ענייני חלודה

marceloros

Member
מנהל
ענייני חלודה

לפחות בסקי, סנובורד אני לא יודע, כאשר מגיעים לגלוש בשבוע החופשה שבא אחרי שנה של הפסקה, קיימת בעיית חלודה לרוב האנשים.
אצלי זה אפילו די חמור. אני במצב שזורקים אותי מקבוצת ההדרכה המתקדמת לכיוון המתחילים, ואם לא, אז לרמה הכי נמוכה של הגולשים שנרשמו לאותה רמה, וזה גם לא לפני שהבטחתי שעוד שעה יהיה בסדר. אחרי גג שעתיים, אני גולש כאילו לא הפסקתי מעולם.

בשנה האחרונה היה שינוי בעניין הזה.
גלשתי שבוע בסוף פברואר, ואז באוקטובר יום סקי בברילוצה, בו לא הרגשתי כמעט את הבעיה למן ההתחלה. אליו התווסף יום בחרמון בתחילת החודש, גם ללא חלודה ממש.

מה שלא הצלחתי להבין זה האם הפרש של 8 חודשים לעומת 12 זה מה שעשה את ההבדל, או אולי זה שגלשתי גם ב-2015 (כלומר לא הייתה הפסקה של שנתיים) או שזה בכלל קשור לשיפור בגלישה שהתחיל לא מהדרכה, אלא מלימוד ביוטיוב.

מה דעתכם?

נפתלי99

New member
חלודה זה עניין פסיכולוגי - בטחון עצמי

אם יש לך ביטחון עצמי ביכולת שלך לגלוש - אז אין בכלל סוגייה של חלודה, ובשילוב ריצות המרתון שלך, אז כושר גופני יש מן הסתם...
&nbsp
זה ממש לא קשור לשמונה חודשים לעומת 12.

skiforce

New member
הרבה עניין של מודעות לגלישה. מה שמשפר את זה: סרטוני הדרכה

I Gabe

New member
תודה

טוב לדעת שזה לא רק אצלי. ואני גלשתי לפני חודש, לא לפני שנה. וביום הראשון שמתי את המגלשים ושאלתי את עצמי "מה עושים עכשיו? נדמה לי שזה אמור להחליק או משהו". ראית את הסרטון מהיום הראשון בפייסבוק.

יותר מזה, גם בימים הבאים לוקח לי כשעה עד שאני מתחיל ממש לגלוש.

גם מה שאתה אמרת וגם נפתלי99

ככל שאתה מתקדם יותר, קל להיכנס שוב לעניינים. אבל גם כך, דרושות כמה שעות לחזור ליכולת השיא.
מסכים גם עם נפתלי שיש אלמנט פסיכולוגי אבל לדעתי הוא משני.

המוח בכל מקרה צריך להיזכר מה הוא אמור לעשות. הידע נמצא שם אבל צריך קצת חימום. ואני לא מדבר על חימום גופני. תחזור למכונית ידנית אחרי שנה של נהיגה על אוטומטי ותראה שתפספס כמה העברות הילוך בהתחלה. אין מה לעשות, ככה המוח עובד.

marceloros

Member
מנהל
למכונית ידנית חזרתי אחרי הרבה שנים...

היה זוועה, מזל שמדי פעם אני נוהג על רכב משטרתי ידני (של המתנדבים).
&nbsp
דוקא על אלמנט "הפחד" לא חשבתי, זה הפסיכולוגי שלי, והוא לא קטן.
נשמע מאוד הגיוני, בפעמיים שציינתי הייתי עם הנער, אי אפשר היה לשדר אי ביטחון.

alien life form

New member
ברור שככל שמתקדמים התופעה פחות מורגשת

כי הבסיס יותר איתן. ועדיין אני מאד מאד ממליץ על כניסה הדרגתית. את היום הראשון לקחת באיזי ולהתגבר על הפיתוי לפרוק ישר את כל ההתרגשות והציפייה.

לדעתי אין הבדל בין 8 חודשים ל-12 אבל זאת רק תחושה. לדעתי תוך משהו כמו חודש חודשיים הגוף כבר שכח את הגלישה הקודמת. לא יכול לבסס את זה על מחקר כלשהו שאני מכיר, רק תחושה אישית שלי על סמך הניסיון שלי גם בגלישה וגם בענפי ספורט אחרים שדורשים קואורדינציה גבוהה ותנועות מדויקות. כמו באופניים, כשלמדת לגלוש זה לכל החיים אבל לוקח קצת זמן עד שהכל חוזר אליך.

marceloros

Member
מנהל
אני אדגיש מה קורה בפעמים הרעות

אני מתחיל לגלוש, הראש גולש, הרגליים עושות מה שבא להן.
הן זזות לי מצד לצד ללא שליטה, כלומר ימינה שמאלה כזה, הן לא עושות מה שאני רוצה, השיווי משקל לא במקומו, ככה בערך.

חשבתי על עוד משהו עכשיו - אני עם נעליים שכורות עד היום, ונוטה לקחת "נעליים נוחות" כלומר שלא ילחצו לי ואז הן אולי טיפה גדולות מדי. ככל שעובר הזמן והימים אני סוגר חזק יותר ויותר את הרצועות/מתפסים.
בברילוצה הוא הלביש לי בעצמו נעל שבקושי נכנסה לי לרגל אבל הייתה בול, הוא סגר לי ולא נגעתי בזה יותר. בחרמון בחרתי בכוונה את המידה שלי ולא הגדלתי למרות שטיפה לחץ. סגרתי חזק ומהכאבים אפילו פתחתי קצת בהמשך. רק בצהריים הפסיק לכאוב.
יש מצב שנעליים חופשיות מדי תרמו לי עוד 20-30% לעניין.
פלוס האחוזים של שאר הגורמים, וזהו אני נראה כמו מתחיל גמור.

בעניין הרמה - היום אני הרבה יותר על דגש הישענות קדימה וגלישת קרווינג במקום כל מיני דברים אחרים ו-Zים למיניהם.
מחכה כבר לפעם הבאה לראות איך ילך.

alien life form

New member
מכיר את זה כל כך טוב שהראש גולש והגוף לא

במקרה שלי הגוף משדר לי, מה, אנחנו לא עם ספר מתחת לסמיכת פוך עכשיו?

לא יודע לענות לך לגבי הנעליים. השכל הישר אומר שאם האשמה הייתה בנעליים אז הגלישה לא הייתה משתפרת עם הזמן. זה כן נשמע כאילו שהגוף נדרש להיזכר. בכל מקרה לא הייתי רוצה לגלוש עם נעליים לא נוחות. למה אתה לא קונה נעליים וזהו? שיתאימו לך אותן בדיוק לרגל ותוכל לעשות ליד זה V.

marceloros

Member
מנהל
חח אז יצא לי משפט טוב

זה בתכנון, הסיבה הייתה שאני לא מהגולשים המתמידים, ולצערי העונה אני כנראה שוב לא אתמיד, מסיבות שאינן תלויות בי. כלומר אם אין שימוש בציוד לפחות שבוע בשנה למה שאני אשקיע? שלא לדבר על זה שזה דורש זמן מהחופשה, אז אני לא הקדשתי לזה דקה.

I Gabe

New member
חלשלושים אתם

אצלי בהחלט גם הראש וגם הגוף גולשים. נשאר לי רק ללמוד איך לגרום לשניהם לגלוש באותו כיוון.

למעלה