"מ וכמובן נרשמתי כבר במס הכנסה. אחד ממקורות ההכנסה שלי הוא עבודה כשכירה, כ- 500 ש"ח לחודש. מקור שני הוא חוגים לילדים - משהו כמו 1,000 ש"ח לחודש. מקור שלישי הוא עבודה בשכר מרצים עבור מוסד מוכר. אם אני מקבלת מאותו מוסד מוכר סכום קבוע, של כ- 2500 ש"ח כל חודש, ואלך למס הכנסה לאחר שבמשך שלושה חודשים נכנס סכום קבוע זה, יש עדיין סיכוי שהם ידרשו ממני מקדמות מס גבוהות? בעצם - לפי מה הם קובעים את מקדמות המס? כיום סיכויי ההשתכרות שלי הם פחות מ- 4,500 ש"ח לחודש (מינואר 2005), ויש לי שני ילדים. זאת אומרת שלכאורה אינני צריכה לשלם מס בכלל. ועוד דבר - האם אין איזה תקופת בחינה לעסק בה ניתן לדחות את תשלומי המקדמות עד שרואים אם בכלל יש הכנסה?? יש לי אמנם יועצת מס מנוסה, אך אני חושבת ששאלה כזו יכולה לעניין עוד גולשים.

בקשר למקדמות

כאשר את נרשמת, המחשב של מס הכנסה קובע מקדמות על פי אלגורתים מתוכחם משלו (להערכתנו מדובר באחוז לפי התאריך או משהו דומה...) איך שהפקנס מגיע, אנו פונים ומבקשים הקטנה או ביטול של המקדמות לפי מה שאנו מעריכים יהיה. המהדרין מגישים את הבקשה למקדמות ביחד עם פתיחת התיק.

תמי2001

New member
תודה עד כאן

השאלה שלי נשאלה גם בעקבות הנטיות הסדיסטיות
שאתה מייחס לפקידי מס הכנסה בתשובתך לשואלת שלמעלה: "מה אתה חושב, אם אני פקיד השומה אני אאמין לך שמעכשיו ועד לסוף השנה תגיש רק חשבוניות בסכום של 2500 שקל לחודש פיקס? שקל לא יותר ושקל לא פחות?". אז אני במצב דומה - סכומים לא גדולים למשך כל השנה. האם אני יכולה לשכנע אותם שלא אגיע למדרגות המס במשך השנה?

בקלות רבה

יש טופס בשם "החלטת מייצג" שבו היועצת מס שלך למעשה תחליט כמה שיעור המקדמות שתשלמי. המייצגים המחוברים באמצעות המחשב לשע"מ יכולים להזין את הנתונים בעצמם (לא כולנו מחוברים, מסיבות שונות)

למעלה