ענייני מיסים

PopPy

New member
ענייני מיסים

עד היום הייתי פטורה ממס, אבל גיל 18 מתקרב, ולא ברור לי מה ישתנה איתו. מאיזה סכום מורידים מיסים? כמה למה ואיך? האם העובדה שאני בתיכון ועומדת להתגייס משנה משהו? אם זה רלוונטי, אני עובדת 4 שעות ביום, ארבעה-חמישה ימים בשבוע (אני אפילו לא יודעת אם זה נחשב לחצי משרה).

Oיון

New member
בגדול זה משהו ששווה בדיקה

א-ב-ל, אני אתן לך הערכות. מסכום של 4100 ש"ח - אין הורדות במס הכנסה, מהסכום הזה - מס הכנסה מוריד סכום מסוים. ביטוח לאומי לשכר של 4100 יקחו לך בערך 100 שקלים וביטוח בריאות 100 ש"ח נוספיפ. ואני חוזרת ואומרת שוב שצריך לבדוק מול מס הכנסה כי יתכן ויש לך נקודות זכות נוספות (עולה חדש זכאי להקלה במס, עובדים לפני גיוס וכו'). בהצלחה.

PopPy

New member
אוקי, ../images/Emo51.gif

את הנושא של נק' זכות אני מכירה די טוב, אבל בכל מקרה זה כנראה לא רלוונטי כי אם מדובר על סכום של 4000 ומעלה זה עדיין לא רלוונטי לגבי.

haych

New member
../images/Emo207.gif

עוד שאלה על מיסים... איך הולך כל הקטע הזה? כשהייתי בראיון קבלה הראשון לעבודה הראתי צילום תעודת שחרור, אבל הם לא לקחו אותה אלא רק הסתכלו והחזירו לי. בחוזה הייתה לי משבצת שהייתי צריכה לסמן בה שמגיע לי פטור ממס כי אני חיילת משוחררת. זהו? בזה זה נגמר? אני מקבלת פטור רק בגלל שסימנתי בחוזה שאני משוחררת או שצריך לעשות עוד משהו?

PopPy

New member
את תמלאי מתישהו טופס 101

של מס הכנסה, ואז שם נראה לי שאת אמורה גם לסמן משהו.

haych

New member
זה לא הטופס ההוא שאמרתי שמילאתי?

זה שהיה חלק מהחוזה? והם לא צריכים תעודת שחרור? כי כמו שאמרתי, אף אחד לא לקח את הצילום.

PopPy

New member
אני לא יודעת מה מילאת,

אמרת שהיתה לך משבצת בחוזה - זה לא חלק מחוזה. זה טופס בפני עצמו, את ממלאת בו פרטים אישיים + פרטי חשבון בנק, ופרטים על הקלות/פטור ממס הכנסה (נקודות זיכוי שמגיעות לך), ומצהירה אם יש או אין לך מקורות הכנסה אחרים. לגבי תעודת שחרור אני באמת לא יודעת, אבל אם לא לקחו ממך כנראה שלא צריך..

מותר לי

New member
צריך תעודת שיחרור!

אבל אם תביאי מאוחר ויורידו לך מס הכנסה את זכאית להחזר! (אה, גם אני זכאית, אבל אין לי מושג איפה מבקשים החזר, מישהו??)

get well

New member
../images/Emo25.gifהיי מותק

גטי כאן באופן דיי קבוע לא נוטשת את המקורות

למעלה